Elämä olkkarissa!

IMG_9630

Olohuone on se paikka, jossa meillä hengaillaan ruokailutilan lisäksi eniten. Sohva on kovalla käytöllä päivittäin, siinä niin luetaan, kuin löhöilläänkin. Toisinaan katsellaan takkatulta perhekasassa, toisinaan vallataan koko sohva yksin lehden ja kahvikupposen kanssa.

IMG_9625

Kun lapset kasvavat, olohuone tuntuu kummallisesti pienenevän. Tilan tarve kasvaa, kun olohuoneen valtaa toisinaan paitsi lapset, myös lasten kaverit. Toimme myös pianon toistaiseksi olohuoneeseen ja tila tuntui pienenevän roimasti samantien. Nyt uutta kotia suunnitellessamme kiinnitämme siis huomiota oleskelutiloihin. Neliömäärää emme roimasti kasvata, mutta jonkin verran enemmän haluamme panostaa nimenomaan näihin tiloihin.

Yksi olohuoneen tärkeimpiä ominaisuuksia on/olisi se, että jokaiselle löytyisi luontevasti miellyttävä istumapaikka. Tällä hetkellä meiltä puuttuvat kutsuvat nojatuolit, jotka kuitenkin sopisivat myös sisustukseen. Mitään kovin raskasta kokonaisuutta en osaa meille kuvitella, joten etsinnät jatkuvat vielä.

IMG_9620
IMG_9622

Kiitos muuten erittäin mielenkiintoisista kommenteista koskien kodin eteistiloja, minä ja toivottavasti moni muukin sai niistä kullanarvoisia ajatuksia uuden kodin suunnitteluun! Olisi hienoa saada ajatuksia myös olohuoneeseen, kertokaapa mikä on teidän olkkarissa se paras juttu, eli mitä sieltä ainakin pitää löytyä?

Jenni

Comments

S - Beauty of Life
Reply

Ihania kuvia :)) Olkkari on kyllä ihana paikka ja mekin vietämme siellä tosi paljon aikaa! Mukava sohva on ainakin yksi asia, joka pitää olla kohdillaan.

ps. kivoi snäppei sulla!

Jenni

Kiitos <3 Mukava sohva on kyllä ykkösjuttu! Kiitos, snäppäilyssä olen vielä aika aloittelija! 😀

Vanha Jäärä
Reply

Onko olkkarissa telkkaria vai ei…Se on yleensä se ratkaiseva tekijä, joka määrittää huoneen sisustuksen ja käyttötarkoituksen. Useimmilla yli 30-vuotiailla ihmisillä on ja niinpä sisustukseen kuuluu telkkari ja jonkinlainen sohva aseteltuna sitä vastapäätä.

Nuoret ihmiset taas eivät telkkaria ilmeisesti juurikaan kaipaa omaan kotiinsa, he ovat tottuneet tihrustamaan ohjelmatarjontaa tabletin tai läppärin ruudulta. Luulenpa, että tämä sukupolvien välinen ero aiheuttaa vielä suuren murrosvaiheen kotien sisustuksessa ja oleskelutilojen käytössä yleensäkin. Ehkä yhden ison sohvan sijaan jokaisella onkin oma nojatuoli, jossa hiplata omaa laitettaan?

Jenni

Meidän olkkarissa ei ole telkkaria, ainoa näyttö on iso takkaluukku, joka tulee olemaan uudessa kodissakin keskeisellä paikalla 🙂 Mutta mielenkiintoinen skenaario, kyllähän omissa nojatuoleissa istuminen voisi olla välillä miellyttävää vaihtelua sohvalle tuppautumisen sijaan? 🙂

suvi
Reply

Olohuoneessamme on iso divaanisohva ja pyöreä sohvapöytä. Paljon, paljon koristetyynyjä ja eilen ostamani Annon superlämmin villaviltti. Telkkari sai olohuoneesta lähtöpassit eikä ole ollut ikävä! Tv-huoneessa on yksi töllötin ja makkarissa toinen. Ne saavat riittää.. Paljon kynttilöitä lipaston päälle ja tulet takkaan. Rapsutuksia koirille ja lämmöstä nauttimista. Siinäpä se viihtyisän olohuoneen resepti!

Jenni

Ah, nyt kyllä kuvailit just sitä, mitä itsekin olohuoneelta haluan! <3 Minkä viltin ostit? Olen niitä itsekin haaveillen katsellut? 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website