Esittelyssä: Arjen Karusellissa – Jukkatalo

jukkatalo, rakennusprojekti, talopaketti

Vierailimme syksyllä  ihanassa uudenkarheassa kodissa, jonka kuvasimme Jukkatalon Asu Hyvin-lehteen. Arjen Karusellissa-blogia kirjoittavan Hannan ja hänen perheensä uusi koti on yksilöllinen kokonaisuus, jonka suunnittelussa on panostettu laatuun ja loppuun  asti vietyihin yksityiskohtiin.

ASUKKAAT Hanna ja Jaakko, lapset Hilda 12, Hermanni 10, Hertta 4v, sekä Cotton de tulear ­koira Luka

KOTI Jukkatalon räätälöity kaksikerroksinen koti 210m2, pohjakuva artikkelin lopussa

Ei ole sattumaa, että tämän kodin suunnittelu aloitettiin juuri keittiöstä. Hanna ja Jaakko työskentelevät molemmat perheyrityksessä, Esan levykalusteessa, joka toimittaa suomalaisia laatukeittiötä – ja kalusteita Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla. – Oli ihanaa päästä suunnittelemaan keittiö ja koko muun kodin kalustus itselle, Hanna kertoo.

Rakentaminen oli ollut Hannan ja Jaakon toiveissa jo jonkun aikaa ja oikean tontin osuttua kohdalle hommat etenivät vauhdilla. – Jukkataloon päädyimme kilpailutuksen jälkeen. Jukkatalolla toimi hinnan lisäksi niin asiakaspalvelu, kuin meidän toiveidemme mukainen suunnittelukin. Tämä koti on meidän omien suunnitelmiemme pohjalta Jukkatalon toimesta puhtaaksi piirretty.

Maatyöt alkoivat tontilla maaliskuussa 2015 ja saman vuoden marraskuussa perhe muutti valmiiseen kotiin. -Jukkatalo toimitti suurelementit ja palkkaamamme kirvesmiesporukka hoiti rakentamisen loppuun. Keittiöt ja muut kiintokalusteet suunnittelimme luonnollisesti itse, kertoo perhe.

talopaketti, jukkatalo

Oli hienoa huomata Jukkatalon suunnittelijoiden ammattitaito ja pitkä kokemus, kun he ratkaisivat muutaman piirustuksissa olleen ongelmakohdan käden käänteessä

jukkatalo, rakentaminen, sisustus
takka, jukkatalo, sisustus

Liikunnallisen perheen arki täyttyy harrastuksista, joten viikonloput ja vapaat illat kotona ovat tärkeitä rauhoittumisen hetkiä. – Laitamme vapaapäivinä yhdessä ruokaa ja istuskelemme olohuoneessa telkkaria katsellen tai vain rentoutuen, Hanna kertoilee. Olohuoneen suurista ikkunoista on näkymä läheiselle järvelle ja mittatilaustyönä toteutettu suuri lasiliukuovi tekee terassista kesäisin luontevan olohuoneen jatkeen.

lasiliukuovi, jukkatalo, talopaketti
cotton

Takan lämmössä kelpaa Lukankin mielestä kölliä

Jaakon ja Hannan tavoitteena oli sisustaa kodista aikaa kestävä periaatteella vähemmän on enemmän. Tammen, valkoisen ja harmaan eri sävyt luovat yhdessä lämpimän ja rauhallisen värimaailman. Kodin lattiat ovat harjattua, valkaistua ja lakattua tammiparkettia. Keittiö taas on sydänpuusta valmistettua ja kuviokohdistettua tammiviilua. Tasot ovat valkoista kvartsia. – Panostimme yksityiskohtiin niin keittiössä kuin muuallakin kodissa, se tekee mielestämme viimeistellyn vaikutelman.

esan levykaluste, keittiö, jukkatalo

Kuvauspäivänä kokkailtiin tomaattikeittoa, jonka maustamisessa ei totisesti säästelty, mutta hauskaa oli!

tammikeittiö, jukkatalo

Onnistuneen kokonaisuuden salaisuus piilee puun, raikkaan valkoisen ja harkittujen, reippaidenkin värien taidokkaassa yhdistelyssä. – Vaikka kotimme on moderni, halusimme sen olevan lämmin ja kodikas. Monet huonekaluistamme ovat tulleet mukana vanhasta kodistamme, se  tekee sisustuksesta juuri meidän näköisemme.

sisäikkuna, arjen karusellissa, jukkatalo

Yläkerran makuuhuoneen sisäikkuna on kaunis yksityiskohta

Yläkerrassa sijaitsevat perheen makuuhuoneet, kylpyhuone ja aulatila, jonka katseenvangitsijana toimii upea taiteilijaystävän toteuttama taulu.

jukkatalo ,sisustus

Lastenhuoneet pursuilevat ihania voimavärejä

Saunaosasto on sijoitettu kodissa omaan siipeensä. Rauhallinen ja tyylikäs tunnelma jatkuu myös täällä. –Saunatilat ovat yksi parhaita asioita tässä kodissa, täällä mahtuu viettämään iltaa isommallakin porukalla, kertoo Jaakko. Saunatiloista pääsee suoraan ulos vilvoittelemaan ja katselemaan terassilta avautuvaa järvinäkymää. Pikantti yksityiskohta on kodinhoitohuoneen saunajuomille varattu jääkaappi, jossa kylmät juomat odottelevat aina valmiina saunojia.

jukkatalo, sisustus
harmaa kalustus, jukkatalo, pukeutumistila
moderni sauna, tumma kylpyhuone, jukkatalo

Rakentaminen on iso mutta palkitseva projekti ja ensimmäinen yö uudessa kodissa Hannan mukaan suorastaan epätodellinen. – Ensimmäiseen aamuun herätessäni katselin pitkään ikkunoista järvelle, hengittelin uuden talon tuoksua ja tunsin syvää onnea, ihanaa olla kotona!

takkatuli, olohuone, tammiparketti, hissiluukku

 

Materiaalit:

Parketti: Parlan Tammi Maison Provence http://www.parla.fi/tuotteet/tuote/tammi-maison-provence.html

Saunan paneelit: Tervaleppää STS-profiililla

Vaalean harmaat laatat: Värisilmän Concept R287 Greige 60×60 https://www.varisilma.fi/tuote/concept-r287greige-60x60r-108-m2krt-porcellananto/

Tumman harmaat laatat: Laattapisteen Iv Statale Nero Carbone Wet 60×60

Takka: Conturan hissiluukullinen kiertoilmatakka

Herättikö esittely kysymyksiä? Kysy, selvittelen sinulle mielelläni vastauksen!

Uusimman Asu Hyvin lehdet pääset lukemaan kokonaisuudessaan täältä: 

Asu hyvin -lehti

yhteistyössä:

Leave a comment

name*

email* (not published)

website