Esittelyssä: Hurmaava Stengård

Stengård

ASUKKAAT Rehtori Denise Lindth ja koirat

KOTI Vuonna 1892 valmistunut ja  täyden remontin läpi käynyt hirsitalo

Stengård, flyygeli

Eipä uskoisi seisoessaan kauniissa, valoisassa ja ilmavassa olohuoneessa, mistä tilanteesta kotia on lähdetty kunnostamaan. Upea lopputulos on vaatinut Deniseltä, kodin hurmaavalta omistajalta paitsi lukemattomia työtunteja myös lujaa uskoa onnistuneeseen lopputulokseen. Denise ei antanut periksi, eikä uskonut ensimmäisiä paikalle kutsumiaan työmiehiä, jotka totesivat hirsitalon kunnostuksen liian työlääksi ja haastavaksi projektiksi. Sitten tuli ammattilainen, joka näki saman kuin Denisekin, ja niin työt saattoivat alkaa!

Artek, itämainen matto
taide, muuri
Paula Blåfieldin keramiikkaveistoksen Denise sai 30-vuotispäivänään.
Paula Blåfieldin keramiikkaveistoksen Denise sai 30-vuotispäivänään.
villakoira
lampaantalja

Parin vuoden uurastuksen jälkeen kodista kuoriutui ulkoa sympaattinen ja sisältä tyylikkään naisellinen hirsikoti, jossa Denise sanoo viihtyvänsä niin hyvin, ettei tahdo koskaan pois! Denise kertookin, että koti on sisustettu juuri hänelle sopivaksi, itsenäisen naisen rennoksi ja valoisaksi kodiksi. Jo omillaan asuvilla lapsilla on oma soppi parvella.

stengård
IMG_0181
stengård
lankkulattia
parvi
Denisen työ- ja vierashuone
Denisen työ- ja vierashuone

Sisustustyyli on rento ja rehellinen. Taideteokset hallitsevat eri tiloja. Olohuoneen ja ruokailutilan katseenvangitsija on ilman muuta upea flyygeli, joka ei ole vain koriste, vaan ahkerassa käytössä oleva soitin.

flyygeli

Itämaiset matot ovat kuin varta vasten tehdyt valkoisille, muovimattojen alta pelastetuille, lankkulattioille. Valkoiset pinnat antavat tilaa väreille, joita kodissa on käytetty harkitusti.  Koirat, Denisen arjen ilahduttajat, vetävät sikeitä lattialla lähellä kodin tiilisydäntä, leivinuunia, joka pitää lämpöä yllä useamman päivän kerrallaan.

Keittiöön puuseppä nikkaroi avohyllyt, joissa Denise säilyttää käytössä useimmiten olevia astioitaan. Hyllyissä voi kuulemma roikkua isompikin mies ilman, että on vaaraa niiden romahtaa alas!

keittiö
puuhella
keittiö

-Viihdyn kotona älyttömän hyvin! Välillä on kuitenkin lähdettävä ja käytävä tapaamassa ystäviä, mutta kotiin on aina parasta palata Denise kertoo. Työmatkakaan ei ole pituudella pilattu, aidan takaa vilkkuu koulu, jonne Denise piha-aidan läpi aamuisin kipaisee rehtorintöihinsä.

makuuhuone
IMG_0155
IMG_0198

Talon pihassa seisoo rättisitikka,

Denisen kesäauto,

joka sopii omenapuun alle niin kuin

olisi aina ollut siinä.

IMG_0189
IMG_0194

Comments

Mari
Reply

Aivan ihastuttava! Onnea Deniselle mahtavaan kotoisaan kotiin. Jennille kiitos hyvästä jutusta.

Tiina
Reply

Wau, kertakaikkiaan upea Koti. Kaunis, ilahduttava ja persoonallinen 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website