Esittelyssä: Kolme Upeaa kokonaisuutta – Muurametalot

Mietittekö koskaan Asuntomessuilla liikkuessanne, minkälaista sisustussuunnittelijan työ on messutaloissa ollut? Jokaisen yksityiskohdan maustepurkeista ja kylpypyyhkeistä sohviin ja ulkokalusteisiin on joku huolella miettinyt, jotta kokonaisuudesta tulisi messuvieraalle mahdollisimman inspiroiva ja mielenkiintoinen.

Kuvasimme Muurametaloille kolme upeaa messukohdetta, joiden suunnittelusta on vastannut Muurametalojen sisustussuunnittelijakaksikko Johanna Salminen ja Kati Vuorela.

Jokaisessa talossa on oma viimeistelty tunnelmansa, joka on saatu aikaan paitsi pintamateriaaleilla, myös huolella mietityillä sisustusesineillä. Nyt pääsemme tutustutumaan kohteisiin vähän tarkemmin.

Villa Muurame 

Villa Muurame
pohjakuvat_villamuurame

Villa Muurame on Muurametalojen ylpeys, joka arkkitehtuurillaan poikkeaa suuresti totutuista valmistaloista. Marko Casagranden suunnittelema kokonaisuus edustaa modernia valmistaloajattelua, jossa perinteiset talomallistot hylätään ja keskitytään yksilöllisiin ratkaisuihin. Upea Villa Muurame oli muuten messujen korkein omakotitalo!

Casagrande on pyrkinyt suunnittelullaan funktionaalisuuteen. Arkkitehtuuri rakentuu periaatteelle, ’muoto seuraa tarkoitusta’.  Tilaa on eniten siellä missä sitä tarvitaan, kuten kodinhoitohuoneessa, oleskelutiloissa ja eteisessä. Eniten ihastuneita kommentteja messuvierailta kirvoittivat upea iso 86m2 oleskelutila, keittiön massiivinen betonitaso ja ylellinen kolmannen kerroksen saunaosasto.

Sisustussuunnittelijat Johanna Salminen ja Kati Vuorela ovat olleet mukana talon suunnittelun alkuvaiheista lähtien. Pintamateriaaleiksi on valikoitunut paitsi laadukkaita, myös persoonallisia materiaaleja. Johanna kertoi aloittaneensa Villa Muuramen suunnittelun siitä lähtökohdasta, että sisustukseen tulisi saada jotakin ihan uutta, erilaista, mutta toisaalta aikaa kestävää.

Näin materiaaliksi valikoitui modernin ulkokuoren kanssa sopivasti kontrastissa olevaa Marokkolaista käsin valmistettua laattaa, jota löytyy kohteen jokaisesta kerroksesta. Keittiö on eleettömän valkoinen, joka luo sopivaa vaihtelua voimakkaan harmaille seinille. Myös alakerran sisustuksessa on käytetty trendeistä poikkeavia ideoita. Koko seinän peittävä, arvokas taulukollaasi koostuu suomalaisten taiteilijoiden töistä. Tämä elementti jätti tuskin ketään kylmäksi messuilla, joka oli sisustussuunnittelijoiden tarkoituksenakin.

Ruokapöytä on Puustikin upeaa puusepäntyötä!
Villa muurame
Villa muurame, muuratetalot, hay, puustikki

-Tauluseinä takuulla sekä ihastutti että kauhistutti, niin voimakas elementti se on. Halusimme kuitenkin tuoda esille perinteisempää ja juurevampaa taidetta, vaihteluna vallalla oleville tekstiprinteille kertoilee Johanna.

Alakerran katseenvangitsijana toimii taiteen lisäksi suomalainen puusepäntyö. Massiivinen ruokapöytä on saanut ympärilleen Hayn kauniin harmaat tuolit. -Pienesineet ovat osa kirppareilta, omista kaapeista tai Hannas’sin valikoimista kertoilee Johanna Salminen.

Kolmannen kerroksen kylpäosastolle ei päästetty messuvieraita lainkaan. Tornihuone kätkee kuitenkin sisäänsä tunnelmallisen kotikylpylän, jonka isolla parvekkeella kelpaa vilvoitella saunomisen lomassa.

Yläkerran ilmava aulatila
Yläkerran ilmava aulatila
Villa Muurame
villa Muurame, makuuhuone, muurametalot, asuntomessut 2014
Upea Marokkolainen laatta!
Upea Marokkolainen laatta!
Kolmannen kerroksen 'tornihuoneesta' löytyy ihana sauna- ja kylpyläosasto.
Kolmannen kerroksen ’tornihuoneesta’ löytyy ihana sauna- ja kylpyläosasto.

Valkola

Muurametalot, asuntomessut Jyväskylä
valkola_pohjakuva

Valkola on moderni ja kattokorkeutensa ansiosta ilmava kaupunkikoti. Talo sai kunniamaininan järkevistä pintamateriaaleista, jotka kestävät sekä aikaa, että ovat helposti puhtaanapidettäviä!  Messuvieraissa eniten ihastusta taas herättivät tilava pukeutumishuone ja kodin valoisa tupakeittiö.

Johanna ja Kati päätyivät sisustamaan Valkolan vahvoin värisävyin. Kaikista makuuhuoneista löytyy upeat voimakkaat Mimoun tapetit, joiden tyyli jatkuu läpi koko kodin. Upeana löytönä Johanna pitää myös Decohuoneen valikoimista löytynyttä olohuoneen vintagesenkkiä, joka myös kiinnosti messuvieraita kovasti.

Nyt sisustussuunnittelija ehtii jo hetkeksi istahtaa! Johanna Salminen.
Nyt sisustussuunnittelija ehtii jo hetkeksi istahtaa! Johanna Salminen.
Muurametalot, sisustus
Muurametalot, valkola

Sisustaminen ei aina suju kuin Strömsössä, vaan messukuvauksia edeltänyt ilta alkukesästä oli tässäkin talossa hektisempi, kuin kuvista olisi voinut koskaan päätellä.

– Viimehetken työt sinä iltana sujuivat  kirenevissä tunnelmissa. Rahdit olivat sekä myöhässä, että hukassa ja lähes jokainen asia mikä saattoi pieleen mennä, teki sen myös. Illalla täysin uupuneina päätimme puhaltaa pelin poikki. Hurautimme ostamaan tuoreita mansikoita ja pullon skumppaa. Talolla laitoimme kynttilät palamaan ja musiikin soimaan ja johan rupesi jälkeä syntymään! Sisustussuunnittelijan työ vaatii luovuutta yllättävissäkin asioissa, nauraa Johanna!

Muurametalot keittiö
Valkoinen keittiö antaa mahdollisuuden väreillä leikkimiseen!
Valkoinen keittiö antaa mahdollisuuden väreillä leikkimiseen!
tapetti Mimou
tapetti mimou
Pukeutumishuone on arjen ylellisyyttä!
Pukeutumishuone on arjen ylellisyyttä!

Kanerva

Muurametalot, asuntomessut, kanerva
kanerva_pohjakuva

Kanervan jokainen neliö on tehokäytössä. Pieni kaupunkikoti on saatu nerokkaalla suunnittelulla tilavantuntuiseksi. Messuvieraissa herätti eniten hämmästystä, voiko 98m2 koti tuntua näin tilavalta, vaikka siihen on saatu mahtumaan sekä kolme makuuhuonetta, että järkevät kodinhoitotilat! Koti oli erityosesti nuorten lapsiperheiden ja toisaalta varttuneemman väen suosiossa sopivan kokonsa ja pohjaratkaisunsa ansiosta!

Muurametalot, ikea, senkki

Katseenvangitsijana Kanervassa toimii upea naavan värinen keittiö.

 Sisustus lähti etenemään keittiön värisävystä käsin. Halusimme harmonisen värimaailman kulkevan läpi talon. Tässä sisustuksessa pintamateriaaleissa ei ole isoja kontrasteja ja se tuo levollisuuden kokonaisuuteen. Irtaimen sisustuksen myötä harmoniaa on terästetty mustalla kertoilee Johanna. 

Keittiö, muurametalot
IMG_9919
IMG_9883

Kompaktin kokoiseen kotiin on saatu mahtumaan luontevasti tilava eteinen, kolme makuuhuonetta ja tehokkaat kodinhoitotilat. Lämmin ja rento tunnelma syntyy paitsi keittiöstä, myös pintoihin valituista väreistä.

– Kodista ei löydy juurikaan valkoisia seinäpintoja, vaan erilaisia murrettuja sävyjä kertoilee Johanna. Kevyttakka sopii olohuoneeseen mainiosti. Se tuo lämpöä ja tunnelmaa olematta liian hallitseva.

Muurametalot
Hay loop, muurametalot
Hay nojatuoli, muurametalot
Kanerva, muurametalot, asuntomessut
Muurametalot, kanerva

Jokainen messukohde on erilainen ja tulevaisuudessa varmasti asujiensa näköinen. Näin Johanna sisustussuunnitteluprosessin lopuksi kiteyttää:

”Kaikki alkaa siitä, millainen talo on kyseessä ja ketkä siinä tulevat asumaan.  Valitsemme yhdessä asukkaiden kanssa pintamateriaalit ja päälinjaukset sisustuksen suhteen.
Varhaisessa vaiheessa mietimme myös huonekalut. Viimeistelyä ja yksityiskohtia haluaisin ”synnyttää” kiireettömästi paikan päällä, sillä minulle on tärkeää, että sisustukseen tulee sielukkuutta, kerroksellisuutta ja että se on mielenkiintoinen. Juuri viimeistelyllä on tähän suuri merkitys. Valitettavasti messukohteissa tähän jää usein liian vähän aikaa.”
IMG_9636
Messut ovat ohi ja palautetta taloista on sadellut runsaasti. Paras kiitos suunnittelijalle on, kun sisustus on inspiroinut ja ilahduttanut toista ihmistä!
Löytyikö näistä sinun lemppariasi? Itse pohdin pitkään, mikä nousee omaksi suosikikseni ja onpahan muuten vaikea valinta! Lopulta päädyin kuitenkin Villa Muurameen ja kahdesta syystä. Arkkitehtuuri, joka oli jotakin niin uutta ja piristävää, toiseksi se upea marokkolainen laatoitus!
Yhteistyössä:
Logo_muurametalot1

Comments

Vekarus
Reply

Kiitos näiden jakamisesta! Pidän erityisesti tuosta ihan ekasta kuvasta, niin upea talo!

Ihanaa viikonloppua!

Jenni

Hyvää viikonloppua myös sinulle! 🙂

Tiina
Reply

Ihania kuvia! Mistähän saisin tietää Valkolan keittiön seinämaalin sävyn? 🙂

Jenni

Moi Tiina! Selvittelen oikean sävyn! 🙂

Jenni

Moi Tiina, sävy on Tikkurilan Piazza!:)

satu
Reply

Hei. Olisin kiinnostunut miitä murrettuja värisävyjä Kanervassa käytettin. Kiitos etukäteen 🙂

Jenni

Kanervan sävyt ovat myös Piazzaa F497 ja Y487 🙂

Marika
Reply

Upeaa työtä suunnittelijoilta! 🙂 ja ihanat sävyt on valittu 🙂

annu
Reply

Ihania mattoja.olohuoneen ja kahden alimman kuvan Makuuhuoneen, mistähän ovat?

Neea
Reply

Kiva juttu 🙂

Jenni

🙂

Tiina
Reply

Hei ja kiitos maalisävyn tiedosta, sitä siis meillekin tupakeittiöön 🙂 Haluaisin vielä tietää Valkolan harmaan ulkomaalin sävyn? 😀

Jenni

Selvitellään Valkolan ulkomaalin sävy! 🙂

Jenni

Hei Tiina, valkolan ulkomaalin sävy: Tikkurilan harmaa 568X. Hauskaa viikonloppua!

H-K
Reply

Hei! Kenen valmistajan tai mistäköhän ovat Villa Muuramen yläkerran aulan ihanat divaanit?

Jenni

Hei! Selvittelen Divaanien ostopaikan ja ilmoittelen sinulle, pysyhän kuulolla! 🙂

Jenni

Hei, Divaanit ovat Hannasin valikoimista, eivät näy nettikaupassa juuri nyt, mutta asiakaspalvelu auttaa numerossa: 02-8222803.

Viivi
Reply

Hei! Mistähän löytäisin Villa Muuramen makuuhuoneessa olevat kuparin väriset seinälamput? Ihanan sirot!

Jenni

Moi Viivi, tutkitaan asiaa, ole kuulolla!

Tanja
Reply

Moi,

Olisin halukas hankkimaan ruokailupöydän tuolit, mistähän niitä voisi hankkia? Hannasin sivuilta en valitettavasti löytänyt….

[…] ja googlen kuvahaun kautta apua päätökseen. Piazza-sävyä kohti meitä sysäsi erityisesti Talosanomien juttu Jyväskylän asuntomessujen kohteesta Valkola, joka näytti meidän silmiin todella […]

Leave a comment

name*

email* (not published)

website