Esittelyssä: Koti Sydänsuomesta, Muurametalot

ulkoa6

ASUKKAAT Isä NDT-tarkastaja, Äiti liikunnanohjaaja ja kotiäiti, 2 lasta 6v ja 2v

KOTI Muurametalon Mattilanniemi 151, räätälöity malli 151m2, pohjakuva artikkelin lopussa

Talonnumero on kiinnitystä vaille.
Talonnumero on kiinnitystä vaille.

Moderni pulpettikattoinen koti istuu luontevasti honkien keskellä, rauhallisen asuinalueen nurkassa. Neljäntuhannen neliön tontti sijaitsee viiden minuutin matkan päässä pikkukunnan keskustasta. -Omaa rauhaa ja  lenkkipolkuja, niitä täällä riittää!

Uudenkarheaan kotiin kannettiin muuttolaatikot tämän vuoden huhtikuussa. -Kaupanteosta avainten luovutukseen meni hieman alle puoli vuotta. Alussa saamamme talonluovutuspäivämäärä piti loppuun asti paikkaansa, perhe kertoilee. Talovalmistajan valinta ei ollut aivan helppo. Ensirakentajilla on mahdollisuus valita kymmenistä talotoimittajista haluamansa. Tämän perheen tarpeisiin vastasi parhaiten Muurametalot. -Valintaamme vaikuttivat erityisesti rakennustapa ja materiaalit, useat eri muuntelumahdollisuudet sekä kilpailukykyinen hinta.

Maatyöt ovat usein rakennusvaiheen arvoituksellisin osuus. Myös tämän perheen maatöiden kustannukset yllättivät. -Talovalmistajan antama hinta piti loppuun saakka, mutta maatöiden ja eristysten osalta rahaa meni enemmän kuin olimme niille laskeneet, kertoilee perhe. Muuttovalmis talo oli pikkulapsiperheelle luonteva valinta.

-Päävastuu rakennuksen etenemisestä oli Muurametalojen tarjoamalla projektipäälliköllä, joka auttoi sopimuksen teosta avainten luovutukseen saakka, ja myös sen jälkeen.

muurametalot
Muurametalot
Muurametalot

Muutostöitä alkuperäiseen Muurametalojen Mattilanniemi-pohjaan tehtiin paljon. Pohjaa muokattiin perheen toiveiden perusteella. Tavoitteena oli saada yksikerroksinen koti, josta kuitenkin löytyy sekä lapsille että vanhemmille omaa rauhaa. -Keittiö muutettiin täysin, lisäsimme yhden kylpyhuoneen ja työhuoneen sekä laajensimme pesu -ja saunatiloja. Tämän lisäksi tuulikaappi poistettiin, ikkunoita vaihdeltiin isompiin, suuri takaterassi lisättiin sekä talon ulkoilme ja katto vaihdettiin moderniksi. Halusimme avaraa ja valoisaa tilaa, jossa olisi mukava oleilla isommallakin porukalla. Suuret muutokset pohjakuviin nostavat aina jonkin verran talon lopullista hintaa.

Myös valtaosa sisustustarvikkeista hankittiin itse. Niistä materiaaleista, joita ei valittu Muurametalojen paketista perhe sai hyvityksen. Muurametalojen rakennusporukka kuitenkin laittoi paikoilleen perheen itse tilalle valitsemat materiaalit.

Muurametalot
Muurametalot
Muurametalot

Kodin lattia on lämminsävyistä erikoispaksua- ja leveää lankkulaminaattia Erikoisparketilta. Valtaosa kodin seinistä on maalattu, mutta katseenvangitsijana toimii vanhempien makuuhuoneen upea tapetti, joka on Cole & Sonin suunnittelema. Kodin sävyt ovat pääosin vaaleita. Tilava ja valoisa eteinen sijaitsee talon keskellä. Eteisestä avautuu näkymä lastenhuoneisiin ja olohuone-keittiöön.  

Avara keittiö ja ruokailutila ovat pääosin valkoisia. Keittiö on valittu Muurametalon yhteistyökumppanin Puustellin valikoimista. Ohut työtaso on kulutusta hyvin kestävää 10mm umpilaminaattia. Upeasti valoa heijastava fasettilaatoitus keittiön välitilassa kuuluu perheen äidin mielestä koko kodin onnistuneimpiin ratkaisuihin.

Keittiön allas Blanco, hana Damixa, taso täyslaminaatti 10mm
Keittiön allas Blanco, hana Damixa
Muurametalot
olohuone19
Muurametalot

”Ystävän omppupiiras”

Muurametalot

(26cm irtokakkupohjavuoka)

Pohja: 200g voita 1,5dl sokeria 1 muna 4dl vehnäjauhoja 1,5tl leivinjauhetta
Täyte: 1 prk maitorahkaa (250g) 2dl kuohukermaa 3 munaa 1,5dl sokeria 1-2tl vaniljasokeria 1,5rkl perunajauhoja 2-3 punaista omenaa kanelia ja sokeria (ripotellaan pinnalle)
-Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon nopeasti kuivat aineet ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kuori omenat ja leikkaa viipaleiksi, sekoita täytteen aineet hyvin ja kaada pohjan päälle. Asettele päälle omenalohkot ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla n. 1 tunti. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla tai leivinpaperilla. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.
Muurametalot, keittio
Muurametalot

Olohuoneessa tilaa jakaa kulmasohva, johon mahtuu kerralla vaikka koko perhe. Valoa antavat upeasti lattiaan saakka ulottuvat ikkunat. Perheen äiti on intohimoinen sisustaja.

-Sisustaminen on siitä loistava harrastus, että koskaan ei tule valmista!

Uuteen kotiin hankittiin paljon uusia huonekaluja, mutta matkassa säilyi myös perheelle rakkaita esineitä. Näistä tärkein on piano, jota jo lasten mummi on pikkuisena soitellut. -Piano tuo juuri mukavasti särmää uudehkoon sisustukseen.

Muurametalot
Muurametalot
Muurametalot
Muurametalot
Suurista ikkunoista avautuva kuusimetsä on luonnonsuojelualuetta. Aamukasteen kosteaa metsää ei voi kyllästyä katselemaan aamukahvilla istuessa.
Suurista ikkunoista avautuva kuusimetsä on luonnonsuojelualuetta. Aamukasteen kosteaa metsää ei voi kyllästyä katselemaan aamukahvilla istuessa.
Muurametalot
Tämä soitin on perheelle rakas.
Tämä soitin on perheelle rakas.
Muurametlot Tapetti Cole&Son

Vanhempien makuuhuoneen viereen on sijoitettu erillinen työhuone  ja kylpyhuone. Nämä aikuisten omat tilat ovat vanhemmille arjen ylellisyyttä.

Makuuhuoneen tapetti on tilattu Lontoosta, ja kuuluu äidin ehdottomiin lemppareihin uudessa kodissa

Muurametalot
Muurametalot, String
Muurametalot, kanelikauppa
tyohuone5
tyohuone8
suihku3
pojanhuone8

Lapsille on omat tilavat huoneensa talon toisessa päädyssä. Lastenhuoneissa on käytetty neutraaleja, vaaleita sävyjä. Iloiset värit tulevat leluista ja tekstiileistä.

Ei jää epäselväksi, mikä on eskarilaisen lempihahmo!

pojanhuone6
pojanhuone7
tytonhuone1
Kodin ykkösvessa sijaitsee heti eteisen yhteydessä.
Kodin ykkösvessa sijaitsee heti eteisen yhteydessä.
wc3
keittio10

-Todella hyvä fiilis ja jos tulevaisuudessa tulee tarvetta uuden talon rakennuttamiselle, ei ole epäselvää kenen talotoimittajan puoleen käännymme. Suosittelemme lämpimästi Muurametaloja! Kertailee perhe tuntojaan rakentamisesta.

pohjakuva
Muurametalot_logo

Comments

Irina - White & Fresh
Reply

Jäisin ehdottomasti seuraamaan, jos tämän talon emäntä (tai miksei isäntäkin) pitäisi sisustusblogia. 🙂

Ride
Reply

Huikee talo ja mahtavia kuvia! Kerrassaan ihana koti heillä!

Koulun kahvi&kippo
Reply

Ihana !

mama
Reply

Upea yhtenäinen kokonaisuus, jossa kaikki sopii yhteen. Avaraa ja valoisaa!

Mari
Reply

Kiva, valoisa ja hillityn trendikäs koti!

Anu
Reply

Onpa todella kaunis ja harmoninen koti!

henna
Reply

Niin kaunis koti! Milläköhän tuotenimellä voisin etsiä tuota makuuhuoneen tapettia?

Jenni

Tämän kodin makuuhuoneen tapetti on Cole & Son -merkin ”Geometric” -mallistosta!

Tiina
Reply

Tää on niin ihana koti! Onko tietoa, mistä vessojen kalusteet on ostettu? Entä keittiön taso, joku ohuempi laminaatti? 🙂

Jenni

Moi Tiina! Selvitelläänpä asiaa! 🙂

Merja
Reply

Vilket fantastiskt vacker hem att leva och trivas i! underbart!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website