Esittelyssä: Luontoa ja Ripaus luksusta, Design-Talon Hailuoto osa 2

Osa 2/3
Desing-Talo

Juttusarjamme ensimmäisessä osassa kuulimme pääsuunnittelijan ajatuksia Hailuodon suunnitteluprosessista. Kurkistimme jo silloin sisälle Design-Talon Hailuotoon, joka on valmistumassa Jyväskylän asuntomessuille. Nyt projektissa ollaan taas jo vähän pidemmällä, kun taloa on päästy sisustamaan messukuntoon.

Sisustuksen suunnittelusta on vastannut Taina Hiltunen SisustusTainasta. Kyselimme suunnittelijalta artikkelin toista osaa varten ajatuksia messukohteen sisustamisesta.

Design-Talo

Messukohteen sisustaminen on ollut Taina Hiltusen mukaan mielenkiintoinen ja kokonaisvaltainen projekti. Messutalot erovat sisustussuunnittelijoiden tavallisista toimeksiannoista muun muassa sen vuoksi, että ne stailataan viimeistä piirtoa myöten asutun näköisiksi.

-Olen saanut olla mukana suunnittelussa jo ihan alkuvaiheista lähtien. Olen osallistunut aktiivisesti myös talon pohjapiirrustuksen muodostumiseen.

Perheen ensisijaisena toiveena oli saada hyvin arkielämää ja kolmen lapsen touhuja palveleva koti. Kotiin haluttiin sekä yhteistä oleskelutilaa, että omaa rauhaa. Arjen luksusta tarjoaa erillinen TV-huone ja pukeutumistila kodinhoitohuoneen yhteydessä. Perheen mukaan sisustussuunnittelijan mukana olo alusta asti on tuonut huomattavasti lisäarvoa muun muassa toimivien tilojen muodostumiseen.

Koti on suunniteltu ennenkaikkea tämän perheen kodiksi, ei vain messutaloksi. Luonto on tuotu suoraan olohuoneeseen, jonka seinissä kulkevat käsinmaalatut koivunrungot. Messujen aaltoteema näkyy kodissa pieninä vivahteina muun muassa laattavalinnoissa.

Desing-Talo
Design-Talo
Design-Talo

Messut vaikuttavat  sisustusuunnittelijan työhön monella tavalla. Yhteistyökumppaneiden, kuten kalusteliikkeiden valikoimista tulee löytyä valtaosa kodin kalusteista. Myös aikataulut ovat tarkasti määriteltyjä. Messujen ajaksi kalustuksen sijoittelu suunnitellaan niin, että kulku talossa onnistuu luontevasti.

-Materiaaleja kodissa on laidasta laitaan. Osa Designtalojen konseptin mukaisia ja osa muilta yhteistyökumppaneilta valikoituneita. Eli kodissa on laattaa, vinyylikorkkia, laminaattia, tapettia ja maalattua pintaa. Lisäksi kohteesta löytyy Tikkurilan uutta struktuuritapettia nimeltään Tunto, joka on päältä käsitelty hohtavalla Taika-maalilla. Myös Tikkurilan koulutaulumaaleja on käytetty muutamassa kohdissa, kertoo Taina.

Hauska idea kodinhoitohuoneen seinässä! Suuriin pyykkipoikiin voi ripustella vaikkapa paria etsivät hanskat ja sukat!
Hauska idea kodinhoitohuoneen seinässä! Suuriin pyykkipoikiin voi ripustella vaikkapa paria etsivät hanskat ja sukat.

Luontoteema ja yhteensopivat väripaletit nousevat Hailuodon sisustuksen punaiseksi langaksi. Lisäksi kodista löytyy luksusta pieninä ripauksina. Yleisten tilojen värimaailma on maanläheinen ja rauhallinen, pienellä ripauksella keltaista. Lastenhuoneista on iloiteltu väreillä enemmänkin. Vanhempien makuuhuonetta taas maustavat luumunsävyt.

Iloinen pikkupojan huone
Iloinen pikkupojan huone
Turkoosi on tämän lastenhuoneen piristysruiske.
Turkoosi on tämän lastenhuoneen piristysruiske.
Tässä huoneessa tehostevärinä taas on oranssi.
Vanhempien makuuhuoneessa on luumunsävyä ja luksusta.
Vanhempien makuuhuoneessa on luumunsävyä ja luksusta.

On yksi asia, joka ei sisustussunnittelijan työssä muutu, oli kohde sitten messutalo tai yksittäisen huoneen muutos. -Paras palaute on tyytyväinen asiakas!

Design-Talo

Nyt Hailuoto on sisustettuna valmis ottamaan vastaan messuvieraat. Varsinaiseen käyttötarkoitukseensa koti pääsee elokuussa heti messujen jälkeen. Perhe odottaa jo malttamattomana, että saisi asettua taloksi uuteen unelmiensa kotiin! Tekin saatte kuulla tästä kodista vielä, kun kyselemme perheeltä miltä rakennusprojekti tuntuu jälkikäteen? Entä miten arki on uudessa kodissa lähtenyt rullaamaan? Ovatko paperilla tehdyt ratkaisut osoittautuneet oikeiksi tosielämässä? Muun muassa näihin kysymyksiin saamme vastauksia juttusarjan viimeisessä osassa!

Tutustu Design-Talon Hailuoto kohteeseen Jyväskylän asuntomessuilla 11.7-10.8.2014

Yhteistyössä:

Comments

Marika
Reply

Kaunis väripaletti talossa ja kivoja yksityiskohtia. Taina on tehnyt upeaa työtä 🙂

Katriina / Hetkiä-blogi
Reply

Odotan innolla tulevia asuntomessuja ja suuntaankin sinne heti ensi viikolla hakemaan ideoita uuden kodin sisustukseen. Hauska oli kuitenkin, että yksi lukijani vinkkasi miten samanlainen laukkupino löytyi tämän kodin yksityiskohdista ja kun tulin katsomaan yllätyin itsekin! 🙂 Kuvat vahvistivat oman epävarmuuteni asian suhteen, sillä noissa kuvissahan se näyttää upealta. Näköjään sitä tarvitsee vielä ulkopuolista vahvistusta, kun puuttuu hitunen rohkeutta. 😉

Kurkkaa millaista laukkupinoa epäröin vielä pari päivää sitten http://khetkia.blogspot.fi/2014/07/lamminta-yrttileipaa-ja.html

Nyt ne ovat tehneet kodin olohuoneeseen ja enemmän, kun tyytyväinen päätökseeni! :9

Jenni

Eikö näytäkin kivalta, kiinnitin samaan huomiota tässä kohteessa ja siksipä nappasin laukkupinon kuvaankin! 🙂 Ja kyllä, kannattaa pitää tuo, sopii kotiinne täydellisesti! <3

Leave a comment

name*

email* (not published)

website