Esittelyssä: Mesi – Asuntomessujen pienin koti – Jukkatalo

IMG_9786

ASUKKAAT : Koti yksineläjälle tai pariskunnalle

KOTI : Jukkatalon Messukohde Mesi Seinäjoen Asuntomessuilla

Mitä kaikkea tarvitaan kodin syntymiseen? Tätä ja asumisen tarpeita yleisestikin pohdittiin Jukkatalolla ennen kuin asuntomessujen pienin kohde Mesi syntyi. Koti on paikka, jossa eläminen, niin arki kuin juhlakin, sujuu. – Omakotiasuminen on perinteisesti liitetty reippaisiin neliöihin, mutta Mesi haastaa meitä uuteen ajatteluun. Tässä kodissa on kaikki oleellinen esimerkiksi yksinasujalle tai pariskunnalle, joita Suomessa on tutkitusti noin puolet kaikista asuntokunnista, kertoo Jukkatalon toimitusjohtaja Mikko Tahkola.

IMG_9967
IMG_9681_b

Neliöiden tehokas käyttäminen sopii erityisen hyvin kaupunkirakentamiseen ja toisaalta vapaa-ajan asumiseen. Tehokkaista neliöistä rakennettu koti on paitsi kustannuksiltaan kohtuullinen, myös helppo sijoittaa pienellekin tontille. Lämpiminä vuodenaikoina elämä siirtyy myös terassille ja puutarhaan.

 – Tämä koti on rakennettu ja sisustettu aikuiselle naiselle, joka nauttii elämästään täysillä, kertoo kohteen sisustussuunnittelija Johanna Lehmuskallio-Mattila. Kodin tunnelma on rento ja itsevarma, niin kuin aikuinen nainen itsekin on. Taidokkaasti yhdisteltyjä värejä, pehmeitä tekstiilejä ja vuosien varrella kertyneitä tärkeimpiä muistoja. Tällä reseptillä syntyy aikuisen naisen sisustus.

IMG_9727

Sandbergin kokoelmasta oleva makuuhuoneen täyteläinen tapetti toimi punaisena lankana koko kodin sisustukselle. – Kodin värimaailma on poimittu tapetista. Vaikka tapetti on hallitseva, sen värimaailma on tyylikäs ja ajaton, kertoo Johanna.

IMG_9792

Tämä koti kutsuu työpäivän jälkeen rentoutumaan. Kasvihuoneesta voi käydä napsimassa yrttejä lempiteetä varten ja teen voi nauttia vaikkapa makuuhuoneen sängyllä makoillen.

IMG_9819
IMG_9827
IMG_9845
Kylpyhuoneesta löytyy kaikki oeellinen, mutta ei mitään ylimääräistä.

Kylpyhuoneesta löytyy kaikki oleellinen, mutta ei mitään ylimääräistä

IMG_9869

Itsevarmuus ja rentous näkyy kodin sisustuksessa rohkeina yhdistelminä ja yllätyksellisinä väripareina. Oranssi Skannon valikoimista oleva pöytä ja maton pehmeä mintun sävy muodostavat herkullisen kokonaisuuden. 

IMG_9853
IMG_9847
IMG_9760
IMG_9736
IMG_9770
IMG_9775

Kesän mittaan kasvihuoneesta kerätään satoa, jota säilötään talven varalle. Avomaankurkut saavat mausteekseen napakkaa chiliä, valkosipulia ja pippuria. Keiton ja tuoreen leivän kanssa kokonaisuus vie kielen mennessään. 

IMG_9934
IMG_9890

 – Tämä koti todistaa, että neliöt eivät ratkaise, vaan se, miten niitä käytetään. Arki ja asuminen on viihtyisää ja sujuvaa kun kokonaisuus on huolella suunniteltu,  kertoo Johanna.

Messutaloon ehditte vielä tutustua tämän viikon ajan Seinäjoella, jossa pääsette arvailemaan myös kodin tarkkaa neliömäärää. Oikein arvanneiden kesken arvotaan kuvan upea Kekkilän Verso – kasvihuone. Myös Jukan Facebookissa pääset mukaan arvontaan jos et messuille enää ehdi.

Herättikö tämä koti kysymyksiä? Kysy rohkeasti, vastaamme mielellämme!

materiaaliluettelo_edit2

Yhteistyössä:

Jukka logo v 1968 MV

Comments

saija
Reply

Kiva, vihdoinkin pieni koti esittelyssä .

Mirva
Reply

Ihana pieni talo! Minua kiinnostaisi tietää, mitä laattaa kylpyhuoneessa on käytetty?

Mirva

Jenni

Hei Mirva, selvittelen asiaa, ole kuulolla!

Jenni

Hei Mirva, Laatat ovat RTVltä
Lattiassa TWIST harmaa
Seinissä Olimbo harmaa

Leena
Reply

Hei! Minua kiinnostaa tuo julkisivun keltaisen/oranssin seinän maali/sävy?

Jenni

Hei Leena, selvittelen asian, ole kuulolla!

Jenni

Hei, sävy on Tikkurilan Mesi 5050

Priska
Reply

Onpas ihana pikkukoti! Kauniita, pehmeitä värejä.
Minua kiinnostaisi tuo talonmallinen kukkateline tuolta keittiön tasolta, mistähän sellaisen löytää?

Jenni

Kukkateline on Jyskistä! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website