Esittelyssä: Moderni mustavalkoinen koti – Älvsbytalo

Älvsbytalo, muuttovalmis, rakennusprojekti

ASUKKAAT Maija, Jani ja kääpiöpinserit Remu ja Vappu

KOTI Älvsbytalon Melatar, 112,5 m2, pohjakuva esittelyn lopussa

Maija ja Jani etsivät valmista omakotitaloa itselleen ja pariskunnan koirille, kun Maija bongasi kiinnostavan tontin lehti-ilmoituksessa. Aluksi vähän leikkimielinen heitto tontista ja oman talon rakentamisesta muuttuikin todellisuudeksi, kun Maija ja Jani päätyivät myynnissä olevaa tonttia katsomaan. Päätöksen synnyttyä projekti lähti rullaamaan vauhdikkaasti. Talotoimittajan valinta rajautui nopeasti muuttovalmiita koteja tarjoaviin vaihtoehtoihin.  Älvsbytaloista Jani ja Maija kyselivät kokemuksia ja vakuuttuivat niin hinnasta, kuin talojen toteutustavastakin.

– Älvsbytalon hinnan tietää eurolleen talokauppaa tehdessä, joten budjetissa pysyminen on helppoa. Lisäksi meille oli tärkeää, että koko talo tehdään lähes valmiiksi kuivassa tehdashallissa.

Me kyselimme ennen lopullista talotoimittajan valintaa kokemuksia niiltä, jotka Älvsbytaloissa asuivat. Heidän kokemuksensa vakuuttivat meidätkin.

-Maija ja Jani

Melatar, Älvsbytalo, muuttovalmis
muuttovalmis, älvsbytalo, melatar

Pohjatyöt tuottivat tämän tontin osalta vähän päänvaivaa. Tonttia täytyi muokata aika paljon, että talo saatiin oikeaan korkoon, joka lisäsi maatöiden kustannuksia. Kun maatöistä päästiin talon pystytysvaiheeseen, hommat etenivät vauhdilla. Talopaketin saapumisesta jo kuukauden päästä Maija ja Jani muuttivat uuteen kotiin. Täältä pääset tarkemmin tutustumaan, miten taloprojekti Älvsbytalon kanssa etenee.

 -Älvsbytalon ammattilaiset pystyttivät omaa osuuttaan noin viikon verran. Halusimme itse hoitaa osan pintatöistä. Teimme itse muun muassa kaikki maalaustyöt sekä keittiökalusteiden ja lattian asennuksen. Oma pintatöiden osuutemme kesti kolmisen viikkoa, Maija kertoilee.

melatar, muuttovalmis
Suuri terassi on Janin ja Maijan mielestä yksi kodin parhaista jutuista
melatar, eteinen, muuttovalmis
”Meille ei tulla yllättäen!”

Talomallin valinta oli Maijan ja ja Janin kohdalla helppo. -Melattaressa oli juuri meidän kaipaamamme jutut: kodinhoitohuoneeseen mennään eteisestä eikä keittiöstä, yleisissä tiloissa on tarpeeksi neliöitä ja kaikki makuuhuoneet ovat samalla puolella taloa!

muuttovalmis, älvsbytalo, keittiö, melatar
melatar, muuttovalmis, älvsbytalo
Sammutuspeitto on saanut kodin kokonaisuuten sopivan lookin!
Sammutuspeitto on saanut kodin kokonaisuuten sopivan ilmeen.
älvsbytalo, melatar, muuttovalmis

Kahdenkymmenen neliön keittiö on avara ja valoisa ja se yhdistyy luontevasti osaksi olohuonetta.

– Lattiamateriaali valittiin koirankestäväksi. Espritin mallistosta oleva laminaatti on osoittautunut loistoratkaisuksi! Materiaalivalinnat ovat muutenkin olleet onnistuneita, kodinhoitohuoneen tummaa lattiamattoa lukuunottamatta. Siinä näkyy kaikki lika samantien, joten voi olla, että se menee vaihtoon jo tässä lähiaikoina!

Mitä tykkäätte harkitusta mustavalkoisesta sisustuksesta? Kuvaajalle tämä oli unelmakohde, kaunis, harmoninen, selkeä ja viimeistelty!

olohuone, muuttovalmis, älvsbtalo, Melatar
Melatar, muuttovalmis, älvsbytalo

– Myönnän olevani sisustajana vähän tuuliviiri ja olen varmasti aiheuttanut ideoillani Janille muutaman ennenaikaisen harmaan hiuksen, sen verran nopea olen liikkeissäni, Maija nauraa. Esimerkiksi viime pääsiäisenä sain päähäni, että voisimme maalata keittiön välitilan mustaksi, maalikaupoilla oltiin heti kun kaupat aukesivat. Ajatuksen olohuoneen seinän uudistamisesta sain eräänä lauantaiaamuna sohvalla istuessani, ja jo illalla saunan jälkeen istuimme sohvalla ja ihastelimme uutta seinäpintaa.

Blogivinkki: Maija kirjoittaa omaa Maijan-blogia, jossa myös kodin sisustaminen on esillä usein.

älvsbytalo, muuttovalmis
muuttovalmis, älvsbytalo, melatar
kääpiöpinseri

– Kun muutimme, oli sisustuksessa enemmän kimallusta, mutta aika nopeasti tyyli vaihtui selkeään ja puhdaslinjaiseen musta-valkoiseen. Tähän kokonaisuuteen on helppo yhdistellä uusia juttuja inspiraation mukaan.

sisustus, muuttovalmis, älvsbytalo

Pukeutumishuone, tälläinen pitäisi kuulua jokaisen naisen kotiin!

muuttovalmis, älvsbytalo, sisustus, melatar
Myös wc:n sisustus on viimeistelty kodin tyyliin sopivaksi.
Myös wc:n sisustus on viimeistelty kodin tyyliin sopivaksi.
makuuhuone, moderni petaus, muuttovalmis
muuttovalmis, melatar

– Omakotitalossa asuminen on elämäntapa, pientä ja vähän isompaakin puuhastelua riittää ihan jokaiselle päivälle. Koti on meille henkisen- ja fyysisen hyvinvoinnin tyyssija. Se on yhdessä rakennettua ja elettyä elämää, jota on tehty rakkaudella ja ajan kanssa, juuri meitä varten, Maija toteaa. Maijan ja Janin vinkit tuleville rakentajille kuuluvat seuraavasti:

  1. Kysele kokemuksia ihmisiltä, jotka ovat jo rakentaneet sen talofirman talon, minkä itsekin suunnittelette valitsevanne!
  2. Mieti pintamateriaalivalinnat tarkkaan, niin lopputulos palkitsee! Mieti minkälaista kulutusta materiaalin pitää kestää ja mitä hoitoa ja puhtaanapitoa materiaali vaatii, näin vältyt yllätyksiltä!

Lattiat: Esprit Cystal white/ Novafloor Vaasa

Kalusteet: Keittiön runko on tullut Älvsbytalon puolesta, mutta kaapinovet olemme

vaihtaneet Ikean omiin.

Pintamateriaalit:

Maalit/tapetit: Valkoinen seinämaali Tikkurilan ”paperi” (F497).

Olohuoneen tumma seinä Tikkurilan ”takorauta” (Y500). Keittiön välitilassa Teknos

Trend musta(T1384) ja päällä pleksilasi. Makuuhuoneen tapetti Econ white light.

Kaikissa muissa seinissä lasikuituvahvisteinen sileä tapetti(kestää lastulevyseinien

elämistä) päällemaalattuna.

Tulisija: Tulikivi/ Aada.

Saunan lauteet, jakkara ja kylpyhuoneen katto on käsitelty valkoisella Supi-

saunavahalla ja saunan seinäpinnat mustalla Supi- saunavahalla.

Märkätilojen kalusteet IKEAsta.

Herättikö esittely kysymyksiä? Kysy rohkeasti!

melatar1

Yhteistyössä:

logo

Comments

Sonja
Reply

Hei! Meillä on myös tällainen samanmallin älvsbytalo, joka jo kaipaisi pintojen uusimista. Minua mietityttää kodinhoitohuone, olisiko ollut mahdollista saada kuvaa tämän talon kodinhoitohuoneesta?
Ja miten nuo talon seinät, lähinnä tarkoitan valkoisia seiniä. Onko niissä tapetti vai onko ne maalattu? Lastulevy kun on meilläkin tapetin alla ja haaveena olisi saada niistä maalatut valkoiset…

Jenni

Hei Sonja! Seinissä on lasikuituvahvisteinen sileä tapetti, joka on maalattu 🙂

moderni koti - sisustus-fi.com
Reply

[…] Esittelyssä: Moderni mustavalkoinen koti – Älvsbytalo …– Omakotitalossa asuminen on elämäntapa, pientä ja vähän isompaakin puuhastelua riittää ihan jokaiselle päivälle. Koti on meille henkisen- ja fyysisen …Siirry kotisivulle […]

Leave a comment

name*

email* (not published)

website