Esittelyssä: Rakkaudella rakennettu koti – Jukkatalo

Jukkatalo, olohuone, anne Tarikiainen,Cavalier King -Charlesin spanieli

ASUKKAAT Matti ja Krista, 3 lasta, joista kaksi asuu kotona ja 2 Cavalier King -Charlesin spanielia.

KOTI Jukkatalon perheelle räätälöity talomalli 169m2, 4mh, oh, k khh, ph ja sauna. Pohjakuva esittelyn lopussa

Kristan ja Matin perheessä eletään vauhdikasta arkea, jota rytmittää omien töiden ja koiraharrastuksen lisäksi lasten lentopallo- ja ratsastusmenot. Vapaat viikonloppuaamut, kun takkaa saa lämmittää rauhassa ja aamupalaa syödä vaikkapa sängyssä loikoillen, tulevat siis tarpeeseen.

Takka, Uunisepät
trinity, lankkulattia

 

Jukkatalo

Tämä Jukkakoti on perheelle jo toinen. Ensimmäinen rakennettiin reilu kymmenen vuotta sitten maaseudun rauhaan. Nyt kaivattiin kuitenkin lähemmäs palveluja, valaistuja pyöräteitä ja lasten harrastuksia. Päätöksen jälkeen ei rakennusprojektissa aikailtu. Keväällä 2013 aloitettu rakennusurakka oli valmis jo saman vuoden syksyllä.

Talopakettitoimituksen jälkeen rakennuksella työskenteli pääosin Matti, rakennusalan ammattilainen itsekin. – Toki se, että olemme jo yhden talon rakentaneet ja työskentelen alalla itsekin, toi vauhtia projektiin. Talon rakentaminen on meillä myös yhteinen harrastus, koko perhe osallistui aktiivisesti töihin. Vanhin lapsista, jo kotoa pois muuttanut 19-vuotias Santeri, oli myös raksalla kesätöissä.

Jukkatalo

– Toisen kerran rakentaessa on myös se etu, että tietää paremmin mitä haluaa, perhe kertoo. Kodissa panostettiin muutamiin Kristalle ja Matille tärkeisiin yksityiskohtiin. Huonekorkeus on 2,9 metriä ja lattia Trinityn käsinveistettyä tammilankkua. -Nämä ovat meille sitä arjen ylellisyyttä. Lattia on jalan alla lämmin, äänetön ja pehmeä. Tammi kestää hyvin kulutusta, eikä säikähdä koirien tassuja. Huonekorkeus taas tekee tilasta arvokkaamman oloisen. Eikä kaikumisongelmaa pehmeiden materiaalien vuoksi ole ollenkaan!

Keittiö on Topi-keittiön valikoimista. Myös keittiössä luotetaan klassiseen tyyliin, joka syntyy peiliovista, valkoisista kaapistoista ja mustasta kivitasosta. Yläkaapit jätettiin avaruuden lisäämiseksi pois kokonaan. Hyllylle sen sijaan kerätään näkyville kauniita astioita ja muita yksityiskohtia.

Jukkatalo, ruokailutila, puupöytä
hylly
aamupala, kivitaso
Topi-keittiöt

Sisustuksen suunnittelusta vastasi sisustussuunnittelija Anne Tarkiainen, jonka tyyliin perhe oli ihastunut jo aikaisemmin. – Omaa sisustustyyliämme voisimme kuvata ajan kanssa löytyneeksi, aikuiseksi ja  juuri meille parhaiten sopivaksi. Sisustussuunnitelijan käyttöä suosittelemme ehdottomasti. Monet turhat ostokset jäävät kaupan hyllylle, kun asiantuntija on sisustamisessa mukana!

olohuone, trinity lankkulattia
Luottokukkakauppias tuntee jo Kristan ja sitoo kimput juuri mieleiseksi!
Cavalier King -Charlesin spanieli

Takka jakaa tilat luontevasti avaraan olohuoneeseen ja keittiö-ruokailutilaan. Keittiön massiivinen pöytä on löydetty sisustussuunnittelijan kautta. Monet muut huonekalut ovat vuosien varrella tehtyjä löytöjä muun muassa huutokaupoista.

ruokailutila, jukkatalo

Vanhat kalusteet tuovat sisustukseen syvyyttä ja kodikkuutta. Isot tilat vaativat myös tarpeeksi massiivisia kalusteita, että lopputulos on tasapainoinen.

IMG_1105
Kodinhoitohuone
Kodinhoitohuone

Toimiva arki ja sopiva ripaus arjen ylellisyyttä, siinä on Matin ja Kristan resepti viihtyisään kotiin! Tässä perheen vinkit tuleville rakentajille. Nämä ainakin kannattaa ottaa huomioon ennen rakennusprojektin aloittamista:

 

  1. Varaa riittävästi aikaa suunnitteluun, se helpottaa ja nopeuttaa itse tekemistä. Silloin ei tarvitse stressata itseään kaupoissa, kun lähes kaikki jo ennakkoon valittu2
  2. Sisustussuunnittelija on oiva apu ja varmistus päätöksille. Ei tule huteja valinnoissa!
  3. Tärkeimmät pinnat, kuten esim  lattia, kannattaa tehdä laadukkaista materiaaleista. Silloin ei tarvitse parin vuoden päästä voivotella niiden kuntoa.
  4. Sähkösuunnitelmaa kannattaa oikeasti miettiä tarkkaan! Missä tarvitset valoja, entä miten niitä ohjaat?
PostScript

 

 

 

Talovalmistaja: Jukkatalo

Runko: Suurelementti

Vesikatto:Tiilikatto Benders grafiitinharmaa

Kiintokalusteet: Keittiö Topi-keittiöt, kodinhoitohuone Domus

Lattiat: Trinity alustaan liimattu, öljytty tammilankku.

Seinäpinnat:

  1. Tapetit: Keittiö/ruokailutila: Mulberry  Heirloom Check Silver Ivory
  2.  Olohuone: Mulberry  Faded Damask Silver/Taupe  
  3. Vanhempien makuuhuone: Mulberry Pasley Silver/Taupe
  4. Kodinhoitohuone: Clarke&Clarke Toriany Charcoal

Tulisija: Uuniseppien Erkkeri Katrilli  

 

Haluatko lukea tästä kodista vielä lisää? Tämänkin kodin tarina on kattavammin luettavissa Jukkatalon uudesta Asu Hyvin-asiakaslehdestä. Lehden pääset tilaamaan ilman kustannuksia lähimmältä Jukkamyyjältäsi tästä linkistä!

Yhteistyössä:

cropped-Jukka-logo-v-1968-PUNAINEN-300x1001 kopio

Comments

Hempu
Reply

Siis tuo ruokapöytä on aivan unelma! 🙂 Mistä ihmeestä sellainen on ostettu?

Jenni

Selvitellään tarkempi ostopaikka, pysy kuulolla! 🙂

Jenni

Pöytä on poppelipuinen ja sitä myy ainakin tämä liike:http://www.aadasi.com/verkkokauppa/ Myös hakusanalla poppelipuinen pöytä löytyy verkosta eri vaihtoehtoja!

Hempu
Reply

Kiitos paljon! 🙂

Mira
Reply

Kaunis koti!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website