Esittelyssä: Sukutilan Puutarhassa

IMG_7733
Kesäpäivän hiljaisuuden katkaisee välillä kukon terävä kiekaisu, kun se ohjaa pöyhkeällä itsevarmuudella pientä kahden kanan laumaansa.
IMG_7557

Päivät soljuvat tällä sukutilalla näennäisen rauhalliseen tahtiin, vaikka työtä riittääkin aamusta iltaan. Työn luonne vain on vuosikymmenien saatossa muuttunut. Sukupolven vaihdoksen myötä tilaa pyörittää nuori nainen, jonka työpäivät kuluvat perinteisten töiden lisäksi pitkälti tietokoneella.

Tilan kunnioitettavaan ikään ehtineeseen päärakennukseen mahtuu asumaan kolme sukupolvea.

-Arki rullaa paperiasioiden lisäksi maa-ja metsätaloustyössä, pääpaino kun tilalla nykyään on pelloilla ja metsissä. Lehmiä ei ole enää hetkeen ollut ja tällä hetkellä hevosetkin ovat harrastamista varten, kertoilee tilan omistaja.

IMG_7773
IMG_7551
IMG_7790
IMG_7726
IMG_7742

Sota koetteli tätäkin tilaa rajusti. Talon nuori isäntä ehti nähdä nuorimmaisen lapsensa kerran, ennen kuin kaatui rintamalla. Tässä vaiheessa sukutilan tulevaisuus näytti synkältä, kun omistus muuttui hetkellisesti vieraden käsiin. Juuret olivat kuitenkin vahvat, joten tila lunastettiin suvulle työn ja vaivan kautta uudelleen.

IMG_7746-2
IMG_7745
IMG_7760
IMG_7721

Täällä on paitsi tehty töitä, myös rakastuttu, valvottu kipeän vierellä, iloittu, surtu ja ennen kaikkea eletty. Käsinkosketeltava historia vetää vierailijankin hiljaiseksi. Täällä konkretisoituu se, miten jokainen sukupolvi ottaa vastuun vuorollaan. – Itse olen saanut täältä niin erityisen ponnahduslaudan elämään, että toivon jälkipolvienkin sitä arvostavan. Kun on vahvat juuret omassa maaperässä ja todella tietää, mistä on lähtöisin ja minne kuuluu, niin elämässä uskaltaa tehdä mitä tahansa. Aina on koti minne palata. 

Tilalla on tehnyt töitä isäntäperheen lisäksi vuosikymmenten ajan piiat ja rengit, jotka ovat ennen kuuluneet tilojen elämään. Myös heidän elämäntarinansa kietoutuvat osaksi tämän tilan historiaa.

Tämän riihen takana  on voitu vaihtaa niin kipeitä sanoja kuin tulisia suudelmiakin.
Tämän riihen takana on voitu vaihtaa niin kipeitä sanoja kuin tulisia suudelmiakin. Ainakin me haluamme kuvitella niin.
IMG_7770

Päivä on ehtinyt kuumimpaan vaiheeseensa, joten on aika kattaa kahvi lehmuksen varjoon. Kahvi juodaan ruusukupeista ja kerman kera, tottakai. Suvun nuorimmainen, suloinen yksivuotias kuljeskelee kesämekossaan onnellisen tietämättömänä siitä, miten vahvalla maaperällä saakaan astella. 

IMG_7598
IMG_7706
IMG_7767

Tässä ympäristössä kauneus on jotakin hyvin luonnollista. Se on juhannusruusujen nuppuja, syreenejä vanhassa maitokannussa ja käsityönä valmistettujen huonekalujen taidokkaita yksityiskohtia. Täällä trendit ja ajan muotivirtaukset jotenkin unohtuvat ja asiat yksinkertaistuvat, on helppoa hengittää.

IMG_7531
IMG_7538
IMG_7688

Näiden kuvien ja tunnelmien myötä Talosanomat haluaa toivottaa

lukijoilleen mitä parhainta keskikesän juhlaa!

Comments

Jenni

<3

Leave a comment

name*

email* (not published)

website