Esittelyssä: Taiteilijan hurmaava kierrätyskoti

IMG_0335

ASUKKAAT Sari PelhoDesignin perustaja, mies, 3 poikaa ja Tanskandoggi Inni

KOTI Rivitalo 103 m2

IMG_0319

Ovella vastaan tulevassa pienen ponin kokoisessa koirassa on jotakin samaa, kuin taitelijassa itsessään ja koko tässä kodissa. Helposti lähestyttävä, persoonallinen ja häkellyttävän ystävällinen. Sitä on tämä koti, taiteilija itse ja rauhallisen lämpimästi minua katsella mittaileva Tanskandoggi Inni.

Sarin kodista näkee, että sisustaminen on sydämen asia, mutta siihen ei suhtauduta haudanvakavasti vaan sen sijaan iloisella ja intohimoisella rakkaudella. Kalusteita on keräilty vähitellen ja suurta osaa kodin sisustuksesta näyttelevät kirpputorilöydöt sekä kierrätetyt design-klassikot

-Mies kysyy joskus töistä tullessaan, että jaa, missäs se sohva tänään on, Sari nauraa.

IMG_0315
IMG_0371
Orion tuoliin liittyy hellyttävä tarina, tuoli on palvellut 70-vuotiaan pariskunnan tuolina monta vuosikymmentä.
Orion-tuoliin liittyy hellyttävä tarina, tuoli on palvellut ennen tähän kotiin muuttoaan 70-vuotiaan pariskunnan nojatuolina monta vuosikymmentä.
IMG_0361_2
IMG_0332
IMG_0369

Kotia voisi kuvata Huvikummuksi, jossa on ennakkoluulottomasti yhdistelty huonekaluja ja eri vuosikymmenien tyylejä toisiinsa. Ruokailutilassa Ilmari Tapiovaaran Pirkka-pöytä on saanut ympärilleen sekalaisen seurakunnan tuoleja ja lisäksi hurmaavan rautasängyn, joka toimii sujuvasti istuimena.

Keittiön hyllyillä ihastuttavat emaliset astiat, joita Sari on keräillyt vuosien varrella. Kodin alakerta on Sarin lempipaikka.

-Alakerrassa tapahtuu pääosa kodin elämästä, täällä tehtään töitä, leikitään, iloitaan, surraan, syödään ja nauretaan, kertoo Sari.

IMG_0359
Sarin miehen osatama kukkakimppu!
Sarin miehen ostama kukkakimppu!
IMG_0370
IMG_0366
IMG_0336
IMG_0340
IMG_0354
IMG_0355
IMG_0342

Keittiön hyllyä koristavat

hurmaavat emalit

emalikulho
IMG_0389

Yläkerrassa sijaitsevat perheen makuuhuoneet. Lapset ovat itsekin kiinnostuneita sisustamisesta ja haluavat vaikuttaa omien huoneidensa tyyliin ja tunnelmaan.

Vaikka kodin tyyli on rönsyilevää, lopputulos näyttää tyylikkäältä ja viimeistellyltä. Sari tunnustautuu siivousfriikiksi. -Kaaosta meillä ei pääse oikeastaan koskaan syntymään, vaikka kolme vilkasta poikaa täällä touhuaakin.

Huomaathan lastenhuoneiden katoissa roikkuvat pienoismallit!

Nuorempien poikien huone
IMG_0388
IMG_0386
Esikoisen huone
Esikoisen huone
IMG_0379
Hyllyjen järjestyksen esikoinen haluaa päättää itse.
Hyllyjen järjestyksen esikoinen haluaa päättää itse.
Vanhempien makuuhuoneen kaappi on ompelijan aarreaitta!
Vanhempien makuuhuoneen kaappi on ompelijan aarreaitta!
Sarin oma printti
Sarin oma printti
IMG_0394

Perheen rivitalokotiin kuuluu pieni piha, joka on huolellisella suunnittelulla saatu tehokkaaseen hyötykäyttöön. Vanhoista ikkunoista nikkaroidussa kasvihuoneessa kasvatetaan tomaatit, chilit ja salaatit. Istutuslaatikoista löytyy mansikkaa, perunaa ja raparperia ja ruukuista yrttejä.

IMG_0403
IMG_0407
Suloinen kasvihuone on koottu vanhoista ikkunoista!
Suloinen kasvihuone on koottu vanhoista ikkunoista!
IMG_0411
Puutarha oli kuvauspäivänä hurmaavissa syysväreissä!
Puutarha oli kuvauspäivänä hurmaavissa syysväreissä!
Tämän metallilaarin Sari pelasti ja kunnosti.
Tämän metallilaarin Sari pelasti ja kunnosti.
IMG_0412

Koti on paikka,  jossa on tilaa koko perheen tunteille ja ajatuksille. -Seinien sisälle mahtuu iloa, surua, leikkiä, naurua, kiukkua ja väsyneitä päiviä. Kaikesta tästä kumpuu voimansa sekä kodin sisustus, että Sarin taide.

-Pelhodesign oli jo lapsuudesta kumpuava haave. Sanoin aikanaan omalle äidilleni :”Äiti, joku ostaa joku päivä minun piirustuksiani!” Rohkeus haaveen toteuttamiseen kypsyi ajan myötä. Lasten saannin jälkeen Sari astui ratkaisevan askeleen ja perusti yrityksen, joka kantaa nimeä PelhoDesign. Helppoa ei ole aina ollut, myös epäilijöitä on ympärillä riittänyt. -Tärkeintä on kuitenkin oma usko yrittämiseen ja siihen, mitä on tekemässä Sari toteaa.

Lähtiessään tämä kuvaaja saa vielä kulhon sienet mukaansa. Häkellyttävän lämmin ja  ystävällinen, niinhän minä sanoin! ♥

IMG_0349-3

Comments

Vilja @ muotoseikka\
Reply

Onpa persoonallinen ja kiehtova koti! Vintagehuonekalut ja kauniit taulut ovat ehdottomat kohokohdat. Pidän!

Mari
Reply

Todella kaunista ja kodikasta! Värejä käytetty ihastuttavasti! Kiitos kauniista esittelystä!

Kaisa
Reply

Kauniin persoonallinen koti, ihanine yksityiskohtineen.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website