Esittelyssä: Upea Isoo Pihjala Asuntomessuilla – Sievitalo

NV5A3891

ASUKKAAT Sami, Tuija, Eemeli 8v, Amanda 6v ja Akseli 1v

KOTI Sievitalon Isoo Pihlaja Seinäjoen Asuntomessuilla

ulkokuva1

Sami ja Tuija etsivät isompaa ja toimivampaa kotia Seinäjoelta, kun tuttava vinkkasi messualueella olevista tonteista. – Kaipasimme lisää neliöitä ja toisaalta lapsille kavereita. Messualueelle rakentaminen ei ollut itsetarkoituksemme, mutta kun hyvä, rauhallinen ja  puistoon rajoittuva tontti oli vielä vapaana, päätös syntyi nopeasti, kertoo perhe.

NV5A3944

Sievitalo pystyi tarjoamaan laadukkaan ja muunneltavissa olevan muuttovalmiin kokonaisuuden.

– Muuttovalmis vaihtoehto oli meille ainoa oikea, tässä elämäntilanteessa, pienen vauvan kanssa ei rakennusprojekti omin voimin houkutellut. Maatyöt teetimme itse, muuten projektin vetovastuu oli Sievitalolla. Messualueelle rakentaminen asettaa rakentamiselle omat ehtonsa. – Aikatauluissa tulee pysyä, tässä ei tosin Sievitalon väellä olut mitään ongelmaa, kohde valmistui vähän etuajassa, kertoo Tuija.

NV5A3949

Tuijan ja Samin koti on rakennettu kokonaan perheen tarpeita ajatellen. – Meillä oli kodille tiettyjä vaatimuksia, halusimme kaikille lapsille omat huoneet ja lisäksi musiikki/työhuoneen. Jo tämä asetti talon pohjapiirustukselle omat rajoitteensa kertoo Tuija.

Sievitaloilla ymmärrettiin hienosti meidän toiveemme ja  onnistuttiin piirtämään koti jossa on sekä omaa rauhaa, että yhteisiä tiloja koko perheelle!

– Tuija

Tässä kodissa musiikki on vahvasti läsnä. – Harrastamme enemmän ja vähemmän kaikki musiikkia, niin soittoa kuin lauluakin, kertoo Tuija. Onkin luontevaa, että flyygeli on tämän perheen kodissa keskeisellä paikalla. Kodin sisustussuunnittelusta ja pintamateriaalivalinnoista vastasi perheen kanssa yhdessä Susanna ja Sirpa Vuoti Oulaisten värisilmästä.

– Nämä naiset olivat ammattitaitoisia ja ehdottivat valmiiksi sellaisia kokonaisuuksia, että ne istuivat juuri meidän makuumme! Sisustussuunnittelu pienistä yksityiskohdista lähtien oli Sirpan ja Susannan vastuulla. – Paljon huonekaluja on jäämässä meille messujen jälkeenkin, niin hyvin ne sopivat meidän tyyliimme, Tuija iloitsee.

NV5A3945
Tavanomaista korkeampi huonekorkeus lisää myös avaruudentuntua!

Keittiö on valoisa ja avara. Sami suunnitteli ruokailutilaan kiinteän vitriinikaapin, joka on sekä käytännöllinen, että kaunis sisustuselementti

NV5A3900
NV5A3905

Todellista arjen luksusta on aikuisten oma pukeutumistila, johon pääsy on suoraan vanhempien makuuhuoneesta

NV5A3929
NV5A3940

Kodin sävyvalinnat ovat klassisia ja maanläheisiä, väreissä on iloiteltu lastenhuoneiden tekstiileissä. – Seinien sävyt ovat neutraaleja, näin huoneiden järjestystä on helppo muuttaa halutessaan.  Verhoja ja muita tekstiilejä on laitettu sitten rohkeammissakin sävyissä, Tuija toteaa. Kodin lattiat ovat laadukasta laminaattia. -Halusimme tyylikkään ja huolettoman lattian, joka  kestää tätä vauhdikasta lapsiperhearkea. Edellisen kodin lattia oli parkettia ja sitä sai lasten kanssa varoa kokoajan, jatkaa Tuija.

NV5A3958

Kodinhoito – ja pesutilat on myös rakennettu arjen sujuvuutta palvelevaksi.

NV5A3912
Huomaa hauska shampoille rakennettu kiinteä hyllykkö!
Huomaa hauska shampoille rakennettu kiinteä hyllykkö!
NV5A3919
NV5A3921

 

– Messurakentaminen on ollut mielenkiintoinen projekti, toisinaan vähän raskaskin, mutta lopputulos ehdottomasti vaivan arvoinen! Nyt viimeiset viikot ennen messujen alkua viimeistellään vielä täysillä pihatöitä, Tuija kertoo. Kun messut avaavat ovensa, aikoo tämä perhe lomailla ja  kerätä voimia rakennusvuoden jäljiltä. – Odotamme kaikki jo kovasti messujen jälkeistä aikaa ja sitä ihan tavallista arkea uudessa ihanassa kodissa, perhe toteaa.

Haluatko tietää tästä kohteesta lisää? Kysy, vastaamme mielellämme!

Pohjakuva:

valokuvat: Jaakko Niemelä 

Yhteistyössä:

logo1 kopio

Comments

Miia
Reply

Tyylikäs ja selkeä koti, jossa maanläheiset sävyt. Erityisesti laminaatti oli mieleeni. Onko tietoa mikä laminaatti kyseessä?

Jenni

Hei, laitan kyselyä laminaateista eteenpäin!

Laura
Reply

Mikä tapetti on makuuhuoneen seinällä?

Jenni

Tapetti on Oulaisten Värisilmän alikoimista, selvittelen sinulle vielä tarkemman mallin! 🙂

Susanna
Reply

Hei, laminaatti on Orientin Loc Floor LCF045 tammilankku vaaleaharmaa ja päämakuuhuoneen tapetti Mr Perswallin digitapetti Shades mallistosta Celestial statement P231601-8.
Vastaan mielelläni jos on kysymyksiä kohteen materiaaleihin liittyen, niitä voi lähettää suoraan sähköpostiini susanna.vuoti@oulaistenvarisilma.fi
Terveisin Iso Pihlajan toinen sisustussuunnittelija, Susanna

Miia
Reply

Hei! Kiitos laminaattitiedoista.

Marketta Ahokas
Reply

Hei! Onkohan katto mdf paneelia? Mikähän on värisävy?

Jenni

Hei, selvitellään asia, olethan kuulolla!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website