Esittelyssä: Valoisa puutalokoti – Teritalot

IMG_0008-2
ASUKKAAT Äiti, isä ja kaksi alle kouluikäistä tyttöä.

KOTI Teri-talojen räätälöity kaksikerroksinen koti 182m2, pohjakuva esittelyn lopussa

Talven harvinainen aurinkopäivä ja korkealle kohoava kaksikerroksinen uutuuttaan hohtava puutalo kimmeltävän hangen keskellä. Näkyä ei voi olla ihastelematta. Ollaan oikeassa osoitteessa!

kollaasi1
Talon ympärillä sijaitsee vanhoja kauniita rakennuksia, naapuritontilla sympaattinen latovanhuskin!
IMG_0109

Tuoreessa kodissa on ehditty asua muutama kuukausi, joten osa kodin tavaroista hakee vielä paikkaansa. -Taulujakaan ei ole vielä ehditty seinille ripustaa, mutta tunnustellaan rauhassa, kertoo perheen äiti.

Lapsiperhe kaipasi lisää käytännöllistä tilaa, joten rakennusprojekti tuli ajankohtaiseksi. Teri-talot valikoitui talon toimittajaksi perheen mukaan ennen kaikkea näistä neljästä syystä: hyvä palvelu, hyvä laatu, luotettavuus ja paikallisuus.

Projektin edetessä talovalmistaja lunasti lupauksensa, homma toimi ja meistä asiakkaista oltiin kiinnostuneita, perhe kertoo.

IMG_0120

Rakennusprojekti alkoi kesällä 2014 maatöillä. Talopaketti saapui loppukesästä ja reilun vuoden päästä perhe muutti sisälle taloon. Talopakettitoimituksen jälkeen rakentamisesta vastasi paikallinen timpuri yhdessä perheen isän kanssa. -Rakennusprojekti on massiivinen kokonaisuus. Meidät yllätti se, kuinka paljon päätöksiä pitää pystyä nopealla aikataululla tekemään. Me ainakin saimme aikaa kulumaan siihen, kun pohdimme meille parhaiten sopivia materiaaleja ja ratkaisuja!

IMG_0017
IMG_9961
IMG_9973
IMG_9954_2
IMG_9959
IMG_9962

Kestävät ja laadukkaat materiaalit valittiin ajattomissa vaaleissa sävyissä. Keittiö on Penttilän Puusepäntehtaalta Kaustiselta. Lattia taas kestävää laminaattia. Ajaton ja persoonallinen tyyli syntyy vanhojen huonekalujen ansiosta! – Lähes kaikki huonekalumme ovat vanhoja, perittyjä tai kirpputoreita ja huutokaupoista löydettyjä. Vanhat kalusteet tuovat kotiin juurevuutta ja lämpöä.

IMG_9977
IMG_0089

Sauna ja pesutilat sijaitsevat kodin alakerrassa. Huomaa kaunis tiililadonnalla laatoitettu seinä! Tilavaan kylpyhuoneeseen mahtuu hyvin kylpyamme ja suihku vieretysten. Saunan kaunis vaalea sävy syntyy haapapuisista lauteista.

Koskaan ei voi liikaa kylpeä, jos talon tytöiltä kysytään!

IMG_0022
IMG_0025

Yläkerran aulan katseenvangitsijana toimivat isovanhempien talosta siirretyt ikkunat, jotka taitava kirvesmies nikkaroi osaksi porrasseinää. -Näillä on paljon tunnearvoa, perheen äiti kertoo. Ikkunoiden ruudukot hiottiin, mutta jätettiin maalaamatta, jotta ruudukko korostuisi.

IMG_0033
IMG_0035

Yläkerrassa sijaitsevat myös vanhempien makuuhuone ja tyttärien huoneet. Vanhempien makuuhuoneeseen valikoitui kaunis tapetti Borås-tapetin valikoimista. Vanhempien makuuhuoneesta on käynti myös vaatehuoneeseen ja kylppäriin. -Käytännöllinen ratkaisu, jota kannattaa kyllä suosia jos vain mahdollista, toteaa perheen äiti. Lisäksi yläkerrasta löytyy tilava kylpyhuone, jonka seinä on paneloitu hauskasti raakalaudalla.

IMG_0052
IMG_0048
Makuuhuoneen isoista ikkunoista avautuvaa maisemaa kelpaa katsella kesät ja talvet!
Makuuhuoneen isoista ikkunoista avautuvaa maisemaa kelpaa katsella kesät ja talvet!
IMG_0051

Nuoremman tyttären toiveena oli ”sammakon värinen seinä” Turkoosiin vivahtava Spa-sävy kelpasi hyvin pienelle neidille.

Vanhemman tyttären huoneen sävy on sen sijaan puuterinen roosa.

IMG_0075_2
IMG_0066
IMG_0070
IMG_0084-2
kollaasi4

Rakentaminen on iso projekti. -Meillä korvaamaton apu löytyi isovanhemmista! He osallistuivat lasten hoitamiseen ja rakentamiseen paljon, perhe kertoo.

Seuraavana kesänä perhettä odottelevat maalaustalkoot ja pihan laittaminen. -Talvi kuitenkin rauhoitutaan ja rakennetaan sisustusta valmiiksi. Tauluja ripustellaan seinille ja muutama kalustekin etsii paikkaansa, hiljaa hyvää tulee!

pohjakuvat

Herättikö esittely kysymyksiä? Kysy, niin etsitään vastaus!

Talovalmistaja: Teri-Talot

Seinärakenne: Puurakenteinen suurelementti

Kiintokalusteet:Penttilän puusepäntehdas Kaustinen

Lattiat: Laminaatti, Tarkett, long boards snow oak

Seinäpinnat: Vanhempien makuuhuoneen tapetti Boråstapeter, muut seinät maalattu Tikkurilan Harmony maalarinvalkoinen, tyttöjen huoneet Spa ja Budoaari

Tulisija: Pohjanmaan tiilirakenne

Yhteistyössä:

 

logo

Comments

Sari
Reply

Oi miten nättiä ja valoisaa. 🙂

Kukkola Piia
Reply

Oi kuinka kaunis koko koti katosta lattiaan. Olen tässä blogissa eka kertaa.
Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

Marketta
Reply

Hei! Ihana koti, mikähän on lattian laminaatti ja onko keittiön välitila jotain laminaatti levyä?

Jenni

Hei Marketta, selvitellään asia! 🙂

Jenni

Hei Marketta! Keittiöntaso on laminaattia, tilattu Penttilän puusepäntehtaan kautta. Lattialaminaatti taas on: Tarkett, long boards snow oak

Leave a comment

name*

email* (not published)

website