Helppo kesäherkku

Tämän lapsuudenherkun valmistuksessa menee aikaa korkeintaan viisi minuuttia plus paistoaika, eikä maku koskaan petä, klassikon aineksia siis. Raparperipaistos sai tällä kertaa makeutta omenasta, mutta paistoksen variaatioitahan on yhtä monta kuin tekijääkin. Mansikan ja raparperin yhdistelmä on myös lyömätön. Oman reseptini salaisuus on perinteisen sokerin korvaaminen osittain joko fariinisokerilla, intiaanisokerilla, tai lorauksella siirappia, mitä nyt sattuu kaapista löytymään. Näin paistokseen tulee ihana kinuskinen maku, kannattaa kokeilla! Itse en ole vuosiin mitannut käytettäviä aineksia, mutta luulen, että tämä ohje on aika lähellä omaa versiotani, tosin juokseva rasvan sijaan käytän kyllä voita, se lienee toinen herkullisen maun salaisuus.

marmorilaatta, raparperipaistos, marimekko
raparperipaistos resepti
raparperipaistos

Paistosta syötiin meillä tällä kertaa jälkiruokana kermavaahdon kera, Vaniliajätskihän on myös pettämätön paistoksen kaveri. Olen ennenkin tainnut postailla helppoja kesäherkkuja, jotka ovat listalla joka kesä. Täältä löydät aina varman marenkikakun reseptin ja täältä ihanan ja takuulla makeannälän isommaltakin porukalta vievän herkullisen ja helpon jätskikakun.

Ihanaa tiistaita, nyt tuntuu kesältä <3

Jenni

 

 

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website