Ihan oma tyyli

Homevialaura-blogin Laura lukeutuu lempibloggareihini ja erityisesti tämä Lauran postaus on pyörinyt mielessäni pitkään ja nyt vähän myöhäisheränneenä ehdin sen pohjalta kirjoitella ylös myös omia hajanaisia ajatuksiani.

kollaasi3

Oma tyyli on siitä siisti juttu, että ihan sitä samanlaista ei ole kenelläkään muulla. Itseäni herätti Lauran pohdinta siitä, miten omaa ajattelua voi päästä ohjailemaan vahvasti blogeissa ja lehdissä esillä olevat sisustustrendit joskus niinkin paljon, että oma tyyli jää kokonaan niiden alle. Tottakai jokainen koti on myös aikansa tuotos, kun meille tarjoillaan niin huonekalujättien, kuin pikkuputiikkienkin osalta varsin homogeenista sisältöä. Kuitenkin, olen sitä mieltä, että mitä puhtaammin oman tyylin kykenee kaiken tarjonnan keskellä säilyttämään, sitä ehjempi kokonaisuus kodista muodostuu.

IMG_0100

Tästä päästäänkin siihen, minkälaiseksi itse oman tyylini koen. Ensinnäkin, rakastan monia nykyisiä blogikliseitä, olen rakastanut jo kauan ennen kuin blogeja oli olemassakaan. Se, että tuotteista on vähitellen tullut, joidenkin mielestä, kliseisiä, ei vähennä niiden arvoa itselleni ollenkaan. (Hauska sattuma muuten, että jaamme Lauran kanssa molemmat pitkään jatkuneen rakkauden Eamesin DSR-tuoleihin) Toiseksi rakastan valoa, tilaa, puhtaita pintoja, näyttäviä yksityiskohtia ja klassisia elementejä tähän tyyliin. Toisaalta toinen puoli minussa on skandinaavisen pelkitetyn ja selkeän tyylin vankkumaton kannattaja. Keveiden huonekalujen keskellä minun on helppo hengittää. Ja kuitenkin, minua kiehtoo myös huolettomuus, korkeat kirjapinot ja rento kahvilameininki. Olen sen verran sisustuskapinallinen, että en suostu luopumaan mistään näistä ihailemistani tyylisuunnista, vaan yhdistelen niitä surutta kotonani inspiraationi mukaan.

IMG_9027
IMG_0850
IMG_0028

On luonnollista, että sisustusta harrastavan koti muuttuu ja elää aina mahdollisuuksien puitteissa. Isot hankinnat ovat usein pitkäikäisiä, mutta yksityiskohtiin ja pienempiin huonekaluihin päivityksiä  tulee tehtyä useammin. Vertaisin tätä vaikkapa pyöräharrastukseen, harva tosiharrastaja ajelee samalla pyörällä vuosikymmeniä, vähintään lamput ja laakerit vaihtuvat kerran jos toisenkin…

Seuraamani blogit ja sisustuslehdet koen itse ehtymättöminä ideapankkeina. Pidän siitä, että jollakin on samaan tyyliin sisustettu koti kuin minulla, juuri sellaisesta kodista saan eniten inspiraatiota.

IMG_9012
IMG_0069

Sisustusharrastajalle koti on oman luovuuden tuotos, josta saa ammentaa iloa vuoden jokaisena päivänä. Kuitenkaan koti ei ole näyttelytila, niin tärkeää huonekalua ei olekaan, ettei sitä voi raivata nurkkaan sokkoleikin tieltä. Ei siis ole väliä onko sinulla tai minulla jonkun mielestä blogikoti tahi ei, tärkeintä lienee että rakastaa jokaista nurkkaa. (Tai ei ihan jokaista, varaston ainakin minä voisin epämääräisine sisältöineen lahjoittaa mielelläni jollekin)

Mutta mitäpä te tuumitte? Kyllästyttääkö hittituotteet vai haaveiletko sellaisen saamisesta omaankin kotiisi? Mitä ajatuksia blogikoti sinussa herättää?

Ihanaa ja inspiroivaa päivää!

Jenni

Comments

S - Beauty of Life
Reply

Kiva postaus!! Mun mielestä jokaisen kodissa on jotain speciaalia, joka tekee kodista juuri heidän kodin! Ainakin niissä blogeissa, joita minä seuraan! Varmasti löytyy samoja esineitä, mutta silti on ripaus sitä ”omaa juttua” joukossa :)).

Ja niin kuin sanoit…pääasia on, että itse viihtyy omassa kodissa <3

Mukavaa viikkoa <3

Jenni

<3

sari
Reply

Naulan kantaan Jenni

Jenni

Sari <3

Karolina
Reply

Hyvä kirjoitus. Kuka lie keksinyt termit blogikoti, blogimatto jne? Niillä on valitettavan harmittavan negatiivinen sävy. Olen vuosia kirjoittanut puutarhablogia ja inspiroitunut valtavasti muiden puutarhakuvista ja ideoista ja suorastaan ammentanut tietoa sieltä. Kun sitten jossain vaiheessa rakentamisen myötä aloin lukemaan myös sisustus ja rakennusblogeja niin vastaan tuli omasta kodista tuttuja lamppuja ja blogimattoja jne. Tuhahtelin että nämähän on meillä ollut jo aikaa ennenkuin edes blogeja luin. Eli ei meidän koti ole kopio kenenkään (ihanasta, upeasta) blogikodista, vaan ihan itse valittu 🙂

Blogeja pitävät kolmikymppiset naiset ja on selvää että maku on samantyylinen ja ihastuttaa muita samanikäisiä. Lisäksi tällä sukupolvella on ollut mahdollisuus rakentaa uusia koteja (toisin kun esim ruotsissa asuvat samanikäiset naiset, jotka enimmäkseen remppaavat iäkkäitä omakotitaloja) joka on tuonut valkoiset, valoisat kodit myös blogimaailmaan.

Sisustuslehdet ovat nautinto, mutta niitäkään ei ole suurkuluttujalle tarpeeksi 😉 Siksi on niin ihanaa että netti on täynnä upeita blogeja, taitavia valokuvaajia ja kirjoittajia jotka jakavat ihania kuvakulmia ja inspiraatiota. Mielellään luen suomalaisia blogeja, ne ovat kodikkaita, oikean tyylisiä ja sellaisia että niistä voi myös itselleen ammentaa ideoita. Ja samalla lailla kuin jos kävisi ystävällä kylässä, voi ihastua johonkin esineeseen tai kankaaseen tai värisävyyn ja kysyä että mistä noita ihanuuksia saa…?

Asuimme kerran ystävä-perheen kanssa (rakennusajan) samoissa kerrostaloissa ja meillä oli täysin identtiset huoneistot. Makukin on paljon samaa, ihastumme samoihin tavaroihin ja huonekaluihin ja joskus innoissaan kuin pikku-tytöt ostamme vaateostoksilla ”samis-paitoja” jne. Mutta silloinkaan meidän kodit eivät muistuttaneet mitenkään toisiaan. Se oma koti ja tunnelma koostuu niin monenemonesta pienestä asiasta.

Jenni

Olen samaa mieltä, negatiivinen sävy turhaan tahraa hyvät jutut! Olen niin samaa mieltä, sisustuslehdullä on paikkansa, mutta ihan uuden maailman avaavat blogit, joissa ihmiset avaavat omia kotejaan! Ja just näin, täysin identtistä kotia ei oikeasti ole kenelläkään! Kiitoa hyvästä pohdinnasta Karolina! <3

Leave a comment

name*

email* (not published)

website