Kaupungista maalle – Kurkistus lapsiperheen uuteen kotiin – Omatalo

Omatalo, muuttovalmis

ASUKKAAT Jony 35, Piia 31, Enni 5 ja Eemi 8 kk.

KOTI: Omatalon muuttovalmis koti, huoneistoala 97m2, yläkertavaraus.

Muuttovalmis koti maalaismaisemassa, lähellä palveluja. Sellainen haave oli tällä perheellä, kun oman kodin ostaminen tuli ajankohtaiseksi. Nyt peltomaisemassa, koivukujan päässä, lumisateen keskellä erottuu jo kauas kaunis siniharmaa puolitoistakerroksinen koti, Jonyn ja Piian toteutunut unelma.

IMG_0065Omatalo, muuttovalmis

Uudessa kodissa on asuttu nyt muutama kuukausi, joten rakennusprojekti on vielä tuoreessa muistissa. – Katselimme vanhoja taloja ja rivitalo-osakkeita, mutta emme löytäneet niistä meille sopiva vaihtoehtoa. Ihan oman kodin rakentaminen houkutteli, mutta kiireinen elämäntilanne ei sallinut vasaran varteen tarttumista. Omatalon muuttovalmis vaihtoehto oli meille täydellinen ratkaisu, Piia ja Jony kertovat.

Muutto kaupungista maalle, lähelle isovanhempia houkutteli myös perhettä. Lasten kanssa elämä kerrostalossa ei tuntunut enää hyvältä ratkaisulta. Nyt ikkunoista avautuvat peltomaisemat, lasten mummola näkyy koivikon takana ja toisaalta palvelut ovat parin kilometrin päässä kylän keskustassa. – Ei tämän parempaa paikkaa olekaan!

Piia ja Jony kilpailuttivat projektin parilla eri talotoimittajalla, mutta päätyivät asiakaspalvelun, joustavuuden ja hinnan takia Omatalon muuttovalmiiseen kotiin. – Vain Omatalo pystyi toimittamaan juuri sellaisen kokonaisuuden, josta me haaveilimme. Talomallimme on yhdistelmä kahta eri Omatalon muuttovalmista mallia.

Joustavuus oli se ratkaiseva tekijä, joka sai meidät valitsemaan juuri Omatalon.

Noin puolen vuoden päästä talopaketin saapumisesta Soiniset saivat kantaa muuttokuormansa uuteen kotiin. – Rakennusaika sujui joutuisasti, kun asialla olivat ammattilaiset, Piia ja Jony kertovat. Yläkerran perhe aikoo rakentaa itse, kunhan sopiva hetki sille koittaa. – Kävimme rakennuksella ahkerasti ja seurasimme miesten työskentelyä. Siistiä jälkeä he saivat aikaan.

omatalo, muuttovalmis
omatalo, muuttovalmis
Avara eteinen non lapsiperheen luksusta!
Avara eteinen on lapsiperheen luksusta!

Kodin sisustus hakee vielä muotoaan,sen verran vähän aikaa perheen muutosta on.

-Pintamateriaalit valitsin kun Eemi oli vielä mahassa, vähän jännitti mitä raskaushormoneissani tulin valinneeksi, Piia nauraa.

Ilmeisen onnistuneita valinnat ovat kuitenkin olleet, niin tyytyväinen perhe kokonaisuuteen on. – Isot pinnat ovat vaaleita, joten niihin on helppo yhdistellä erilaisia sisustuselementtejä. Haluamme huonekaluilla ja sisustusesineillä tuoda kotiin kuitenkin väriä, lämpöä ja elämää, ihan valkoinen koti ei ole meidän juttumme!

omatalo, muuttovalmis
omatalo, muuttovalmis

Moderniin kotiin tuo lämpöä ja kodikkuutta paitsi takka, myös puuhella, jonka Piia halusi ehdottomasti keittiöön. – Iso tulisija lämmittää koko kodin nopeasti ja kyllä puuhellalla valmistettu ruoka maistuu ihan erityisen hyvälle! Lattiamateriaaliksi valikoitui lapsiperheen elämää kestävä vaalea laminaatti.

omatalo, muuttovalmis

–  Koti on meille paikka, jossa meistä jokainen voi rentoutua ja olla oma itsensä. Tämä talo on rakennettu nimenomaan meidän perhettämme varten, se tuntuu hyvältä. Työtähän täällä riittää vielä, kun pihat ja yläkerta odottavat ahkeria rakentajia. Ensin kuitenkin huilataan hetki ja nautitaan uudesta kodista!

Talovalmistaja: Omatalo muuttovalmis

Runkomateriaali: Tehdasvalmisteinen suurelementti

Vesikatto: Pelti

Lattiat: Laminaatti RTV:n mallistosta, laattalattia RTV

Kalusteet: Keittiö ja kodinhoitotilat San-keittiö

Takka: Tiileri Titta-malli, Puuhella Pikku Henna

Seinäpinnat: Maalattu valkoinen

pohjakuva

Talo

Yhteistyössä:

2016 Omatalo Logo

Comments

Leave a comment

name*

email* (not published)

website