Mattopohdintoja

Olohuoneessa on  edellisestä kodista mukana tullut Linie designin Asko matto, joka natsaa kivasti yhteen lämpimän tammilattian ja harmaan sohvan kanssa. Kaipaisin kuitenkin mattoa myös ruokailutilaan pöydän alle ja nyt mietinkin, mitenhän villamatto toimisi tälläisessä käyttötarkoituksessa. Onko teillä kokemusta?

linie design, asko

Otin alakertaan sovitukseen vanhemmiltani käsinsolmitun itämaisen maton, jonka tuntu ja sävyt ovat aika täydellinen pari tammilattian kanssa. Tälläinen väripilkku tuo myös mukavaa energiaa ja tarpeellista ristiriitaa muuten niin harmoniseen värimaailmaan. Alakerran ison päätyikkunan eteen on oikeastaan varattu paikka haaveilemalleni day bedille, mutta ennen  sitä nostin terassituolit sisälle, ihan kivasti nekin sopivat tuohon ikkunan alle.

itämainen matto, käsinsolmittu

 

Tein myös ihanan mattolöydön (mikä alehaukka minusta on kehkeytynyt?!), kun löysin VM Carpetin maton hyvillä aleprosenteilla. Tämä koko (160X230) on vain harmillisesti vähän liian pieni ruokailutilaan, kun sitä testailin. Materialiltaan tälläinen plyysimatto tuntuisi aika toimivalta keittiönpöydän alla.

vm-carpet
Kuopus on kulkenut monta päivää ballerinoissa aurinkolasit silmillään, usko on kova siihen, että kesä tulee pian!

Mutta arvon sisustusystävät, auttakaa naista mäessä, nouseeko peukku itämaiselle matolle? Entäpä toimiiko villamatto ruokapöydän alla?

Ihanaa viikonloppua!

Jenni

Comments

Piia
Reply

Meillä on ollut isomman ruokapöydän alla valkoinen villamatto jo vuosia. Tätä pöytää emme arkiruokailussa käytä, mutta monet ateriat ja juhlat on pöydän ääressä syöty ja vietetty ja mattokin on siinä sivussa saanut oman osuutensa osumia. Materiaalina villa on kyllä niin loistava, että vaikka siihen on pudonnut jos sun mitä, se on edelleen oikein hyvässä kunnossa! Eli voin kyllä suositella! Ja tuo itämainen matto on todella kaunis! Ihana väripilkku muttei riko harmoniaa kuitenkaan liikaa.

Jenni

Kuulostaa hyvältä! Villalla on kyllä tuo erinomainen likaa hylkivä ominaisuus! Matto saisi olla kooltaan vähintään 200*300, että riittää pöydän alle!

RinaK
Reply

Moikka,

kysymykseni ei liity varsinaisesti tähän postaukseen, mutta olisitko voinut kertoa, miten teidän keittiökulmauksen tason päällä oleva kaappi on toteutettu? Toivoisin myös postausta keittiötoiminnoista. Kiitos 🙂

Jenni

Hei, täytyy tehdä pikimmiten postaus keittiön toiminnallisuudesta tarkemmin!

Anni
Reply

Meillä uudessa kodissa linie designin ajo-villamatot niin ruokapöydän alla kuin sohvaryhmällä, halusin samanlaiset kun ovat samaa tilaa ja ainakin 2 kk:n kokemuksessa kahden lapsen perheessä toimii hyvin, jos jotain tippuu matolle niin villa hylkii. Jos haluat kurkata, niin @talorinteessa instassa kuvia.
@talorinteessa

Jenni

Hei Anni! Täytyy käydä kurkkaamassa, juuri tuota Ajo-mattoa olen ihaillut. Kuulostaa lupaavalta myös ominaisuuksiensa puolesta!

Susanna
Reply

Villamatto on toiminut loistavasti ruokapöydän alla, vaikka siihen lähes päivittäin tippuu ruuantähteitä ja välillä jopa maitolasillinenkin. Voimakkaanväristä mehua ei olla vielä testattu, mutta kaikki muu isompi sotku on onneksi lähtenyt kunnolla kostutetulla pyyhkeellä. Voin suositella.

Innolla odottelen lisää postauksia uudesta kodistanne, hyvältä näyttää!

Jenni

Vau, tämä kuulostaa lupaavalta! alkaa tuntua, että kyllä uskaltaisin villamattoa tuohon kokeilla! <3

Katri
Reply

Moikka! Meillä etsittiin pitkään uuteen kotiin ruokapöydän alle mattoa. Viimein sitten päädyttiin suosittuun mustavalkoiseen Linie Designin Asko mixed mattoon, koko 200×300. Puolen vuoden kokemuksella voin todeta, että ihan huippu matto tuohon tarkoitukseen. Villasta helppo pyyhkiä mahdolliset tahrat pois. Lisäksi ihanan tuntuinen jaloille. Ruokapöydässä istuu päivittäin myös 1- ja 4-vuotiaat lapset. Täytyy myöntää, että juniorin tuolin alla on kirkas muovinen suoja Täältä iso suositus kuitenkin villamatolle, pois en vaihda!

Jenni

Tuota samaa kokoa itsekin mietin, olohuoneessa on tuo 200*300 koko! Tykkään, että matto sitoo ruokaryhmän ja suojaa tietenkin samalla lattiaa tuolien jaloilta!

Saara
Reply

Itsekin olen katsellut itämaisia tms mattoa olkkariimme, toisi kaivattua kontrastia muuten vaaleaan ja moderniin sisustukseen. Näkisin vastaavan ratkaisun teidän kauniiseen kotiinne erinomaisesti!

Sonja Laurila
Reply

Whdottomasti mattoa pöydän alle! Peukutan. Ite olen pohdiskellut raskisko laittaa ihan pappelinan svea muovimaton. Olisi ainakin huoleton mutta uskon kyllä villamatonkin pärjäävän. Ainakin siihen kunnes tarpeeksi monet kahvit on kaadettu. :/ ..elämä on kuitenkin huolettomampaa kun ei joka kk tarvitte mattoa pestä.
Itse ihastuin tuohon löytömattoosi. VM carpetin plyysimattoon. Muistatko minkä niminen kyseinen matto on? Vieläköhän sitä jostain löytyisi. Rosenteilla tai ilman 😀

Leave a comment

name*

email* (not published)

website