Moderni Mummola muutti kaupunkiin!

IMG_5717
IMG_5863-2

 Rouheaa betonia, kiiltäviä pintoja ja lämmintä puuta. Näistä elementeistä koostuu uusi moderni mummolamme. Ehkäpä se ei ulkonäöllisesti muistuta sitä perinteisintä käsitystä mummolasta, mutta tutut mummolan elementit se kuitenkin sisältää. Lämpimät sylit, pullakahvit, majaleikit  ja kärsivälliset korvat lasten ja lastenlasten höpötyksille.

Uudenkarhea mummola sijaitsee ihan meren ja kanavan kainalossa, vanhan viljasiilon ympärille rakentuvassa kokonaisuudessa. Siilossa on pyritty säilyttämään huomattava määrä vanhaa arkkitehtuuria, joka tekee rakennuksesta ainutlaatuisen ja persoonallisen Oulun maamerkin.

IMG_5838
Vanha Siilo on kokonaisuudessaan Museoviraston suojelema kohde. Myös uutta kohdetta rakennetaan kunnioittaen Vanhan Siilon arkkitehtuuria.
Vanha Siilo ja mylly ovat kokonaisuudessaan Museoviraston suojelemia kohteita. Myös uutta kohdetta rakennetaan kunnioittaen Vanhan Siilon arkkitehtuuria. Kuvassa olevaan vanhaan myllyyn remontoidaan asuntoja ja toimistotiloja.
IMG_5844
IMG_5850
IMG_5836
Siilon vanhat valaisimet on otettu uusiokäyttöön talon tuloaulaan.
Siilon vanhat valaisimet on otettu uusiokäyttöön talon tuloaulaan.

Mummolan ikkunoista näkyi ennen kuusimetsää, nyt sieltä pilkottaa alati muuttuva meri, joka toisinaan läikehtii syvänsinisenä ja toisinaan peittyy usvaan. Kaupunkiasumisen keveys on tervetullutta monta vuosikymmentä omakotitaloa kunnossa pitäneille mummille ja papalle. Nyt on aika nauttia kaupungin ja meren läheisyydestä, harrastuksista ja uudesta upeasta kodista.

IMG_5723
ikkunoista avautuva maisema ja menren selkä elävät sään ja vuodenaikojen mukaan.
Ikkunoista avautuva maisema ja meren selkä elävät sään ja vuodenaikojen mukaan.
IMG_5731

Vajaan sadan neliön asunnosta valtaosa on avaraa olohuonetta ja ruokailutilaa. Lattiamateriaaliksi valikoitui  Kärchin mattapintainen valkolakattu saarnilankkuparketti Parkettiliike Säkkiseltä. Lattia tuntuu mattapintansa ansiosta jalan alla pehmeältä ja lämpimältä.

betoniseinä
Parkettiliike Skkinen, mattalakattu tammiparketti
IMG_5776
IMG_5741

Arjen ylellisyyttä on suoraan asuntoon tuova hissi. Rouheasta porraskäytävästä on upeaa astua valoisaan asuntoon. Kokovalkoinen Ala Carte- keittiö on Keittiömaailman valikoimista.

Betoniseinä
IMG_5744
valkoinen lattia
Kohteen pooraskäytävissä on käytetty paljon betonipinjoja ja vaneria.
IMG_5752

Vierashuoneeseen valoa tuo lasiseinä. Toistaiseksi vielä työn alla olevan parvekkeen kalusteet majailevat vielä huoneessa. Koko asunnon mittainen parveke tuo kesällä yhden huoneen lisää.

betoniseinä
tolomeo, betoniseinä

Makuuhuoneen betoniseiniltä kalusteet nousevat kauniisti esille.

IMG_5764
IMG_5788
IMG_5766
Pieni kylpyhuone sijaitsee makuuhuoneen yhteydessä.
Pieneen kylpyhuoneeseen pääsee suoraan makuuhuoneesta.

Kodinhoitotilat ja iso kylpyhuone sijaitsevat heti eteisen yhteydessä. Valoa hyvin läpäisevät lasiliukuovet ovat sekä käytännölliset, että kauniit.

IMG_5754
IMG_5758

Jotta voi saada uutta, on myös osattava luopua jostakin vanhasta. Ennen kaikkea koti ja perhe muodostuvat niiden ihmisten ympärille, joita rakastamme. Kun kesällä tiesin käyväni viimeistä kertaa lapsuudenkodissani, oloni oli haikea mutta levollinen. Ymmärsin, että lapsuudenkotini on enemmän lämmin muisto ja tunne, kuin paikka. Vaikka sisustus muodostaa kodille rakkaat puitteet, käytän usein äitini sanoja ”tavaraa se vain on”.

Olen iloinen ja ylpeä rohkeista vanhemmistani, jotka astuvat kohti uusia tuulia, toteuttavat unelmiaan ja elävät tässä ja nyt.

Ihanaa ja rakkaudentäyteistä viikonloppua! ♥

Jenni

kollaasi2.0

 

 

 

 

Comments

Vilja @ muotoseikka\
Reply

Noi seinät on aivan uskomattoman upeat! Ei kalkkimaaleilla saa mitään tuonne päinkään. Todella upea koti. Vielä kun asumisen myötä tulee vähän kerroksellisuutta, niin avot.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website