Puutarhan syksyä

IMG_9430

Puutarha on kesän lisäksi kaunis näin syksyllä. Etenkin aurinkoisina päivinä pääsee pihasta nauttimaan kuin kesällä konsanaan. Vaikka suurin osa kasveista on jo kukintansa ohittanut, löytyy meidän pihalta muutama syksyn kaunistaja. Syyshortensia on nyt parhaimmillaan ja Daalia jaksaa vieläkin avata uusia nuppuja.

Syyshortensia
Syyshortensia
Daalia
Daalia

Tähän aikaan syksystä, kun lehdet ovat vielä puissa ja pensaissa, kaikki on puutarhassa ihanan runsasta. Pensasaita kurkottelee jo kohti paria metriä, tilli muistuttaa enemmän puuta kuin tilliä ja lehtikaalisadolla ruokkisi pienen armeijan. Toiset kasvit taas ovat saaneet jo raikkaan ja pirtsakan syysvärin ja nurmikkokin taitaa olla parhaimmillaan tuuhea juuri nyt.

Tilli(puu)
Tilli(puu)
Porkkana on tehnyt tänä kesänä ennätyssadon!
Porkkana on tehnyt tänä kesänä ennätyssadon!
Nurmikko taitaa olla nyt tuuheimmillaan.
Nurmikko taitaa olla nyt tuuheimmillaan.
Lehtikaali on maistunut myös jollekin toukalle, mutta onneksi sitä on riittänyt reippaasti myös meille!
Lehtikaali on maistunut myös jollekin toukalle, mutta onneksi sitä on riittänyt reippaasti myös meille!

Tunnen pientä haikeutta, kun siirrän puutarhakäsineet naulaan tältä syksyltä, tätä puutarhaa kun ei voi uuteen kotiin viedä mukanani. Toisaalta tiedän, että kaikki tämä on hyvässä (paremmassa) hoidossa jatkossa ja suunnitelmia uuden kodin pihamaalle on jo roppakaupalla mielessä. Ja tärkeintä puutarhassa ei onneksi ole omistaminen, vaan tekeminen. Kirsin viisaita sanoja lainaten: Puutarha on hoitanut minua, siinä missä minä sitä”

IMG_9429
IMG_9421
IMG_9424

Oletteko te muuten kiertäneet puutarhojen syys-aleja ja tehneet löytöjä? Nyt olisi vielä hyvä aika istuttaa uusia ihanuuksia kevättä odottamaan! Itse tyydyn haaveilemaan, vielä menee hetki, ennen kuin uudelle pihalle voi mitään istuttaa.

Miten on, jaksaako puutarha innostaa vielä näin syksyllä?

Jenni

Comments

Hulda
Reply

Ehdottomasti innostaa, jotenkin juuri syksyllä aina intoudun suunnittelemaan ja toteuttamaan puutarhaa. Nyt on sopiva aika istuttaa taimia ja ovat vielä hyvässä -70% alessa monessa paikassa. Nautin niin näistä syyspäivistä puutarhassa. 🙂

Jenni

Kyllä, -70 prossaa ei voi olla ostamatta! Mitä kaikkea olet löytänyt? 🙂

Lyde
Reply

Itse kuoputan pihaa niin pitkään kuin maa on jäässä 😀 Minulle oli muuten ensimmäisestä itserakennetusta talosta luopumisessa kaikkein vaikeinta juuri pihasta luopuminen! Talon vielä rakentaa noin vuodessa, mutta puutarhan saaminen siihen kuntoon että se alkaa jo näyttääkin joltakin, vie paljon enemmän aikaa ja vuosia. Onneksi uuden pihan suunnittelu vähän korvasi vanhan menetystä 🙂

Jenni

Itselle tulee vähän väliväsymys puutarhaan elokuussa, mut sitten taas syksyn tullen riittää puhtia! 🙂 Samaa toivon, että uuden pihan suunnittelu helpottaa tätä vanhan ikävää!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website