Rakennusprojekti Talo Taika

Kuten olette ehkä huomanneet, rakennusprojektimme ja uusi kotimme on saanut työnimensä! Löydät kaikki rakennusprojektiimme liittyvät postaukset ja tiedot nyt kätevästi sivun ylälaidassa olevan uuden kategorian Talo Taika alta.  Ja tässä muutama sana siitä, miksi projektimme työnimeksi päätyi juuri Talo Taika. No, ihan ensiksi; rakastan kauniita suomalaisia sanoja ja nimiä ja toisaalta rakastamme kaikki tarinoita. Mielestäni siinä, missä vaiheessa mikä tahansa rakentamamme talo muuttuu kodiksi, on jotakin mystistä. Kaikki tietävät varmasti sen tunteen, kuinka ensimmäiset yöt ja viikot tuntuvat uudessa kodissa vähän hassuilta, ihan kuin olisi kylässä. Mutta sitten, yhtäkkiä tapahtuu jotakin. Pelkkä talo muuttuukin kodiksi, paikaksi, jonka tärkeys on millä tahansa tutkimuksilla mitattuna ihmisen tärkeimmiksi kokemiaan paikkoja maailmassa.

Talo Taika kertoo siis rakentajatarinan, jonka tavoitteena on päästä kokemaan jälleen tuo taika, kun kipsilevyt, villat, ikkunat ja parketit muodostavat jotakin paljon enemmän kuin osiensa summan, kodin!

Talo Taika on tarina, jossa hypätään rohkeasti kokeilemaan juuri meille sopivia ratkaisuja. Taika yhdistää innovatiivisesti ja tuoreesti perinteistä suomalaista rakentamista ja skandinaavista arkkitehtuuria. Ja ennen kaikkea Taika on seikkailu, johon tämä perhe lähtee mukaan innolla. Rakentaminen tarkoittaa tuhansia työtunteja, väsymystä, kiireessä tehtyjä isoja päätöksiä ja einespitsoja tyroksipaksien päältä nautittuna. Toisaalta rakentaminen on uuden luomisen iloa, onnistumisen kokemuksia ja unelmien tavoittelua.

Tervetuloa seuraamaan Talo Taikaa ja sen tarinaa kotia kohti!

Täältä löydät listattuna lyhyesti ja ytimekkäästi rakennusprojektimme tärkeitä tietoja ja päivämääriä. Lista päivittyy sitä mukaa, kun työt etenevät. Jos sinulla on jotakin kysyttävää, ota yhteyttä, vastaamme mielellämme!

Perustiedot:

KOTI: Kaksikerroksinen puutalo, huoneistoala 175m2

TALOTOIMITUS: Teri-Talot

PERUSTUKSET: Keski-Suomen takuuperustukset

Tärkeät päivämäärät:

Joulukuu 8.päivä  2015 Aloituskokous

Joulukuu 2015 Maatyöt

Joulukuu 2015 Perustukset.

Tammikuu 2016 Talopaketti saapuu..

Julkisivukuvat

 

PostScript

 

Pohjakuvat

 

 

Comments

Essi // Koti rakennetaan tunteella
Reply

Ihana tarina nimen takana! Tykkään tarinoista sekä blogeista joiden nimien takana on ajatusta. Omankin blogin nimi tuli tarinasta. Vaikka sen voi tulkita hieman imeläksi, niin silti se oli valittava kun se kerran oli päähän putkahtanut.

Kiva seurata rakennusprojektianne 🙂

Pohjakuvasta tuli mieleen, että onko teille tulossa erillinen saunarakennus vai ettekö tee saunaa ollenkaan?

Jenni

Kyllä, kotihan muodostuu tarinoista, mitä suuremmissa määrin! Kaunis on teidän kotitarinanne nimi! Sauna tulee meille tosiaan erilliseen rakennukseen ulos! Saunavaraus on yläkerran vaatehuoneen kohdila, jos katumus joskus iskee!

Muuttuvakotini Päivi S
Reply

Kaunis nimi projektille 🙂 Ite kans kovasti mietti silloin blogin nimeä ja kotihan muuttuu koko ajan ja myös tarpeet, varsinkin kun lapset kasvaa ja kotihan ei ole koskaan ns.valmis. Nimi siis siitä. Teillä kivasti projekti etenee, kun paketti saapuu jo tammikuussa 🙂 ja pääsette aloittamaan siellä työt.Talo näyttää pohjakuvia ja julkisivukuvia myöten kyllä toimivalta ja varmaan tulee upea. Onnea projektiinne <3 Innolla seuraan ja ollaan hengessä mukana.

Jenni

Kiitos Päivi! Onnentoivotuksia varppina tarvitaan! Koti on totta tosiaan alati muuttuva ”projekti” ja hyvä niin! 🙂

Viivi / Valkoinen Soihtu
Reply

Ihana nimi<3 Meillä myös Teri-Talojen talo ja ollaan kyllä oltu tyytyväisiä:) Mukava päästä seurailemaan teidän talonrakennusprojektia!

Jenni

Kiitos! <3 Hienoa kuulla, että tekin olette olleet tyytyväisiä! Olen nyt monelta Terin rakentajalta kuullut positiivisia kommentteja omasta talostaan, se lisää vielä luottamusta entisestään! 🙂

Marika
Reply

Kiva seurata rakennusprojektianne 🙂 Meille saapui teritalot lokakuussa ja ollaan oltu niin tyytyväisiä! 🙂 Huomasin Talosanomat facebooksivulla että olit käynyt Teritalon tehtaalla syksyllä, koska olit kuvannut meidän elementit 😉 Onko sulla instagram? Jos haluat seurata meidän projekti, löydät nimellä ”idylliskasagoland” 🙂 Onnea projektiinne! 🙂

Jenni

Kiitos onnentoivotuksista, niitä varmasti tarvitaan! No nyt on hauska sattuma, oli muuten siististi tehtyjä elementtejä! 😀 JA Kiitos vinkistä, ilman muuta liityn sinua seuraamaan! 🙂

Hanna
Reply

Hei! Hienoa nyt saat yläkertaan kodinhoitohuoneen kuten aiemmin kaipailit! Erittäin hyvä että päämakuuhuoneesta käynti kodariin, sitä olen meillä kaivannut, vaikka meillä onkin kylppäri ja vaatehuone makuuhuoneemme yhteydessä.
Tsemppiä rakennusprojektien!

Jenni

Kyllä, kodari ylhäällä on ollut haaveissa kauan! <3 Jep, ajateltiin, että tuo voisi olla toimiva ratkaisu!

Hanni
Reply

Ihana talo tulossa teille. Haaveilen juuri tuollaisesta eteisestä, ja kodinhoitohuone makuuhuoneiden lähellä olisi kiva myös.

Tsemppiä projektiin, ja mukavaa vuoden viimeistä keskiviikkoa 🙂

Jenni

Kiitos kaunis! On kyllä mielenkiintoista nähdä, miten nämä ratkaisut käytännössä toimivat!

Miika
Reply

Hieno koti teille tulossa. Kiva kun viitsit jakaa mukavan projektin täällä.
Meidän perheellä on jo reilut seitsemän vuotta Teri-Talossa elettyä elämää takana. Hyvin on kotina palvellut.
Rakentamisaika oli kiireistä, mutta mukavaa aikaa.
Tsemppiä!

Jenni

Kiitos ja lämpimästi tervetuloa seuraamaan Talo Taikaa ja sen tarinoita! 🙂 Ja kuulostaa hyvältä, että seitsemän vuoden jälkeenkin olette tyytyväisiä omaan Teriinne! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website