Talo Taika ja vähän keskeneräiset keittiöhommat

Uuden kodin keittiössä vallitsee vielä vähän keskeneräinen meininki, kun odotamme sopivaa vapaahetkeä välitilan laatoittamiseen ja vetimien asentamiseen. Sen verran mehuja loppurutistus ja uuteen kotiin asettuminen vei, että vasta nyt noiden hommien tekeminen tulee edes mieleen. Vaikka keskeneräisyys ei silmään juuri otakaan, on keittiön käyttömukavuus ilman vetimiä tai takaseinää suojaavaa laatoitusta niin ja näin, joten se lienee riittävä motivaattori työhön tarttumiseen pikimmiten.

mattavalkoinen keittio, noblessa, skandinaavinen
Saarekkeen päällä on paikka valaisimelle, jos jokin huippuyksilö kohdalle sattuu!

Tapwellin musta hana on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi ja betonimainen laminaattitaso on paitsi kaunis myös superhelppo pitää puhtaana. Keittiön valaisimiksi valikoitui toistaiseksi simppelit mustat yksilöt, kun lopulliset versiot ovat vasta pohdinnan alla. Nyt olen vain nauttinut keittiön väljyydestä ja avaruudesta, mattokaupoille on tosin jossain vaiheessa lähdettävä, kunhan olen bongannut keittiön tyyliin sopivan maton. Saa muuten ehdotella, mistä kivoja ja helppohoitoisia keittiönmattoja voisi löytää? Saarekeseinälle taas voisin kuvitella laittavani joskus kivan hyllyn, johon rakkaimmat astiat pääsisivät esille. Myös Hayn baarituoli on läpäissyt kaikkien koeistujien testauksen, joten niitä pitäisi laittaa muutama lisää tilaukseen.

keittiö, moderni, noblessa
keittiö, musta hana, tapwell
Välitilan marmorilaatta odottelee eteisen lattialla innokasta asentajaa.
kaktus, keittiö

Kaikki kodinkoneet ovat integroituja ja mikro, leivänpaahdin sekä kahvinkeitin sujahtavat piiloon kulmakaappiin. Tämä ratkaisu on tuntunut tosi toimivalta ja selkeyttää keittiön ilmettä entisestään. Parasta ovat koneiden pienet viimeistellyt yksityiskohdat, kuten integroidun astianpesukoneen lattiaan heijastava näyttö ja uunin pyrolyysitoiminto, joka helpottaa laiskan uuninpesijän arkea.

Liesituuletin tuotti raksa-aikana vähän päänvaivaa, kun valmista tuuletinta haluttuun tyyliin ei meinannut mistään löytyä. Kriteerinä oli, ettei tuulettimessa saisi olla hankalia porrastuksia, jotka keräävät ikävästi rasvansekaista pölyä. Halusin lisäksi valkoisen tuulettimen ilman mitään saumoja, kolmen metrin huonekorkeuteen tämä osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Päädyimme sitten teettämään kotelon integtoitavalle tuulettimelle peltisepällä, enkä voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Saimme eleettömän, siistin ja simppelin, juuri tämän keittiön henkeen sopivan tuulettimen.

keittiö, noblessa
Ilmava lankakori on keittiöpyyhkeelle erinomainen paikka, jos ei halua roikuttaa kosteaa pyyhettä kaapinovea vasten.
saviastia

Voisi kuvitella, että uuteen kotiin muuttaminen raksaprojektin jälkeen saa aikaan oikean sisustusinnostuksen puuskan, mutta itselleni huomaan käyneen päin vastoin. Olen nauttinutkin nyt siitä, että saan miettiä vähän aikaa ihan kaikkea muuta paitsi rakentamiseen ja kotiin liittyviä asioita. Yhtäkkiä iltaisin voi tavata ystäviä, liikkua ja harrastaa rakentamisen sijaan, se on ollut vaihtelun vuoksi todella virkistävää! Mutta epäilempä, että lisääntyvä valo ja lähestyvä kevät tekevät tälläkin saralla tehtävänsä ja sisustushommat alkavat taas todenteolla kiinnostelemaan. Siihen asti nautitaan vain tästä tilasta ja valosta.

Jenni

 

Comments

J / Kaarnasta koti
Reply

Kaunis keittiö! Ihanan valoisa ja raikas. Nuo Hayn tuolit ovat upeat, olen meillekin haaveillut sellaisia 🙂

Jenni

Tuolit vaikuttavat tosi hyviltä, tukevat ja kestävän oloiset 🙂

M
Reply

Kaunis kokonaisuus! Mistä keittiö on? Mitä materiaalia ja mikä keittiön tason sävy on?

Jenni

Kiitos! Keittiö on Noblessalta, materiaaliksi halusimme ehdottomasti sellaisen laminaatin, jonka reunat on ”yli laminoitu”, jotta likaa ei ala kertyä reunanauhojen saumoihin. Ainoastaan Noblessan valikoimista löytyi tällainen versio. Tässä pitkät sivut on laminoitu ylitse. Materiaali on myös kosketusta paremmin kestävää Touch-mallistoa. Aika näyttää miten käytännössä toimii! Taso on ohutta laminaattia, tarkempaa sävyä en ikävä kyllä osaa sanoa, täytyy tutkia se keittiöpapereista 😀

Sanna/ Sisustus COCO
Reply

UPEA LOPPUTULOS!
Tulen kyllä joskus mökkimatkalla teille kahville 🙂
p.s. onko laminaattitason paksuus 2cm?

Jenni

Ilman muuta tulet <3 Kaunis kiitos! Vielähän täällä on vähän turhankin avaraa, mutta olen varma, että elämä tuo kyllä tarvittavan kodikkuuden mukanaan 🙂 Taso on paksuudeltaan 1,6cm 🙂

Muuttuvakotini Päivi S
Reply

Ihan kokonaisuus 🙂 Kiva kun kaikki laitteet piilossa. Tyylikästä ja kivan pelkistettyä.

Jenni

Kiitos Päivi! Nautin kyllä avaruudesta ja tyhjyydestä nyt, elämä tuo varmasti sitten kodikkuuden tullessaan! 🙂

Elina
Reply

Kaunis keittiö ja ihanan valoisa!

Laura
Reply

Ihanan avara, pelkistetty ja valoisa keittiö. Saako udella liesituulettimesta enemmän. Meillä tuottaa päänvaivaa juuri nyt tämä kohta raksa-projektissa. Pitäisi löytää mahdollisimman huomaamaton ja simppeli saarekkeeseen.

RinaK
Reply

Ihanan raikas keittiö! Voisitko kertoa tarkemmin miten toteutitte keittiökulmauksen kaapin, joka on tason päällä? Miten ovi aukeaa? Meillä on hyvin samantyylinen kiettiömuoto ja pähkäilen juuri kyseisen kulmauksen kanssa. Avohyllyjä en myöskään sinne haluaisi laittaa. Voisitkohan tehdä oman esittelypostauksen keittiön toiminnoista 🙂

Aino
Reply

Voi että näyttää niin upealta tämä teidän keittiö <3 minua kiinnostaisi tuo liesituulettimen toteutus, Onko se peltikotelo jonka sisällä joku kalusteeseen sijoitettava tuuletin?

Jenni

Hei Aino! Kyllä vain, kotelo on teetetty peltisepällä ja mies rakensi itse kiinnikkeet kalusteeseen asennettavalle liesituulettimelle kotelon sisään! sen verran lähellä raksaprojektin loppua tuo liesituulettimen kiinnitysvaihe oli, ettei kuvia tullut räpsittyä.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website