Ajattomuuden elementtejä – Lapsiperheen Jukkakoti

Kaupallinen yhteistyö Jukkatalo

Pääsimme vierailulle tähän lapsiperheen kotiin, kun kuvasimme Jukkatalon Asu Hyvin-lehteä. Kohta kymmenvuotias koti on säilyttänyt hienosti tuoreutensa. Lue alta, missä tämän kodin nuorekkuuden salaisuus piilee!

jukkatalo, talopaketti
ASUKKAAT: Tuomas ja Mirjami, 6 lasta

KOTI: Jukkatalo 138m2, pohjakuva artikkelin lopussa

Tämä koti on palvellut perhettä jo yli seitsemän vuoden ajan ja on vasta uransa alkutaipaleella. Ajattomuuden salaisuus piilee onnistuneissa pintamateriaalivalinnoissa, neutraalin lämpimissä sävyissä ja toimivissa tilaratkaisuissa.

– Sijainti oli yksi tärkeimmistä kriteereistä, kun etsimme tonttia tälle kodille, perhe kertoo. Kaipasimme myös kasvavalle perheelle tilaa ja sitä ihan omaa kotia, jonka saisi laittaa juuri mieleisekseen. Me päädyimme rakentamaan talvella ja meidän kokemuksemme mukaan se oli erittäin toimiva ratkaisu. Pohjatyöt aloitettiin lokakuussa ja joulukuun alussa saapui talopaketti. Ammattitaitoinen timpuri rakensi talon valmiiksi huhtikuun puoleen väliin mennessä, perhe kertoilee.

jukkatalo, talopaketti

Pienten taiteilijoiden töitä löytyy kunniapaikalta eteisen seinältä

jukkatalo, eteinen, talopaketti

Kun kodin suurien pintojen väripaletiksi valitsee ajattomia ja klassisia sävyjä, ovat ne ajankohtaisia vielä vajaan kymmenenkin vuoden päästä rakentamisesta. Tuomaksen ja Mirjamin Jukkakoti on esimerkki onnistuneista ja aikaa kestävistä valinnoista.

Pintamateriaalivalintoihin saatiin apua ammattilaiselta  –Kotiimme tehtiin pintavärisuunnitelma, jonka ansiosta ilme on yhtenäinen huoneesta toiseen, perhe kertoo. Eteistiloissa ja olohuoneessa seinien sävy on pehmeä beige. Sama Tikkurilan värikartoista löytyvä Y484 sävy kehystää kauniisti myös keittiön valkoisia kalusteita. Ruokailutilan struktuuriseinä taas on toteutettu Tikkurilan Taikamaalilla ja viimeistelty glasyyrilla.

talopaketti, jukkatalo, rakentaminen
olohuone, mademoiselle, jukkatalo
sisustus
struktuurimaali, taikamaali, jukkatalo

Ruokailutilan seinä on toteutettu Tikkurilan taikamaalilla

ruokailutila, struktuurimaali
keittiö valkoinen, kulmahella, jukkatalo

Kun smoothie surautetaan kerralla isolle porukalle, blenderiä paremmin toimii sauvasekoitin ja reilunkokoinen lasikulho

korotettu katto, jukkatalo

– Öljytty saarniparketti on kestänyt hienosti lapsiperheen elämänmenoa, se kuuluu kodin onnistuneimpiin ratkaisuihin, Tuomas kertoo. – Myös kodin tilajaottelu on onnistunut, korotettu sisäkatto tuo oleskelutiloihin avaruutta. Pohjaratkaisu on muokattu Jukkatalon suunnittelijan Pekka Kurkisen käsissä yhdestä valmiista talomallista. Kodinhoitohuoneesta tosin tekisimme nyt nykyistä suuremman, elämä on opettanut, ettei säilytystiloja voi koskaan olla liikaa!

Siinä missä kalusteet, lattiat ja seinäpinnat ovat sävyiltään lämpimiä mutta neutraaleja, voi mattojen, verhojen ja muun sisustuksen osalta leikitellä rohkeilla värisävyillä. Metsänvihreä matto on saanut parikseen maltillista kiiltoa satiiniverhojen ja tyynyjen muodossa. Vihreä voimaväri toistuu pieninä pilkahduksina tyynyissä ja viherkasveissa muuallakin kodissa. Ajankohtainen kupari taas tuo sopivan silauksen glamouria sisustukseen.

jukkatalo, olohuone

– Parasta kotona on sujuva arki ja pienet rentouttavat hetket, kertoo perhe. Kiireettömänä sunnuntaiaamuna surautettu smoothie, pihaleikeissä viihtyvät lapset ja kuppi kahvia tuoreen lehden kanssa, näitä varten oma koti on rakennettu!

Lattia: Öljyvahattu saarniparketti

Kalusteet: Jukkatalon oma kalustetoimitus

Maalinsävyt: olohuone, keittiö, eteinen, TikkurilaY484,

ruokailutila Tikkurila taikamaali hopea lasyyrilla

 

Herättikö esittely kysymyksiä? Kysy, selvittelen sinulle mielelläni vastauksen!

Uusimman Asu Hyvin lehdet pääset lukemaan kokonaisuudessaan täältä: 

Asu hyvin -lehti

Yhteistyössä

Leave a comment

name*

email* (not published)

website