Ajatuksia bloggaamisesta ja mieluisia vieraita!

Olen aika vähän kirjoittanut siitä, miksi ylipäänsä bloggaan vielä Talosanomissa tasaisesti päivittyvien kotitarinoiden lisäksi. Ehkäpä siihen ei yksiselitteistä vastausta olekaan, mutta jotenkin sitä yritän tässä avata.

IMG_7044

Suurin syy bloggaamiselle on varmasti se, että rakastan (niitä vähän kliseisiä) pieniä hetkiä. Olen lapsesta asti ollut perheessä se, jolle oli erityisen tärkeää, että kokonaisuus ja tunnelma olivat kohdillaan. Halusin sytyttää kynttilöitä vähän joka välissä, suunnitella tarkkaan joulupöydän kattausta ja oman huoneen (jonka olisin halunnut maalata kirkkaan keltaiseksi) sisustusta. Nyt aikuisena ole löytänyt tavan ja paikan, jonne saan näitä itselleni tärkeitä hetkiä ikuistettua ja sehän on ihan mielettömän hieno juttu!

IMG_7032

Toiseksi olen sisustusharrastaja, omasta mielestäni kun se on harrastus siinä missä muutkin. Minusta on ihanaa luoda ajatuksella kauniita kokonaisuuksia (ja muuttaa niitä) ja miettiä sopivaa sohvatyynyn väriä. Sitäpaitsi sisustaminen on mielestäni kiireiselle ruuhkavuosissa elävälle ihmiselle paras mahdollinen harrastus (jos ei nyt lasketa rahanmenoa), ei tarvitse lähteä kotoaan mihinkään, vaan saa kiksit oman olohuoneensa kalusteiden siirtämisestä!

IMG_7025

Ja tietenkin valokuvaus ja kirjoittaminen, ihana ja kamala kaksikko, jonka äärellä välillä riistää hiuksia päästään ja toisinaan antaa sekä näppäimistön, että kameran laukaisijan laulaa. Sanoisin kirjoittamisen ja kuvaamisen olevan ”vähän henkimaailman hommia”. Toisinaan ne sujuvat kuin taitavan ihmisen tanssi, toisinaan kulkee kuin etana tahmassa. Ehkäpä molempien viehätys liittyykin juuri siihen, tyhjän taulun haasteeseen. Ensin sinulla on tyhjä paperi, johon luot sitten kirjoittamalla ja kuvaamalla tuotoksen (välillä vähän enemmän onnistuneen, välillä vähemmän). Luovaa työtä siis?

IMG_7037

Ja sitten päästään lempiaiheeseen, siihen, mitä bloggaaminen on tuonut tullessaan. Uudet ihmiset nimittäin! Ensinnäkin te lukijat, jotka jaksatte kommentoida postauksia, ihania olette! Bloggaamisen viehätys on ilman muuta tämä vuorovaikutus! Toiseksi nämä ihmiset, joihin on päässyt tutustumaan ihan livenä. Postauksen kuvat ovat maanantailta, kun Modernisti Kodikas-blogin Kerttu tuli lastensa kanssa käymään. Sekä lapset, että aikuiset olivat heti samalla aaltopituudella. 5-vee neitien juttu lähti luistamaan heti ovelta ja pienempi mies nyt vaan hurmasi tämän mamman niin kuin vain vauvat sen voivat tehdä.

IMG_7027-2

 Lämmin kiitos siis Kertulle ja lapsille, kun tulitte päiväämme ilahduttamaan! ♥ Nyt haluaisin heittää pallon teille lukijoille, kertokaa, mistä aiheista haluaisitte lukea lisää? Parasta on, jos saan teiltä lukijoilta kysymyksiä tai postaustoiveita, silloin bloggaaminen tuntuu erityisen mielekkäältä. Eli mistä juuri sinä tykkäisit lukea enemmän?

Jenni

Comments

Vilja @ muotoseikka\
Reply

Ajatuksesi tuntuvat olevan hyvin lähellä omiani. Vaikka joskus bloggaaminen toki aiheuttaa myös stressiä – oikeastaan silloin kun on hirveästi muutakin tekemistä. Mutta onneksi blogin voi myös laittaa hetkeksi sivuun. Kiitos, kun jaksat kuvata ja kirjoittaa <3

Jenni

Kyllä, näin se menee, kirjoittaminen on aikaa vievää, mutta niin mukavaa! Kiitos itsellenne, kun jaksatte lukea ja kommentoida!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website