Arjen uskollinen apulainen

Kaupallinen yhteistyö Allaway

Aloitan tämän jutun vähän raflaavasti sanomalla, että rakastan siivoamista, koska tietyssä kontekstissa tämä pitää paikkaansa, vaikken pidäkään jokapäiväisestä  tavaroiden raivaamisesta paikasta toiseen, tiskien laittamisesta tai pyykkäämisestä. Mutta silloin kun elämässä on paljon meneillään tai stressiä on liikaa, siivous on parasta lääkettä! Joskus ihan parasta on se kun tiedän, että minulla on kokonainen päivä aikaa rauhassa siivota. Mikään ei maadoita paremmin, kuin kodin jynssääminen putipuhtaaksi nurkkia myöten.

Allawayn kanssa minun oli helppo lähteä yhteistyöhön ja kertomaan heidän tuotteistaan, sen verran pitkä ja monivaiheinen on tämän imurimerkin kanssa oma historiani. Meillä oli jo ensimmäisessä rakentamassamme talossa Allawayn keskuspölyimuri ja voin kertoa, että kaiken se kesti ja kaiken se kärsi. Siihen aikaan meillä oli kolme pientä lasta, koira, kani ja keskeneräinen piha, josta kantautui hiekkaa sisätiloihin hurjia määriä. Keskuspölyimuri hoiti kyllä urheasti oman osuutensa, vaikka imurin käyttäjät toisinaan laiminlöivätkin omansa.

Oli siis selvää, että Allawayn imuri valikoitui myös tähän uuteen kotiin ja nyt kahden vuoden aktiivisella käytöllä voin taas todeta tämän olevan korvaamaton arjen apulainen. Meillä varsinainen imurin keskusyksikkö sijaitsee yläkerran kodinhoitohuoneessa ja molemmista kerroksista löytyy yksi seinäpistoke. Kymmenen metrin letkulla saa hyvin imuroitua koko talon nurkkia myöten. Seuraava hankinta meillä tulee olemaan toinen imurinletku, nyt letkua pitää vielä kuskata kerroksien välillä. Yleensä etenen imuriroinnin kanssa niin, että imuroin ensin alakerran ja portaat ylös saakka ja sitten hihkun lapsia kiikuttamaan letkun minulle yläkertaan. Kahvassa oleva katkaisija on mielestäni ehdoton ominaisuus, näin imurin saa välillä sammutettua on sitten missä päin taloa vain ahkeroimassa.

Imurin keskusyksikkö sijaitsee meillä yläkerran kodinhoitohuoneen kaapissa, joten imuroidessa ääni kantautuu varsin hiljaisena muihin tiloihin. C3 Premium – malli on muutenkin valmiiksi hiljainen.

Tykkään ajatuksesta, että keskuspölyimurin ansiosta kaikki imuroimisesta syntyvät pienhiukkaset puhalletaan ulos, sen sijaan, että ne jäisivät sisätiloihin pyörimään. En ole myöskään koskaan tykännyt vetää perinteistä imuria perässäni, pelkkä letku kulkee mielestäni mukana huomattavasti näppärämmin.

Aloitan imuroinnin yleensä keittiötiloista ja etenen kohti likaisinta tilaa, eli eteistä. Lapset osallistuvat siivoamiseen vaihtelevalla innolla, omien huoneiden imurointi on kyllä pakollista tasaisin väliajoin. Keskuspölyimurin käyttö onnistuu lapsilta ihan yhtä näppärästi kuin minkä tahansa siivousvälineen ( vielä ei tosin näy lapsissa merkkejä siitä, että äidin siivousinnostus olisi varsinaisesti periytynyt, toisaalta omani olen perinyt äidiltäni, joten toivoa vielä on).

Suulakemoppi

Mielenkiintoinen uutuus, suulakemoppi kotiutui meille aika hiljattain. Huomasin, että tykkään käyttää tätä suulaketta erityisesti erilaisten pintojen imuroimiseen lattian lisäksi. Katonrajassa olevan poistoilmaventtiilin ympäristö, pianon päällinen ja lipastojen päälliset ovat niitä, johon tämä suulake on mielestäni tosi kätevä. Toimii toki myös lattian kuivamoppaamisessa tehokkaasti.

Mattotamppari toimii loistavasti esimerkiksi sänkyjen, sohvan ja tietenkin itse mattojen vähän perusteellisempaan imurointiin!

Näin keväisin imuri on ahkerassa käytössä lähes päivittäin, sen verran koiran ja lasten mukana kantautuu sisälle hiekkaa. Perusteellisempi imurointi tehdään viikon – kahden välein. Parastahan on tietenkin siivouksen jälkeinen tunne, kun koti on hetken aikaa siisti!

Jenni

Comments

Kt
Reply

Imuri vaikuttaa kyllä hyvältä. Täytyykö väliseiniä tehdä vahvemmiksi putkivetoja varten. Onko teillä liukuovien vuoksi myös normaalia paksummat väliseinät?
Meillä rakennus urakka alkamassa ja yksi asia -näiden lisäksi-mistä olen etsinyt tietoa on valaistus. Sunnittelija on tarjonnut erilaisia vaihtoehtoja. Jostain postauksestasi huomasin, että meillä on tulossa huonekorkeus samaa luokkaa kuin teillä. Minkä tehoisia ja montako upotettua led valoa teillä on katoissa ja oletteko olleet valonmäärään tyytyväisiä eri tiloissa? Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Jenni

Hei! Imurin putket kulevat hyvin ihan normaalivahvuisissa väliseinissä.

Meidän valistuksemme on tosiaan toteutettu himmentävillä ledeillä, valon värilämpötilan halusimme taittavan aavistuksen lämpimään (3000k) mutta varsinaisesta valon tehosta en nyt tarkkoja speksejä osaa sanoa. Meillä on alakerrassa kolmen metrin huonekorkeus ja ledejä yhteensä noin parisenkymmentä (oh/keittiö/eteinen). Ledit tuovat hyvin yleisvaloa, himmennys on mielestäni yksi tärkeimmistä ominaisuuksista! Lisäksi meillä toki on sitten tunnelmavalaisimia, joita tulee pidettyä paljon päällä talviaikaan.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website