Arkea ja lattiapohdintaa!

Onpahan ollut viikko. Kaikki lapset ovat vuorollaan sairastaneet ikävää kuume-flunssaa, joka on tietenkin tarkoittanut kotipäiviä. Töiden teko kotona, lasten ollessa kipeitä taas on, sanoittaisiinko vaikkapa haastavaa. Paljon on siis jäänyt tällä viikolla sellaisia juttuja roikkumaan, joita olisi pitänyt tehdä, tietää hyvin tiivistä ensi viikkoa! Jos siihen mennessä tämä taudinkurjimus siis on selätetty.

Mutta se taudeista, nyt keskitytään mukavampiin juttuihin, nimittäin olen viime päivät pyöritellyt eri lattiamalleja aktiivisesti. Mietinnässä ovat siis uuden kodin lattiamateriaalit! Edellisen kodin maalattu siperianlehtikuusi (lankkuparketti) oli ihana monella tapaa. Lattia ei hätkähtänyt kosteudesta ja luutu luisti sillä liukkaasti. Jälkiä puulattiaan luonnollisesti tuli, mutta jotenkin ne valkoiseen lankkulattiaan kuuluvatkin. Lattian maalaaminen taas on toisaalta työläs projekti ja vaatii rakentamisen loppusuoralla ihan oman kuivumisaikansa, kun muutenkin on jo vähän kiire.

Kuva No Home without you blogi
Upea lattia Kaisan kodista:  No Home without you blogi
Kuva Timberwise
Kuva Timberwise

Tällä kertaa olen siis pyöritellyt mielessäni erilaisia parkettivaihtoehtoja. Aito puulattiahan olisi unelmien täyttymys, mutta lattialämmityksen kanssa lattialta vaadittaisiin vielä ihan erikoisominaisuuksia. Ja 100e/neliö pelkästä lattiasta kuulostaa aika tyyriiltä.. Lähinnä lankkulattiaa olisi sitten vaikkapa öljyvahattu ja harjattu tammiparketti, joka taas ei kestävyydeltään vastaa lakattua parkettia. Sävynä houluttelee vaaleaan taitettu puu. Tässä nykyisessä asunnossa on kolmisauvainen tammiparketti ja ainakin tähän on koloja ja naarmuja ehtinyt tulla ihan runsaasti, vaikka asunto on rakennettu 2014.

IMG_9765

Minkälaisia lattioita teillä ystäväiset on? Mille lattialle sinä annat pisteesi? Laminaatti, puulattia, parketti, betoni vai ehkäpä vimyyli? Jos parketti, mikä puumateriaali on mielestäsi paras? Entä mitä lattiaa et laittaisi enää koskaan? Olisin kiitollinen jokaisesta käyttökokemuksesta, linkkaa ihmeessä, jos sinulla on vielä lattiasta kuva blogissasi, instassa tai jossakin muualla? 🙂

Kiitos kaunis kommentistasi jo etukäteen!

XXX Jenni

Comments

Rilla
Reply

Tuo eka kuva on muuten No home without you:n Kaisalta ja Kaisan ottama.

Jenni

Kiitos korjauksesta, vaihdoin kuvan lähteen!

Rilla
Reply

Laitoin vielä että 🙂 mutta se hävis. :-DMeillä oli valkolakattu saarniparketti. Tykkäsin sen vaaleudesta mutta oli kyllä saumoista aika armoton.

Jenni

Kiitos korjauksesta, tuo Pinterest on välillä hankala, vaihdoin kuvan lähteen! 🙂 Saarni on ihana, mutta viisteet vähän hirvittävät minuakin, olen muiltakin kuullut, että tuppaavat olevat työläitä puhdistaa!

Jenni

Ai että, teidän lattia näyttää kyllä upealta! <3 Puu on aina puu! 🙂

rakentaja
Reply

Me valittiin juuri lattia uuteen taloon. Halusimme vinyylilattian, koska meillä on useita pieniä lapsia. Toiveena oli mahdollisimman ajaton ja luonnollisen näköinen lattia. Kannoin rautakaupoista kaikki tammikuosiset vinyylit kotiin ja lopullinen valinta oli tämä: http://www.pergo.fi/vinyyli/plank-design/V3107-40018_modern-nature-tammi-lauta
Se oli kaikista luonnollisimman näköinen vaihtoehto, osa vinyyleistä oli tosi rumia! Toivottavasti tämä lattia myös kestää.
Hinta oli noin 30€/neliö kaikissa vinyyleissä mitä meille esiteltiin.

Jenni

Kuulostaa kohtuuhintaiselta! Olen kuullut positiivisia käyttäjäkokemuksia vinyylistä, pitäisi hakea mallipaloja itsellekin, haluan kyllä tutustua ennen päätöstä tähän vaihtoehtoon tarkemmin! Onnea teille uuteen kotiin! <3

Milla
Reply

Meilla on paradoor tammiparketti, love it!! Vaaleahko tammi, lankkumaiset viisteet.. Tyytyvainen valintaaninolen ollut..
Loysin sen rakennusaikana Niittylan lapset blogista, kay kurkkaan sielta! Kovasti saa aina kehuja vierailta 🙂

Tsemppia raksailuun!

Jenni

Kävin kurkistelemassa lattiaa Niittylän Lapset- blogista, oli kyllä tosi luonnollisen näköinen! Tammiparketti on tällä hetkellä aika vahvoilla!

Minna
Reply

Meillä laitettiin timberwisen harjattu ja öljyvahattu eebenpuun värinen tammiparketti. Tuttavaperheen kokemus oli samaisesta että ei näy lika, roskat eikä kolot. Ollut heillä 8 vuotta, lapsia useampi ja ei kyllä uutta häpeä. Se harjaus ja reunojen pieni viiste antaa paljon anteeksi.

Jenni

Tähän sävyyn täytyy myöös tutustua tarkemmin! Harjaus ja öljyvahaus on nyt tammiparketeissa itselleni SE juttu! 🙂

nimetön
Reply

Hei Meillä on orient & occidentin julkistiloihinkin soveltuva vinyylilattia, värinä lehtikuusi. Ollaan tykätty mielettömästi, ainoo vaan, että nyt ottaisin astetta vaaleemman…. ehkä kun joka puolella näkee vaaleita lattioita (ollaan rakennettu 5v sitten)
Muuten lattia on todella ihana, lämmin, ei pelkää yhtään kosteutta, voi aivan litimärälläkin pyyhkiä. Mutta onhan se muovi aina muovia, jos haluaa suosia luonnonmateriaaleja. Tsemppiä valintaan!

Tiia
Reply

Meillä valkoöljytty saarniparketti, ilman viisteitä. Vuoden verran tehokkaassa käytössä lapsiperheessä ja hyvältä näyttää 🙂

Jenni

Hyvältä kuulostaa, sarni on älyttömän kauniin värinen puulaji! Lienee myös kohtuullisen kova, eli kestää kolhuja?

Johanna
Reply

Vinyylikorkki. Ihana materiaali, en vaihtaisi mihinkään 🙂 Värinä on joku valko-tammi, en kyllä muista enää. Tuntuu että tässä yhdistyy luonnonmateriaalien lämpö ja ”pehmeys” yhdistettynä vinyylin helppohoitoisuuteen. Yläkerrassa plussana vielä se, että eristää hieman ääntäkin. Halpa se ei ole, mutta hintansa väärti.

Jenni

Vinyylikorkki on minulle ihan uusi tuttavuus, se on melkein käytävä myös katsomassa/tilattava mallipala, kiitos tästä vinkistä!

Salla
Reply

Öljytty tammiparketti on mun valinta jos vielä rakennetaan. Se on kaunis ja luonnollinen eikä kovin helposti kolhuunnu kuten pehmeämmät puulajit. Sekä on helppo huoltaa öljyämällä. Nuo vinyylit hiukan arveluttaa, että miten ajan saatossa alkavat antaa ilmaan päästöjä.

Jenni

Kyllä, tuo tammiparketti houkuttelee! Sitä puolta en muuten vinyyleistä ole hoksannutkaan miettiä! Mitähän vinyyli tarkalleen ottaen sisältää, pitäisi tutkia!

jonna
Reply

Paradorin valkolakattu tammilankku oli meidän valinta. Tällä viikolla alkoi asennus. Ihanan kodikas se on. 180 mm leveää pienillä viisteillä.

jonna
Reply

Niin ja siis parkettia.

Anne Malia
Reply

Meillä on nyt Timberwisen öljyvahattu ja harjattu lankkuparketti ja se on koiraperheessä ihan mahtava. Se on niin krouvi pinnaltaan, ettei mitkään jäljet haittaa siinä. Eletään reilusti sen kanssa eikä stressailla. Arimpia kohtia eteisessä ja keittiössä olen välillä jynssännyt jopa Universal Stonella eikä hätiä mitiä. Lattia on nyt ollut meillä 3,5 vuotta. Lakatuissa parketeissa elämän jäljet häiritsevät paljon enemmän, siis kokemusta myös sellaisista. Vanhemmassa kodissa meillä on ollut mm. kalanruotoa valkoöljyttynä ja lakattuna. Öljytty vanheni paljon kauniimmin.

Laminaattia en laittaisi ikinä, sen tuntu on kalsa ja näen heti kauas että se on feikki. Sitäpaitsi se kun saa elämää itseensä niin sitten vasta ikävältä näyttää.

Taidan olla oikea lattianatsi tämän aitouden suhteen 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website