Asiaa matoista!

Saan tasaiseen tahtiin kysymyksiä kotimme matoista, erityisesti olohuoneen villamatosta ja kirjastohuoneen kauniisti kuvioidusta pikkumatosta. Sain inspiraation koota kaikki matot samaan postaukseen!

Linie Designin vaaleanharmaa Asko matto on tilattu vuosi takaperin Länna Möblerin verkkokaupasta. Nyt vuoden käyttökokemuksen jälkeen olen mattoon ihan todella tyytyväinen! Käsinkudottu villamatto on paitsi varsin kohtuuhintainen, myös jämäkkä ja sen verran raskas, ettei lähde lattialla liikkumaan mihinkään. Pinta on myös mukavan pehmoinen, eikä joillekin villamatoille tyypillisen karhea.

Matto on kestänyt kolmen lapsen ja koiranpennun elämää ihailtavan hyväkuntoisena. Mahdollinen pesu tulee suorittaa pesulassa, mutta tähän mennessä olen saanut matosta pyyhittyä yhtä jos toista laimealla pesuaineliuoksella. Matto on myös huomattavasti helpompi pitää puhtaana, kuin karvalankamatot, joita olohuoneessa aikaisemmin oli.

Linie Design asko matto, länna möbler
Linie design Asko matto

Kirjastohuoneen pikkumatto on extempore ostos Kodin ykkösestä. Muutamalla kympillä mukaan tarttunut ihastus tuo minulle jotenkin mieleen kultaisen 90-luvun. Tykkään myös siitä, että matto on tilaan hassunkurisen pieni. Se tuo huoneeseen mielenkiintoa, ilmavuutta ja keveyttä.

Plyysimatto, Kodin1
Aurora, piano, musta piano, matto Kodin1

Keittiön mattomme on muutama vuosi sitten Askosta hankittu muovimatto, joka on totisesti maksanut itsensä moneen kertaan takaisin. En edes jaksa laskea, montako kertaa olen heittänyt maton maito/mustikka/rasva- tahraisena pesukoneeseen ja aina ulos tullessaan matto on kuin uusi. Ja lisäksi matto kuivuu muutamassa tunnissa! Tätä en voi siis kyllin kehua!

Matto Asko, muovimatto
artemide tolomeo valaisin, matto Asko, muovimatto, aurora, lankkulattia

Yläkerran aulasta meiltä löytyy Ikean mattoja kaksin kappalein. Blogimatto Stockholm  alkaa olla neljän vuoden käytön jälkeen kovasti pesun tarpeessa. Juuttimatto on ollut kesällä olohuoneessa ja talvisin työhuoneessani. Tykkään sen elävästä pinnasta. Tämän pudistaminen on tosin vaikeaa, joten en tiedä miten toimisi esimerkiksi ruokapöydän alla.

Ikea, kudottu juuttimatto
IMG_0785
IMG_0988
IMG_9914

Tyttärien huoneisiin matot ovat oikeastaan vielä etsinnässä. Toistaiseksi huoneissa majailevat entiset olohuoneen karvamatot. Onnistun kuitenkin joka välissä imuroimaan näistä sellaisen määrän pikkulegoja, hamahelmiä ynnä muuta, joten kaipaisin huoneisiin jotakin vähän käytännöllisempää mattoratkaisua.

IMG_0989
IMG_0675

Pojan huoneesta löytyy musta, aikanaan Kodin ykkösen alesta bongattu puuvillamatto. Toimiva ja helppo pitää puhtaana! Ihan samaa mattoa en enää Kodin ykkösen nettikaupasta löytänyt, mutta vähän samantyylinen on tämä matto!

IMG_0991
IMG_9941

Meidän makuuhuoneeseemme hankin kodin Ykkösestä pehmeän pienen villamaton sängyn viereen. Tykkään kovasti maton elävästä pinnasta! Tätäkään en löytänyt verkkokapuan sivuilta, liikkeestä voisi löytyä. 

IMG_8948
IMG_8957

Tässäpä kooste tällä hetkellä lattioilla olevista matoista. Voisin joskus kuvitella hankkivani itämaisen maton tai tälläisen Hannasin valikoimista löytyvän värjätyn yksilön! Tuskin kuitenkaan ihan lähiaikoina, mutta haaveillahan aina saa!

Mistä matosta sinä haaveilet? Entäpä mitä mattoa suosittelisit näiden kuvien perusteella meidän tyttärille?

Kirpakkaa Keskiviikkoa!

Jenni

Comments

saarasaaras
Reply

ite uskaltauduin pari kuukautta sitte tilaamaan kanssa tän vaaleanharmaan askon ku täältä blogista löysin kuvia miltä se näyttää luonnossa (ja samalla aloin seurata tätä blogiakin ;)). mutta pakko sanoa että teillä on aivan älyttömän kaunis koti <3

Jenni

Kiva juttu, että löysit Talosanomiin, lämpimästi Tervetuloa vain! <3 Oletko ollut mattoon tyytyväinen? 🙂

saarasaaras

olen ollut! nappiostos kaikin puolin 🙂

Riitta
Reply

Kivoja mattoja!! Voi niin mielellään näkisin tuon pojan huoneen kokonaisuudessaan, onnistuisiko?

Jenni

Riitta, sain luvan pojalta! 😉 Voin siis kuvata pojan huoneen blogiin kunhan ehdin! 🙂

Riitta

Mahtavaa! Jään odottelemaan ☺️

Muuttuvakotini Päivi S
Reply

Ihania mattoja löytyy kodistasi. Meillä kans olohuoneessa sama Linie Design villamatto, mutta valko-mustana. Miettinyt yläkerran aulaan samaa mattoa ja siellä kyllä harmaa sohva. En ole luonnossa nähnyt vaalean harmaana Linie Design mattoa, kuvassasi näyttää ja varmaan onki kaunis harmaa. Tuo vaalean harmaakin matto vois sopia yläkertaan 🙂 Monesti aina pelkää, että harmaa lähtee taittaan vaalean siniseen. Onko tietoa, saako Linie Design matoista mallipaloja?

Jenni

Moi Päivi! en osaa sanoa mallipaloista, mutta tämä harmaa täyttää mieluummin aavistuksen beigeen! Matto on valkomustanakin ihana, mietittiin itsellekin sitä, mutta täysin valkoinen lattia puhui kuitenkin harmaan maton puolesta! 😉 Meidän edellinen harmaa sohva, Ikean Karlstad ei sävyiltään oikein sopinut tämän harmaan maton kanssa, mikä sohva teillä mahtaa olla yläkerrassa? Tämän maton harmaansävy niin lämmin, että kovin kylmän harmaan kanssa on vaikea yhdistää!

Muuttuvakotini Päivi S
Reply

Vielä…Onko makuuhuoneessa pellavaiset pussilakanat? Mistä olet hankkinut? Olen itelle kattonut pellavaisia valkoisia ja H&M oli Kohtuuhintaiset. Onkohan ne ok laatua, onko sulla tietoa?

Jenni

Kyllä, lakanat ovat pellavaa! Nämä ovat Kodin ykkösestä, Annon lakanat! KOkemusta on myös H&M Homen pellavaisista, jotka mielestäni ovat vähän paksummat kuin nämä annon vastaavat! Suurta eroa en kuitenkaan käytössä huomaa! Hinta-laatusuohdee mielestäni molemmissa ihan kohtuullinen!

Ride
Reply

Kauniita mattoja. Kelpuuttaisin kaikki oitis meille 🙂

Jenni

<3 Kiitos Ride, olen kyllä mattokavalkaadin tällä hetkellä ihan tyytyväinen!

Muuttuvakotini Päivi S
Reply

Hei. Kiitos vastauksista 🙂 Yläkerran aulassa meillä on Ikean harmaa Karlstad sohva, joten alkuperäinen vaihtoehto valko-musta Linie Design matto parempi. Hyvä ko tuli tuohon varmuus, kiitos kauheasti 🙂

Hyvä tietää noista pellava pussilakanoista, että ovat ok. Eilen selailinkin eri paikoista noita ja kattelin myös Annon valikoimaa 🙂

Hyvää viikonloppua täältä Pohjoisesta, mittari näyttää -24 astetta 🙁

Jenni

Kyllä, mustavalkoinen Asko on varmasti parempi harmaan Karlstadin kanssa! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website