Auroran porrasprojekti osa 2

IMG_9223

Porras- ja laatoitusprojekti on edennyt vaiheeseen, jossa tarvitaan vakaan mittakäden lisäksi raakaa voimaa. Tai sitkeyttä ainakin. Hellesäällä kivien siirtely ja paikoilleen naputtelu käy salitreenistä.

Tässä saapuu kivikuorma
Tässä saapuu kivikuorma
Tarkkaa mittausta
Tarkkaa mittausta
Lisää mittausta
Lisää mittausta ja linjalankojen asettelua

Porraskiven ja pihalaattojen toimittajaksi valikoitui paikallinen HB-betoni. Porraslaatta on tummanharmaata(musta) HB-betonin porraskiveä, jonka asensimme sileä puoli ylöspäin. Pihalaatta taas on patinoitua tummanharmaata(musta) patiokiveä. Nyt kun esillä alkaa olla valmista pintaa, tuntuu että valintamme osui ihan nappiin! Olen vallan ihastunut tuohon kauniiseen, vähän kuluneeseen harmaaseen sävyyn!

Tottahan työmaalle voi kukkia tuoda
Tottahan työmaalle voi kukkia tuoda

Asentaja kodista löytyy omasta takaa. Se toimii tasaisilla kahvi- ja kokispalkkioilla mainiosti. Ihan pelkässä kahvinkeittelijän roolissa en ole ollut, sen huomaa turtana olevista ranteista ja rakoista sormenpäissä.

Patinoitu patiokivi
Tämä kivi on niin kaunista!
Kivimiehen kahvitauko
Kivimiehen kahvitauko
Pieni takkutukkainen apulainen(huomaa varpaat)
Pieni takkutukkainen apulainen(huomaa varpaat)

Lopputulos tulee olemaan kuitenkin niin makea, että rakot kestää ihan hyvin. Itse tietenkin jo hyvää vauhtia suunnittelen mitä kaikkea kivaa tuohon laatoitukselle voi sisustaa. Oliivipuu isossa ruukussa ainakin siintää mielessä. Ja ehkäpä jotakin heinää. Niin ja olisihan kiva, että siinä olisi vaikkapa muutama tuoli, jossa istuskella töiden lomassa..

Nyt asentaja kuitenkin huhuilee lopettamaan haaveilun, joten työmaa kutsuu!

Iloisin keskiviikkoterkuin

Jenni

Projektissa mukana:

hb-logo

Comments

Sanna/Kotvasia
Reply

Kyllä tullee hyvä! Kivannäköistä laattaa olette tosiaan valinneet 🙂 Koskahan meillä alkais pihakiveysprojekti..?

Jenni

Kolme vuotta meilläkin siihen meni, ennen kuin päästiin tuumasta toimeen 😉

Jenni

Kiitos Viivi <3 Tykkään kyllä todella ja odotan innoissani lopputulosta!

Elina
Reply

Tosi kivannäköinen piha ja portaat (en ole nähnyt juurikaan laatoista tehtyjä portaita). Laatoilla saa pihasta niin paljon paremman näköisen ja siistin!

Jenni

Kiitos Elina! Kiveys tekee todellakin siistin yleisvaikutelman ja samalla toivottavasti vähentää sisään kulkeutuvan hiekan määrää edes hiukkasen! Kannattaa tutustua HB:n porraskiveen, miehen mukaan kätevää tehdä! 🙂

JohannaL
Reply

Näyttää upealta. Tuon kuvassa olevan kapineet hakkaaminen ei ole kyllä minun lempipuuhia, onneksi meilläkin isäntä hoiti hommat 🙂

Jenni

Itsekin pysyn kaukana kumivasarasta ja keskityn kantomiehen hommiin 😉

Leave a comment

name*

email* (not published)

website