Esittelyssä: Designkoti maalaismaisemassa

ASUKKAAT Äiti hammashoitaja, Isä Konetekniikan DI, 2 lasta, 2 pupua ja 2 koiraa

KOTI Design-Talo Piippola 136 5h+k , pohjakuva löytyy artikkelin lopusta

Kohde10_ulkoa1

Ensimmäisenä kylän läpi perheen kotiin ajaessa tulee väistämättä mieleen Astrid Lindgrenin kirjojen omenapuutarhat. Joka toisen kodin pihassa omena- ja kirsikkapuut nimittäin kukkivat hurmaavasti. Niin myös täällä, uudenkarheassa omakotitalossa, pellon laidalla. Vastaamme juoksee iloisesti pientä hännäntynkää heiluttaen Ella, perheen mäyristyttö. Sen sijaan perheen kolmevuotias ruskeasilmäinen prinsessa taas kulkee kahdella jalalla, vaihtaa hameen monta kertaa päivässä ja juoksee kikattaen karkuun päiväunille houkuttelevaa isää.

Arki pienessä kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa kypsytti perheen rakentamispäätökseen. Talovalmistajaksi valikoitui hinnan ja laadun perusteella Design-Talo ja talomalliksi yksikerroksinen Piippola 136.  Muuttovalmis Piippola 136 oli kohtuuhintainen ja perheen tarpeisiin sopiva. Talomallissa on tehokkaasti käytetyt neliöt yhdessä kerroksessa.

Kohde10_ulkoa8
Kohde10_ulkoa7

Perhe oli laskenut budjettiin pelivaraa, joka osoittautui järkeväksi ratkaisuksi, koska maatyöt osoittautuivat odotettua kalliimmiksi. Tontilla piti tehdä maaperätutkimus ja maata vaihtaa syvemmältä kuin oli arvioitu. – Maatöiden arvioiminen tarkkaan on lähes mahdotonta, siksi arvion päälle on järkevää jättää aina muutama tonni ylimääräistä.

Design-Talon kokenut timpuri osoittautui rakennusprojektin luottohenkilöksi. Hän valvoi rakennuksella tapahtuvia töitä ja huomautti heti, jos jotakin korjattavaa löytyi.

– Kokemattomalle rakentajalle tällainen timpuri on kullanarvoinen. Rakentamisessa on kyse suuresta projektista, jolloin ei voida olettaa, että kaikki menisi kuin Strömsössä. Tärkeintä onkin, että kaikki osapuolet kantavat vastuunsa, jolloin lopputulos on tyytyväinen asiakas. – Design-Talo on luvannut tulla vaihtamaan muun muassa pesuhuoneen oven karmin, joka on siihen tilaan vääränlainen, koska ei kestä kosteutta.

 -Muuttovalmis koti oli meidän perheelle oikea ratkaisu, moni stressi jäi pois sillä, että ammattilaiset hoitivat homman.

Kohde10_ulkoa2
Tämä hurja vahtikoira keskittyy vahtimaan lähinnä sitä, että kaikki muistavat hieman rapsuttaa vahdin korvia
Kohde10_ulkoa4

Talomalli Piippola 136 osoittautui varsin oivaksi perheen tarpeisiin, joten suuria muutoksia alkuperäiseen pohjapiirustukseen ei ollut tarpeellista tehdä. Pienet muutokset ovat kuitenkin osoittautuneet onnistuneiksi. Eteisen seinää siirrettiin alkuperäisestä pohjakuvasta hieman, jolloin eteisestä tuli avarampi. Makuuhuoneiden kapeat päätyikkunat lisättiin myös alkuperäiseen suunnitelmaan. Ne tuovat auringonvalon lastenhuoneisiin jo aamupäivällä. Olohuoneesta avautuva terassi on onnistunut lisäys alkuperäiseen pohjakuvaan. Terassi on kesällä käytännössä perheen toinen olohuone.

– Kodinhoitohuonehan saisi lapsiperheessä olla aina isompi, mutta rakentamisessa on tyydyttävä kompromisseihin. 

Kohde10_ulkoa6
Kohde10_olohuone2

Valtaosa talon pintamateriaaleista löytyi Design-Talon valikoimista. Materiaalit ovat kauttaaltaan vaaleita, pieniä väripilkkuja lukuunottamatta. Laminaattilattia kestää perheen nelijalkaisten spurtit ja vaalea väritys heijastelee kauniisti valoa. Sisustustyyli ei mukaile tiukasti tiettyä linjaa, vaan tunnelmat vaihtuvat huoneesta toiseen.

Rakkaat esineet ovat päässeet mukana uuteen kotiin. Muistot, valokuvat, tuliaiset ja omat huonekalut tekevät tästä talosta kodin. – Kaiken ei tarvitse sopiakaan oppikirjan mukaisesti yhteen, tunnelma on tärkeintä kertoo perheen äiti. Olohuoneen pinkki Kartellin valaisin on vanhempien 5-vuotishäämatkalta, se tuo muistoja Italian auringon alta. Kartellin valaisimia löytyy kodista lisääkin. Niiden keveys viehättää tämän kodin sisustajan silmää. Harmaalle sohvalle mahtuu köllöttelemään koko perhe, tosin luvan kanssa sille saavat asettua vain kaksijalkaiset.

Kohde10_olohuone5
Kohde10_eteinen1
Vaatehuonetta pienennettiin hiukan, jolloin eteistila avartui.
Kohde10_olohuone4
Sohva Furninova
Kohde10_olohuone15
Kohde10_olohuone3
Kohde10_keittio7

Keittiö valikoitiin Design-Talon yhteistyökumppanilta, Topi-keittiöltä. Vaaleat laatat saivat harmaan saumauksen, tämä ei perheen äidin mielestä ollut kovin onnistunut ratkaisu. – Valkoinen sauma olisi sopinut paremmin, mutta toisaalta, tästä nyt ei ainakaan lika näy. Kaappitilaa sen sijaan on riittävästi. Vaaleat pinnat tekevät keittiöstä avaran ja valoisan.

– Läpi talon olemme halunneet pitää huonekalut mahdollisimman vähäisinä, näin avaruus säilyy, perheen äiti kertoilee.

Kohde10_keittio3
Kohde10_keittio1
Pieniä väripilkkuja löytyy läpi talon. Keittiön suuri tarjotin Askosta
Kohde10_keittio5
Kohde10_olohuone6

Perheen esikoisen sänky on mummon ja papan entinen parisänky. Silloin ennen, viileissä taloissa nukuttiin kylki kyljessä, eikä ylimääräistä tilaakaan ollut. Nyt sänky palvelee mainiosti viisivuotiasta ja iltasadun lukijakin mahtuu hyvin vierelle.

Nuorimman tyttären huoneessa hirnahteleva keinuhevonen taas on perheen isän käsialaa. Pepin hevoseksi nimetty polle sai heti tilaisuuden tullen lyijykynällä piirretyt täplät.

Kohde10_lastenhuone1
Kohde10_lastenhuone3
Tapetti Esta Home
Kohde10_makuuhuone7

Vanhempien makuuhuoneeseen haluttiin tummia sävyjä, joten tapetiksi valikoitui voimakas, sävyltään lähes musta tapetti. Kartellin componibilit toimivat yöpöytinä. Vanhempien makuuhuoneen seinällä ovat perheen lasten vauva-ajalta kerätyt muistotaulut.

Sisustuksessa tärkeässä roolissa ovat muistot

Kohde10_makuuhuone8
Kohde10_makuuhuone1

Kylpyhuoneesta vanhempien makuuhuoneeseen avautuva lisäovi on myös ollut loistava ratkaisu. Perhe pohti, millä estäisi veden kulkeutumisen ovelle. Ratkaisuksi osoittautui kevytrakenteinen helposti asennettava ja liikuteltava lasiseinämä lähikaupungin rautakaupasta. -Koirien paikka on kodinhoitohuoneessa, joten sen lattialla on usein tassuissa kulkeutunutta hiekkaa. Ovi makuuhuoneen puolelle on suihkusta tullessa yleensä aina käytössä.

Kohde10_kylpyhuone1
Kohde10_kylpyhuone2
pohjakuva
Tässä Piippola 136 peruspohja, jonka perhe muokkasi mieleisekseen

Kohde10_pupu2

Koirat ja pupujussit saavat tulevaisuudessa varsin vaikuttavan ystävän. Hevoskarsina nimittäin rakentuu pikimmiten valmistuvan autotallin kylkeen.

Design-Talon Piippola 136 taipuu moneksi. Käy kurkistamassa aiempiin esittelyihin, joissa esiintyy sama talomalli, erilaisilla ratkaisuilla.

 

Linkit

Yhteistyössä:

medialle_logo

Comments

Outi
Reply

Iik, miten ihana tapetti lastenhuoneessa! <3

Jenni

Tämä oli kyllä niin upea pienen neidin huoneeseen!

Tiu
Reply

Tehokkaasti mahdutettu kaikki pesuhuoneeseen, vai onko laajennettu isommaksi kuin 4 m2, joka näyttäisi olevan talopohjassa kokona?

Jenni

Kodin kylpyhuone on kooltaan 4,5m2. Kylpyhuonetta on suurennettu aavistuksen kodinhoitohuoneeseen päin. Neliöt olivat todella käytetty tehokkaasti!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website