Esittelyssä: Ajaton Kivitalokoti – Lammi-Kivitalot

Kivitalo, Lammi-Kivitalot

ASUKKAAT Viisihenkinen perhe. Äiti, Isä ja kolme lasta 13v, 11v ja 9v

KOTI Lammi-Kivitalojen toimittama kolmen kerroksen koti 270m2.

Onneksi kutsutaan sitä, kun hyvin valmistautunut kohtaa tilaisuuden. Nämä sanat voisivat kuvata hyvin tämän perheen rakennusprojektin alkamista. Perhe oli seurannut oman asuinalueensa asuntomarkkinoita jo muutaman vuoden verran. Kotiin kaivattiin lisätilaa, yksi makuuhuone ja järkevä paikka harrastusvälineille uupuivat. Silloin silmiin osui projekti, jossa kaivattiin rakentajaperhettä toisen talon rakentajaksi tontille. Perhe tarttui tilaisuuteen ja nyt reilua vuotta myöhemmin uuden kodin olohuoneessa voi jo istuskella nauttimassa tilasta ja valosta.

rimoitettu katto, Lammi-Kivitalot
Lammi-Kivitalot, sisäänkäynti kivitaloon

Talotoimittajaksi valikoitui Lammi-Kivitalot ennen kaikkea loistavan palvelun ansiosta. Asiantunteva ja helposti lähestyttävä myyjä Metsälän Aripekka, Lammin vahva brändi ja vierailu valmistajan referenssikohteissa vakuuttivat perheen. Lammi toimitti paikalle kaikki tarvikkeet ”säältä suojaan” – periaatteella.

– Heti talotoimittajan varmistuttua aloitimme pääurakoitsijoiden kilpailutuksen. Viimein tekijäksi valikoitui SE-Power Oy , jolla oli viidentoista vuoden kokemus samantyyppisistä projekteista. Talvirakentamisen ehdoton etu oli se, että työt etenivät vauhdilla ja väkeä oli helppo saada hiljaisena kautena palkattua töihin. Kotimme antura valettiin tammikuussa 2014 ja siitä lähtien työmaalla oli muutamaa päivää lukuunottamatta useampi mies täysipäiväisesti töissä. Sisään muutimme jo saman vuoden elokuussa!

Maatyöt aiheuttivat tämänkin perheen projektissa omat haasteensa. -Maatöihin menevää kokonaissummaa oli hankala arvioida, joten tällä osa-alueella yllätyksiä kyllä tuli. Pääosin pyrin myös tarkistamaan jokaisen palkkaamani tekijän referenssit, tämä osoittautui toimivaksi tavaksi saada työlle hyvä tekijä. Putkimiehen kohdalla tämä kostautui, kun kiireessä en ehtinyt kunnolla tarkistamaan taustoja. Firma osoittautui projektin heikoimmaksi lenkiksi.

Lammi-Kivitalot, kivitalon rappaus

Perheen työnjako projektissa oli luonteva. Mies vastasi työmaan ohjauksesta, vaimo maksoi laskut ja rakensi arkiston. – Molemmat hommat oli pakko tehdä kunnolla, tai ne olisi nopeasti löytänyt edestään. Lapsille projekti konkretisoitui siinä vaiheessa, kun talo todella nousi tontille.

Kodin arkkitehtisuunnitelusta vastasi Sami Paasi. Arkkitehti piirsi suunnitelmat tiiviissä yhteistyössä perheen kanssa. Toiveena oli saada erityisesti riittävästi käytännöllistä säilytystilaa harrastusvälineille ja toisaalta avarat ja valoisat tilat yhteisen ajan viettämiseen. Tässä onnistuttiin, uudessa kodissa arki on osoittautunut sujuvaksi ja viihtyisäksi.

Eteisen lattiaksi valikoitui mattapintainen kivilaatta.
Eteisen lattiaksi valikoitui mattapintainen kivilaatta.
rimoitettu sisäkatto, lammi-kivitalot, taloesittely
Mustat Artekin tankkituolit perheen isä bongasi aikoinaan Milanon huonekalumessuilta.
Mustat Artekin tankkituolit perheen isä bongasi aikoinaan Milanon huonekalumessuilta.
lasikaide, taloesittely
harmaa seinä olohuoneessa, lammi-kivitalot
Lammi-Kivitalot

Katseenvangitsija kodissa on ehdottomasti yli neljään metriin kohoava olohuone, jonka rimoitettu katto on upea yksityiskohta. Vanhat huonekalut tuovat valtaosin valkoiseen kotiin kodikkuutta ja lämpöä.

-Sisustustyylimme on klassinen ja ajaton. Valtaosa huonekaluistamme siirtyi tänne edellisestä kodista. Halusimme lattiaksi ajattoman tammiparketin, samanlainen oli myös edellisessä kodissamme. Perheelle tärkeän olohuoneen taideteoksen värit toistuvat myös muussa sisustuksessa.

Perhe valitsi jo kolmannen kerran keittiötoimittajakseen Puustellin. -Valkoinen on meidän juttumme. Valtaosa kodinkoneista on integroituja, joten lopputulos on tyylikäs ja eleetön. Lasten lempipaikka on ehdottomasti saareke, jossa nautitaan lähes kaikki aamu-ja iltapalat.

IMG_0650
Vanhat huonekalut tuovat kontrastia uuteen vaaleaan kotiin.
IMG_0664
Ikkuna on oikeastaan lähes koko mitaltaan aukeava liukuovi. Keittiön taso kiveä. Diapol 
ruis nacks
Kodinhoitohuone sijaitsee heti keittiön yhteydessä. Perheen äiti tuumasi olleensa ihan tarpeeksi kellarissa elämänsä aikana, nyt pyykkihuolto haluttiin järkestää kerrokseen, jossa eniten oleillaan!
Kodinhoitohuone sijaitsee heti keittiön yhteydessä.
Piano sijaisee keskellä kaikkea, joten sitä tulee soitettu usein!
Piano on keskellä kaikkea, joten sitä tulee soitettua usein!
tulppaanit

Portaat ovat kuin taideteos.

Portaat laatoitettiin samalla kivilaatalla, jolla laatoittettiin kaikki talon laattapinnat.
Portaat laatoitettiin samalla kivilaatalla, jolla laatoittettiin kaikki talon laattapinnat.

 

Yläkerrassa sijaitsevat lasten makuuhuoneet ja aulatila, jossa mahtuu pelailemaan isommallakin porukalla. Lasikaiteet ovt ilmavat ja lähes näkymättömät. Kaunis yksityiskohta kodissa ovat tammenväriset väliovet.

lasikaide
puolapuut

Kellarista iso osa

on jätetty lasten käyttöön.

Täällä saa läimiä palloa

ihan luvan kanssa.

Kellarissa sijaitsvat myös saunatilat. Huomaa upea kattomateriaali!
Kellarissa sijaitsevat myös saunatilat. Huomaa upea kattomateriaali!

Rakennusvuosi oli vauhdikas ja väsyttävä, mutta lopputulos vaivan arvoinen. -Jokaisen kannattaa tämä kerran tehdä, niin tietää mitä se on, naureskelee perheen isä.

Perheen tärkeimmät vinkit tulevalle rakentajalle kuulostavat tältä:

1. Työmaan valvonta on oleellinen osa onnistunutta projektia. Meillä onnistumisen takasivat pääurakoitsijan työnjohto sekä meidän valitsema valvoja, joka osallistui jo tarjousneuvotteluihin. Rakentajana pyrin varmistamaan, että kaikilla osapuolilla on samat tiedot, jotta työmaa etenee jouhevasti.

2. Työmaalla kannattaa käydä aamuin illoin.

3. Kaikkien työmaalle tulevien yritysten aikaisemmat tekemiset (=referenssit) kannattaa tarkistaa.  

POHJAKUVA

Talotoimittaja: Lammi-Kivitalot Oy

Perustukset:  Betonivalu LamminTassu-muottiin

Vesikatto: Huopa

Ulkoverhous: Rappaus, valkoinen

Lattiat: Öljyvahattu tammiparketti Starkin valikoimista, harrastehuoneessa kulutuksen kestävä laminaatti

Laatat: Harmaa mattapintainen kivilaatta. Laattapiste, malli Il Conproj DG

Seinien pintamateriaalit: Tasoitettu ja maalattu

Portaat: Betoni, pinta samaa kivilaattaa kuin muuallakin talossa.

Keittiön kalusteet: Puustelli, kalusteet kiiltävä maalattu valkoinen

Keittiön työtaso: Kiveä, Diapol

Herättikö esittely kysymyksiä? Kysy rohkeasti, selvitämme vastauksen mielellämme!

Yhteistyössä:

logo

Comments

Leena
Reply

Tässä olisi talo, johon voisi muuttaa tekemättä mitään muutostöitä! Koska en kuitenkaan pariin vuoteen ole pakkaamassa perheemme muuttolaatikoita, on kysyttävä nykyistä kotia silmällä pitäen, että voi mistä on olohuoneen kaksi vierekkäin olevaa mattoa hankittu?! Asun pienellä paikkakunnalla, eikä nettikaupatkaan ole tuottaneet toivottua tulosta ja moinen matto ollut toiveissa ja haaveissa, joten josko siihen saisi tätä kautta vinkkiä?

Jenni

Moi Leena! Selvittelen maton alkuperän kodin asukkaalta, olethan kuulolla! 🙂

Jenni

Leena, matot ovat Artekin valikoimista.

Kaisa
Reply

Olisin kaivannut hiukan parempaa infoa materaaleista ja tekijöistä/tekniikoista. Ymmärrän, että tarkoitus on ansaita tästä elanto ja siten mainostilan myyminen on tärkeää, mutta rakentamisesta kiinnostuneelle lukijalle jää suurin osa hämärän peittoon pelkkiä kauniita pintoja esittelemällä. Esimerkiksi kuva portaista jättää katsojalle pelkkiä kysymyksiä; mikä on portaiden materiaali? Ovatko ne mahdollisesti betonipinnassa? Kuka ne on tehnyt? Lopussa myös materiaaliluettelo antaa toivomisen varaa; olisiko tähän voinut eritellä kenen laatat kyseessä, mikä on parketin malli ja valmistaja jne? Keittiöstä taas mainitaan valmistaja muttei materiaaleja?

Jenni

Kiitos loistavasta palautteestasi Kaisa! Välitän kysymyksesi tämän kodin rakentajalle, jotta saat vastaukset. Tavoitteenamme on ilman muuta esitellä kohteet mahdollisimman monipuolisesti ja lukijoita palvellen. Ja toivonkin rohkeasti kysymään, jos esittelyistä löytyy yksityiskohtia, joihin lukija kaipaa tarkempia tietoja!

Jenni

Hei Kaisa! Tässä tarkempia tietoja kodin yksityiskohdista. 1. Lattialaatat Laattapiste, malli Il Conproj DG. Samaa laattaa on isona myös portaissa, joihin laatta on kiinnitetty normaalisti laastin avulla. 2. Parketti starkin valikoimista. Öljyvahattu tammi. Keittiö Puustellilta, kaapit maalattu kiiltävä valkoinen. Tasot Diapol. Materiaalina kivi.

Toivottavasti näistä tiedoista oli apua sinulle! 🙂

Ritu
Reply

Olisin myös ollut kiinnostunut saamaan lisätietoa upeasta rimakatosta olohuoneessa. Materiaali, tekijää, hinta-arviota/m2.
Upea koti!

Jenni

Moi Ritu! Ole kuulolla, selvitellään asiaa! 🙂

Jenni

Hei, asukkaan vastaus:

Katto on haaparimaa, joka käsiteltiin puuöljyllä ennen kiinnitystä. Toinen kiva vaihtoehto on koivu, mutta se on vähän arvokkaampi. Rimojen alla on tervapaperi ja rimojen väli on muistaakseni 5 mm. Jos kaikuminen arveluttaa, kannattaa ehkä laittaa alle akustiikkalevy tai villa. Meillä ei ole ollut kaikumisesta haittaa, vaikka huone on korkea.

Tarkka hintaa emme muista, materiaali oli edullista ja työaikaa oman kattomme tekemiseen meni kahdelta mieheltä noin kolme päivää (60h)

Tomi
Reply

Hieno koti! Mikä on sokkelin pintaväri/värikoodi?

Jenni

Selvitellään asia, olethan kuulolla! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website