Esittelyssä: Esteetikon iloinen koti

ASUKKAAT Isä opiskelija, äiti lähihoitaja, 6 lasta

KOTI Design-talo Piippola 136m2 yhdessä tasossa, tupakeittiö, 4mh,wc,kodinhoitoh,kh,sauna, päädyssä autotalli

pohjakuva
kuva design-talo

Jo eteisessä ovat vastassa iloiset värit, kun aurinkoisena kevätpäivänä astumme tähän kotiin kameroinemme. Huomion kiinnittivät nopeasti monet pienet kekseliäät yksityiskohdat ja ratkaisut. Täällä asuu perheensä kanssa taidetta rakastava sisustusharrastaja.

-Tänään näyttää tältä, huomenna jo ehkä vähän toisenlaiselta.

kohde8_eteinen3
kohde8_ulkoa4

Perhe muutti paikkakunnalle opiskelupaikan perässä. Mistään ei arvaisi, että rakentamispäätös tehtiin hyvin nopeasti. Vuokra-asunto osoittautui homeen valtaamaksi, joten uusi, puhdas koti täytyi saada mahdollisimman pian. Kustannustehokkain, hinta-laatusuhteeltaan järkevin oli Design-talon Piippola malli.

Talo rakentui nopeasti, vain kahdeksassa kuukaudessa. -Meitä viehätti talon järkevän pohjaratkaisun lisäksi itse projektin selkeys. Toimitusaikataulu ja laskelmat kustannuksista pitivät hyvin paikkaansa, perheen äiti kertoo. Neliöt eivät ratkaise asumismukavuutta, vaan niiiden tehokas ja järkevä käyttö. Hukkatiloja ei tässä kodissa ole.

kohde8_ulkoa2
kohde8_eteinen8

Vaaleanpunaiset lasit eteisen naulakon päällä ovat tietenkin yllätysvieraita varten. Niiden läpi arki kuuleman mukaan suodattuu sopivasti. Nopat ovat kerääntyneet lasien kaveriksi. Ikean naulakon päälle on kiva koota milloin mitäkin pieniä asetelmia.

Peililiukuoven takaa löytyy eteisestä arjen pelastus, vaatehuone. Sinne uppoaa koko perheen ulkoiluvaatteet ja kengät.

kohde8_eteinen10
Ompeleminen on perheen äidin harrastus, kuten kuvasta voi huomata. Iloisen värisiä vaatteita riittää jokaiselle lapselle.
kohde8_eteinen11
Starkilta tilattu laminaatti on osoittautunut kestäväksi ja käytännölliseksi valinnaksi.
kohde8_eteinen6
Eteisen liukuovikaappi on arjen pelastaja.
kohde8_eteinen12
Marimekon kaivo-kangas on lasten mummon peruja 70-luvulta
kohde8_olohuone2

Rakkauden taiteeseen ja estetiikkaan on perheen äiti saanut syntymälahjana. Taiteilijaperheessä kasvanut sisustaja rakastaa rohkeita yhdistelmiä ja yksityiskohtia. Perheen isä saa toimia tuomarina valinnoille. Hyvin on sopu säilynyt rohkeidenkin valintojen kohdalla.

-Toimivuuden lisäksi on tärkeää, että ympärillä on kaunista katsottavaa ja esineillä tarinoita kerrottavana. Oppikoulun paikka oli, kun homeasunnon vuoksi jouduimme luopumaan  monista rakkaista esineistä ja huonekaluista.Nyt olemme sitten totutelleet kompromisseihin.

Olohuoneen ikkunoista näkyy kaunis metsämaisema. Rauhallinen ja ilmava tunnelma on saatu aikaan keveillä yksityiskohdilla. -Esineet vaihtavat paikkaa tasaisesti inspiraation mukaan, mutta taide eri muodoissaan on ja pysyy. Pienten lasten kanssa ei kaikkea tarvitse laittaa kerralla esille.

-Pienet tilat on helppo sisustaa viihtyisäksi, merkityksettömiä esineitä emme kotiimme kaipaa. Tavarat, joilla on luonnetta ja tarina löytävät kyllä paikkansa.

kohde8_olohuone6
Olohuoneen seinällä on lasten papan taidetta.
kohde8_olohuone8
kohde8_olohuone3
kohde8_makuuhuone2
Vanhempien makuuhuoneen seinälle on päässyt vanhaa Marimekkoa
kohde8_keittio3

Toimiva keittiö oli yksi edellytys uutta kotia valitessa. Keittiö ja olohuone ovat lähekkäin, mutta kuitenkin erillään, se rauhoittaa tiloja hyvin.

-Keittiöön valitsimme Piippolan perusmallin keittiön Topi-keittiöiden mallistosta. Pitkä perinteinen tiskipöytä on ehdottoman hyvä ja käytännöllinen ratkaisu. Myös induktioliesi on verraton arjen helpottaja. Tikkurilan luja-maalilla maalattu keittiön taustaseinä on osoittautunut kestäväksi, roiskeet irtoavat pyyhkimällä helposti. Tikkurilan maaleja on kodissa suosittu muutenkin.

kohde8_keittio1
Isotädin virkkaamat pitsit ovat päässeet keittiön seinälle kehyksiin.
kohde8_keittio2
Hymypatsaat kaapin päällä osoittavat, että tässä kodissa osataan todistettavasti käyttäytyä
kohde8_lastenhuone1

Lastenhuoneissa on lapsilla ollut vapaus vaikuttaa sisustamiseen. -Olemme muuttaneet usein ja pidämme tärkeänä, että lapsilla on omat tavarat ja sopet, jotta he kotiutuvat nopeammin uuteen kotiin. Etenkin isommilla lapsilla on omia tärkeitä juttuja, joita haluavat laittaa esille.

Seiniä maalamalla saa helposti vaihtelua huoneisiin. Hyvä vinkki on, että jättää maalatun seinän ympärille ikään kuin valkoiset kehykset. Rajaus on huomattaasti helpompi tehdä näin, sen sijaan että maalaisi ihan nurkkaan asti. Jälki näyttää näin myös viimeistellyltä.

kohde8_lastenhuone7
Perheen tytöt ovat itse sisustaneet omat soppensa
kohde8_lastenhuone6

Uudesta rakennusprojektista haaveillaan jo.

– Toisaalta  tänään ja tässä on hyvä elää  lapsiperheen arkea, kertoo äiti.  Ainakaan me kuvaajat emme vaaleanpunaisia laseja tarvinneet, ilman niitäkin tässä kodissa arki näyttää iloiselta ja suloiselta.

kohde8_lapset2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Mari
Reply

Kiva, kotoisa koti! Osaatko sanoa, onko keittiön välitilassa siis pelkkä Luja-maali? Onko lasia päällä? Entä kosteussuoja alla? Tarviiko Lujan pintaa mitenkään käsitellä esim lakata? Edellisessä kodissa meillä välitilassa oli kyprokin päällä Tunto jonka lakkasimme. Se oli turhan monivaiheinen..

Salla
Reply

Tuossa seinässä on pelkkä luja-maali ja tietysti silikoni saumassa. Ei ole lasia tm suojana ja hyvin on palvellut kohta kaksi vuotta. Ainoat kolhut on rakennusajalta kun kalusteita asennettiin. Tiskipöydän takana on toiminut hienosti. Hyvin on kestänyt lapsiperheen kokkailuja ja kuumia höyryjä myös lieden takana. Erittäin helppo pitää puhtaana.

Liinu
Reply

Kaunis, kodikas koti! 🙂 <3

Jenni

Täällä oli ilo kuvata!

Mari Hietanen
Reply

Kiitos Salla=)! Tän perusteella valitsin jo tänään kotiväen eteisen seinään Luja-maalin=). Välitilaa jäädään vielä miettimään, vielä on onneksi pari viikkoa aikaa päätöksen tekoon=). Uutta kotia odotellessa!

Erika
Reply

Ihana, kodikas koti!

Jenni

Totta, tässä kodissa oli lämmin tunnelma!

Jenni
Reply

Todella kaunista! Mikä maalisävy keittiön seinässä ja välitilassa on?

Salla
Reply

Tikkurilan värikartasta muistaakseni M500, takorauta oli värin nimi.

Ride
Reply

Vautsi koti! Ihana tunnelma huokuu kuvista.

Tää Talosanomat kokonaisuudessaan on aivan uusi tuttavuus mulle, Miten en olekaan törmännyt tähän aiemmin. Pistänkin tän heti mun blogin luetteloon! 🙂 Nii ja tervetuloa vastavierailulle.

p.s Olispa mullakin kunnon kamera ja etenkin se taito ottaa näin mahtavia kuvia omasta kodista. Ilo katsella!

Jenni

Eikö vain olekin lämminhenkinen kokonaisuus! 🙂 Tervetuloa vain lukijaksi! 🙂 Tullaanpa vierailulle! 🙂

paula
Reply

mikä värisävy on tyttöjen huoneen seinällä?

Jenni

Selvitetään asia! Olehan kuulolla! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website