Esittelyssä: Hailuoto Jyväskylän Asuntomessuilla

Osa 1/3
Design-Talo Hailuoto
ASUKKAAT, Isä, Äiti ja 3 lasta

KOTI Design-Talon Hailuoto, pohjakuva artikkelin lopussa

Design-Talo Hailuoto

Asuntomessualueelle rakentaminen oli tällä perheellä monien sattumien summa. Design-Talo valikoitui toimittajaksi tarkkojen pohdintojen jälkeen. Perheen mukaan Design-Talon Hailuoto osoittautui parhaaksi talomalliksi sen muuntelukyvyn, modernin ilmeen ja tehokkaan tilankäytön takia. Perheen mielikuva Design-Talosta luotettavana talotoimittajana vaikutti myös lopulliseen valintaan.

Perheen toiveena oli kohtuuhintainen, moderni ja ajaton koti, jossa tiloja riittää sekä yhteiseen oleskeluun, että lasten omiin makuuhuoneisiin. Päätimme Talosanomien toimesta kysyä talon suunnittelusta ja siitä, kuinka perheen toivomiin ratkaisuihin on päästy, suoraan Design-Talon pääsuunnittelijalta Hannu Savukoskelta. Halusimme erityisesti tietää kuinka valmistaja voi reagoida rakentajaperheiden toiveisiin ja kuulla muutenkin tarkemmin muuttovalmiiden kotien suunnittelusta.

Hailuoto, asuntomessut Jyväskylä
Hailuoto

Koti on usein suomalaisperheen suurin yksittäinen hankinta. Muuttovalmis rakentamismenetelmä mahdollistaa omakotiasumisen yhä useammalle perheelle. Jokainen rakentaja haluaa, että koti vastaa juuri omiin unelmiin ja tarpeisiin. Kodista halutaan yksilöllinen, onhan se paikka, joka ilmaisee vahvasti omia mieltymyksiä ja toteutuneita haaveita. Halusimmekin nyt haastaa valmistajan avamaan valmistalojen taustaa.

Hannu Savukosken mukaan talomallien suunnittelun lähtökohtana ovat aina muun muassa asiakkaalta saadut palautteet, kaavoitusratkaisut, viranomaismääräykset (mm. energiatehokkuus) ja markkinatutkimukset. Valmistalojen perusmalleja voi Design-Taloilla muuttaa perheen tarpeiden mukaan. Jo talomallien suunnitteluvaiheessa pyritään kuitenkin seuraamaan vallitsevia trendejä ja ihmisten mieltymyksiä, jotta talot palvelisivat jo valmiiksi mahdollisimman hyvin tulevaa rakentajaa. Tarpeita on erilaisia, joten valmistajan valikoimistakin löytyy hyvin monenlaisia talomalleja eri elämäntilanteisiin.

Design-Talo, asuntomessut,  Jyväskylä
Asuntomessut, Jyväskylä, Hailuoto, Designtalo
Omassa uudessa huoneessa leikkimistä on jo testattu!
Omassa uudessa huoneessa leikkimistä on jo testattu!
Lasipariovet, Hailuoto, Takka, Design-Talo, asuntomessut

Kysyimme myös, mitä reunaehtoja tai rajoitteita valmistalokonsepti asettaa talojen suunnittelulle. Näin pääsuunnittelija vastaa: ”Design-Talon toimintamalli ei aseta varsinaisia reunaehtoja suunnittelulle. Palvelukokonaisuuteemme sisältyy vakiona arkkitehti-, perustus-, rakenne- ja lvis-suunnittelu. Kaikki suunnitteluosastot tekevät tiivistä yhteistyötä jokaisessa asiakastoteutuksessa jo hankkeen alusta alkaen. Näin mm. talotekniset ratkaisut ja työmaatoteutukset tulee huomioitua suunnittelun alkumetreistä lähtien.”

Sama kokemus on myös Hailuodon rakentajilla. Muutokset talomalliin onnistuivat hyvässä yhteistyössä valmistajan kanssa. Perheen Hailuoto on oiva esimerkki muuntelumahdollisuuksista. Sisäänkäynti kotiin tuli tontin muotojen takia talon päädystä. Hailuodon peruspilarit, moderni ulkoasu ja mm. mallille tyypillinen ulkolaudoitus säilyivät kuitenkin talossa.

Valmiita talomalleja tarjoavat jo useat eri talotoimittajat. Kysyimmekin, miten Design-Talon mallit erovat edukseen muiden valmistajien talomalleista. Hannun lyhyt ja ytimekäs vastaus kuului seuraavasti:

-Design-Talo on muuttovalmisrakentamisen edelläkävijä ja markkinajohtaja. Design-Talolla on 25 vuoden kokemus pientalorakentamisesta ja olemme toteuttaneet yli 4000 yksilöllistä muuttovalmista kotia asiakkaillemme.

TV-huoneen kalusteet olivat kuvaushetkellä huhtikuussa vielä paketeissaan!
TV-huoneen kalusteet olivat kuvaushetkellä huhtikuussa vielä paketeissaan!
wc

Messualueelle rakentaminen on sidottu tarkkoihin aikatauluihin. Perheen kokemuksen mukaan aikatauluissa on pysytty talon rakennusvaiheen osalta loistavasti. Vielä edessä olevien pihatöiden ja sisustuksen viimeistelykin ovat hyvässä vaiheessa. Jännitys tiivistyy loppua kohden ja aikataulut aiheuttavat sen, että suuria takapakkeja ei ole vara tulla, jotta aikataulussa pysytään.

Messualueelle rakentamisen parhaita puolia ovat perheen mukaan kaupungin ja veden läheisyys, sekä messualueen viimeistelty ulkonäkö messujen valmistuttua. Aikataulujen lisäksi messut eivät ole juuri  aiheuttaneet lisävaatimuksia rakentamiseen. Messutalon ulkonäkö tulee olla pihoja myöten viimeistelty, mutta tämän perhe kokee vain hyvänä asiana Työt eivät jää roikkumaan ja on ihanaa muuttaa kokonaan valmiiseen kotiin messujen jälkeen.

Kodinhoitohuone
Design-Talo, Hailuoto

Nyt on kuumeisen viimeistelytyön aika. Paljon on näiden kuvien ottohetken jälkeen taas tapahtunut! Seuraavissa juttusarjan osissa pääsette näkemään mitä perhe ja sisustussuunnittelija Taina Hiltunen ovat saneet kodissa aikaan. Taina kertoo lisäksi messukohteen suunnittelun parhaista puolista ja haasteista. Kohteen pihatkin rakentuvat kaiken aikaa. Mitä siellä on tapahtunut, se selviää myös.

Design-Talo
Hailuoto

Heräsikö sinulla kysymyksiä Design-Talon suunnittelusta? Kysy rohkeasti!

Yhteistyössä:

medialle_logo

Comments

Katri
Reply

Tämä oli ihan huippujuttu, ja odotan innolla sisustusjuttua! Kiitos Jenni! Me mietiskellään rakennuttamisen ja vanhan remppaamisen välillä, ja olemme ihan sekaisin talopakettiviidakossa.. Tämä postaus kallisti taas vähän enemmän rakennuttamisen suuntaan, muuntelumahdollisuuksia kun tuntuu kuitenkin olevan..

Jenni

Kiitos Katri palautteestasi 🙂 Hienoa, jos kuviot vähitellen selkiytyvät!

hulda
Reply

Ehdottoman hyvä juttu tämä! Kiitos Talosanomat! Käytiin tässä kevään korvalla katsomassa tätä taloa ennakkoesittelyssä. Silloin vakuutuin jälleen siitä kuinka hyvin Designtalo muokkaa talopakettia asiakkaan tarpeiden mukaan. Ja ideat on toimivia, tässä esim. wc, pesuhuone ja sauna oli oikein järkevästi ja toimivasti tehty. Ja toimiva tupakeittiö. Onnistunut kokonaisuus tilaratkaisujen suhteen. Asuntomessuille ehdottomasti päästävä lisää katsomaan. Ja hyvä kun tässä jutussa on tuo pohjapiirros, sitä kun ei ollut saatavilla ennakkoesittelyssä.

Jenni

Hienoa, että sait esittelystä lisäinformaatiota! Tässä kohteessa tilat oli suunniteltu tehokkaasti lapsiperhettä ajatellen!

Juha Simpura
Reply

Moro

Olisiko mahdollista saada talon ulkovärityksen tarkemmat tiedot, mikä maali ja mitkä sävyt, kiitos.

t: Juha Simpura

Jenni

Hei!
kyllä, selvittelen asian pikimmiten! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website