Esittelyssä: Hurmaava Pihasauna

Kohde5_ulkoa6

Nyt pääsette löylyihin! Eikä minne tahansa, vaan tänne, puolivakavan saunasertifikaatinkin saaneeseen pihasaunaan, joka on rakennettu rakkaudella rentouttamaan jäseniä pitkän päivätyön jäljiltä. Perhe rakensi saunan kymmenisen vuotta sitten pihan perälle, omenapuiden katveeseen. Reilusti yli satavuotias koti sai saunasta arvoistansa seuraa.

Kohde5_ulkoa4

Rakentaminen ei sujunut aivan ilman haavereita, vaan vauhtia otettiin sairaalasta käsin. Rakennuspuuhissa isäntä pääsi tippumaan saunan katolta. Onneksi suuremmilta vahingoilta vältyttiin ja saunakin valmistui ajallaan.

Sertifikaatti Saunaseuralta Alalauteen Miehet

Kohde5_ulkoa3
Kohde5_ulkoa2

Saunassa on käytetty vanhoja rakennusmateriaaleja uusien rinnalla. Ikkunat ovat 1900-luvun alkupuolelta. Sibelius-Akatemian omistuksessa ollutta Kallio Kuninkalaa peruskorjattiin ja  vanhaa rakennusmateriaalia kaupattiin eteenpäin. Näin saunamökki sai Kartanon ikkunat. Mökin ulko-ovi on Kallio Kuninkaalan ruokakomerosta.

Kesämökin kaipuussa perhe teki saunasta mahdollisimman mökkimäisen. Vesi kannetaan sisälle ja suuri puukiuas lämmittää kivet sopivaksi löylyihin. Saunan lauteet ovat polttopuukasasta sahattua Raitaa. Suihkua ei tänne haluttukaan, kesämökkitunnelma syntyy emalisista astioista, kynttilöistä ja koivun tuoksusta.

Kohde5_ulkoa14
Kohde5_loyly1
Kohde5_sisa1
Kohde5_sisa3

Saunakammarissa pääsee kuivattelemaan rauhassa löylyn jäljiltä. Mahtuupa sinne vaikka kesävieraskin yöpymään tarvittaessa. Perheen nuoripari jopa asui kesällä saunakamarissa muutaman viikon. Pellavat ovat perheen äidin aarteita lapsuudenkodista ja matto itse virkattu. Kukat on poimittu oman pihan penkeistä.

Pellavat ovat perheen äidin aarteita

Kohde5_sisa5
Kohde5_loyly7

Sauna toimii sekä perheen nuorten illanviettojen ilahduttajana, että jouluaaton tunnelmanluojana. Nyt sydänkesällä liehuvat tuulessa pellavaverhot ja kamerankäyttäjän täytyy tosissaan koota tahdonvoimansa, ettei keskeytä kuvauspuuhia ja käy vain istumaan saunanterassille ihailemaan kaunista kesäiltaa.

Pihasauna on lunastanut paikkansa perheen sydämessä, vaikka uudella mökkitontilla toteutetaan unelmaa parasta aikaa..

Kohde5_ulkoa7
Kohde5_ulkoa12

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website