Esittelyssä: Ihmisläheistä luksusta, Siklatalot

Siklatalot
ASUKKAAT Mies ja Nainen, IT-alan ammatilaisia.

KOTI Siklatalojen toteuttama yksilöllinen talomalli,asukkaiden ja arkkitehdin yhteistyössä suunnittelema , 175 m2 yhdessä tasossa

Ylellinen on ensimmäinen ajatus, joka tuli mieleen tähän kotiin astuessa. Mikä ihana rauha ja tasapaino olivat seuraavat tästä kodista mieleen tulevat adjektiivit. Toistaiseksi kahden aikuisen koti on rakentunut rauhallisen asuinalueen reunamille.

Perhe tiesi mitä tahtoi, kun aloitti rakennusprojektia yhteistyössä Siklatalojen kanssa. Yhden kodin hartiapankkirakentajana toteuttanut pariskunta halusi nyt vaivattomamman ja nopeamman vaihtoehdon. Talovalmistajia perhe ei tällä kertaa kilpailuttanut. Aikaisemman kokemuksen perusteella kilpailutus ja sisältöjen vertailu oli haastavaa ja suuritöistä. Siklatalot herättivät nyt nopeasti luottamuksen. Myös Siklan tarjoama kokonaispaketti oli niin laaja, ettei perheen käsityksen mukaan muilla talovalmistajilla ollut sellaista tarjota.

Siklatalot

Arkkitehtitoimiston ja talovalmistajan yhteistyö sujui perheen mukaan hyvin. – Tärkeintä oli, että jos virheitä sattui, kuten isossa projektissa aina, niistä kannettiin vastuu.

Siklatalojen nettiportaali miellytti myös näitä IT-alan ammattilaisia. Verkossa oli nähtävillä sopimukset, viimeisimmät muutokset ja niihin sopivat kuvat. Tämä helpotti asioiden hoitoa, kun molemmilla osapuolilla oli näkyvillä samat dokumentit.

Tontin saaminen juuri tältä alueelta oli jo itsessään jännittävä projekti. Suoraan työmatkalta, lentokentältä mies ajeli jonottamaan tonttihakuun. Vuoronvaihtoja tehtiin pitkin yötä ja aamulla viraston auettua oli perhe jonon alkupäässä ja sai haluamansa tontin. Kaikki alueen tontin jaettiin saman aamun aikana, halukkaita oli huomattavan paljon enemmän, kuin tontin saajia.

Tontin parhaimmiksi puoliksi perhe nimeää rauhallisen sijainnin lisäksi upeat ulkoilumaastot ja loistavat liikenneyhteydet  töihin sekä harrastuksiin. – Arjen helpoutta lisää myös järkevästi suunniteltu autokatos, jonne mahtuvat molemmat perheen autot. Myös autoille siirtyminen sujuu kastumatta, eikä lumia juuri tarvitse autojen edestä luoda, kun liittymä on lähes kiinni pihatiessä!

siklatalot
Siklatalot
Loistava idea tuleville rakentajille! Ohjaa kaikki sadevesi katoilta kaivoon, jolloin saat sekä kasteluvedet, että säästät reilusti vettä!
Loistava idea tuleville rakentajille! Ohjaa kaikki sadevesi katoilta kaivoon, jolloin saat sekä kasteluvedet, että säästät reilusti vettä!
Siklatalot

Talo rakentui täysvalmiina perustuksia, maatöitä, maalauksia ja nurmikoita myöten Siklatalojen toimesta.

-Puut kaadettiin itse ja seuraava omin käsin tehtävä työ oli istutusaltaiden ja kivetysten rakentaminen. Materiaalit myös niihin tulivat Siklatalojen kautta. Erityisen tyytyväisiä olemme myös rakentajien viimeisteltyyn työnjälkeen ja kodin hyvään tekniseen laatuun, joka näkyy suoraan sähkölaskussa. Maalämpö on ollut myös loistava valinta, se laskee osaltaan sähkölaskun loppusummaa.

Koti suunniteltiin yhdessä Arkkitehtitoimisto Arkadin kanssa.

– Ammattilainen toi mukaan monia ratkaisuja, joita ei itse olisi hoksannut välttämättä edes ajatella. Myös rakennuksen tasapainoisesta ulkonäöstä, tasakorkeasta kattokorotuksesta olohuoneen ja ruokailutilojen osalta, sekä sisätilojen sijoittelun selkeydestä näkee ammattilaisen kädenjäljen.

Oma arkisisäänkäynti ja runsaat kaappitilat ovat olleet perheen mukaan myös loistava ratkaisu.

– Kakkoseteiseen mahtuvat harrastusvälineet ja ilmastoitu kaappi on ollut kuivauskaappiakin kätevämpi idea. Siellä pelikamat saavat rauhassa tuulettua. Nyt varusteita ei tarvitse kuivailla saunan lauteilla, vaan ilmastointi vetää hikikamppeiden hajut hormeihinsa.

Ykköseteinen
Ykköseteinen
Siklatalot

Luonnonvaloa hyödynnettiin mahdollisimman paljon. Olohuoneesta avautuvatkin upeat kolmen metrin korkeuteen nousevat ikkunat, joista tulvii valoa koko taloon. Myös standardimittojen väljentäminen korostaa avaruutta. Normaalia leveämmät kulkuväylät ja korkea huonekorkeus antavat ylellisen vaikutelman.

Jo suunnitteluvaiheessa huomioitiin vanhat, pitkään mukana kulkeneet perintökalusteet, näin kookkaille kalusteille oli luontevat paikat valmiina. Sisustus koostuu omasta ja yhteisestä historiasta, rakkaista esineistä ja maanläheisistä sävyistä, pienellä modernilla tvistillä maustettuna.

Siklatalot
Kodin lattiat ovat tammiparkettia
Kodin lattiat ovat valkolakattua tammiparkettia

 

-Kontrastit kiehtovat meitä. Kiiltävät pinnat yhdistettynä aikaa nähneisiin kalusteisiin tuovat sisustukseen mielenkiintoista särmää.

Valaistuksen tavoitteena oli saada riittävä valo kodin jokaiseen tilaan muun muassa päivänvalon sävyisten led-valojen avulla. Loistava ratkaisu oli myös katonrajassa kulkevat ikkunat pesu- ja pukeutumistilojen läpi. Näin luonnonvalo pääsee muuten ikkunattomiin tiloihin.

Siklatalot

Keittiö on paikallisen keittiötoimittajan valikoimista. Ison saarekkeen ympärille haluttiin jättää riittävästi tilaa kulkemiselle, jolloin myös vieraiden kanssa oleskelu ja kokkailu sujuu miellyttävämmin. Keittiöön saatiin upotettua runsaasti kaappitilaa. Integroidut kodinkoneet lisäävät yhtenäistä ilmettä.

Saarekkeen taso on kiveä

Keittio
Standartia suuremmat kulkuväylät lisäävät avaruutta
Standardia suuremmat kulkuväylät lisäävät avaruutta
Keittiö
Kynttilänjalka

Ruokailutila sijoittuu heti keittiön yhteyteen. -Emme halunneet erillisiä tiloja, vaa ikäänkuin modernin tuvan, jossa kaikki tilat ovat luontevasti yhteydessä toisiinsa.

Lasit pöydällä ovat aitoja viiskytlulukaisia, Tapio Wirkkalan 2204 sarjaa.

Ruokailuryhmä
Kristallikruunu

Talon itäpäädyssä sijaitsevat perheen yksityiset tilat, makuuhuone, pukeutumishuone ja kylpyhuone saunoineen. -Näihin olemme erityisen tyytyväisiä, vaikka tilaratkaisut eivät antaneet periksi erilliselle vessalle, nyt se sijaitsee kylpyhuoneen yhteydessä. Myös vierashuoneen oma kylpyhuone oli tähän pohjaratkaisuun turhan haastava toteuttaa, vaikka se olisi ollut toiveissa.

-Näin mittavassa projektissa on aina myös asioita joita olisi voinut tehdä toisin. Meidän tapauksessamme sähkö-, valaistus- ja äänentoistoratkaisujen suunnitteluun olisi kannattanut panostaa vielä enemmän etukäteen. Meiltä löytyy muun muassa pistorasioita ja valokatkaisimia, joiden käyttötarkoitusta olisi voinut suunnitella tarkemmin.

Makuuhuone
Huomaa jouluvalopistokkeet!
Pukeutumishuone on luontevasti heti makuuhuoneen yhteydessä.
Pukeutumishuone on luontevasti heti makuuhuoneen yhteydessä. Huomaa ikkunat katonrajassa!
Lauteet on omin käsin nikkaroitu
Lauteet ovat perheen suunnittelemat  ja ammattilaisten toteuttamat. Lähtökohtana suunnittelussa oli, että peliporukan joukkue mahtuu saunomaan yhtäaikaa! Kuusi miestä mahtuukin lauteille hyvin kerrallaan.
sauna
Kiikkutuoli

Vinkkinä tuleville rakentajille perhe kannustaa rakentajia ”sisustamaan” talon tarkkaan etukäteen, näin muun muassa valot ja pistokkeet tulevat oikeisiin paikkoihin. Myös täysvalmis talo vaatii rakentajalta työtä suunnittelussa, päätöksissä, työn ohjauksessa  ja valvonnassa. Työ kannattaa kuitenkin tehdä, sillä korjaaminen jälkikäteen on usein työlästä, jopa mahdotonta. Perhe ei suostunut pikaisiin pyyntöihin päätöksistä, joita toisinaan rakennukselta tuli. Yön yli nukkuminen oli vähimmäisvaatimus ja se kannatti!

Projektin jälkitunnelmat ovat positiiviset.

-Vaikka täysvalmiinkin talon rakentaminen vaatii paljon perehtymistä ja osallistumista projektiin, saimme sitä mitä osasimme haluta ja toivoa. Ja ehkä jopa enemmän kuin tarvitsemme!

Perintökalusteet ovat perheelle rakkaita.
Perintökalusteet ovat perheelle rakkaita.
Nämä kalusteet voivat päästä käyttöön aivan pian.
Nämä monet leikit nähneet kalusteet on rouvan isän aikoinaan nikkaroimat.

Linkit

Siklatalot

Arkkitehtitoimisto Arkadi

 

Yhteistyössä:

Siklatalot

 

 

 

 

Herättikö artikkeli kysymyksiä? Kysy rohkeasti! 

 

 

Comments

Monica
Reply

Hei

Ihana, kaunis koti. Onko mahdollista saada tietoa minkä merkkiset ja mistä sienävalaisimet ovat?

Asukkaat
Reply

Hei Monica,

Kiitos palautteestasi. Olohuoneen valaisin on Massiven Catherine ja ruokailutilassa Massive Cube.

I.R
Reply

Upean ja harmonisen näköinen koti! Hyvin suunniteltu ja toteutettu.

Satu T
Reply

Hei, kaunis koti ja hienot sävyt seinissä. Muistatko mitä savyjä ne olivat?Tikkurilan maaleja?

Jenni

Hei Satu! Selvittelen maalinsävyt ja lähetän sinulle kun saan vastauksen! 🙂

Sanna
Reply

Hei, onko pihasuunnitelman tehnyt myös arkkitehti tai talotoimittaja?

Jenni

Moi Sanna! Tarkistan asian, ole kuulolla! 🙂

Jenni

Moi Sanna! Tämän vastauksen sain asukkaalta:Pihasuunnitelman on tehnyt jääliläinen pihasuunnittelija omien toiveidemme pohjalta. http://www.etupiha.fi/

Leave a comment

name*

email* (not published)

website