Esittelyssä: Klassinen ja tyylikäs koti -Älvsbytalo

Tulppaanikimppu, Aaltomalja

ASUKKAAT Nainen 48 V, Mies 48 V 3 lasta, joista kaksi muuttanut jo omiin koteihin

KOTI Älvsbytalon Melatar, 101m2, pohjakuva artikkelin lopussa

Älvsbytalo Melatar

Uuden kodin hankkiminen kävi tälle perheelle ajankohtaiseksi kun vanhimmat lapset muuttivat omiin osoitteisiinsa. Oikeaa asumismuotoa mietittiin, mutta käynti Älvsbytalolla sai suunnitelmat selkeytymään. Helppo ja kohtuuhintainen rakennusprojekti houkutteli tekemään päätöksen uudesta omakotitalosta. Vaikka perheellä oli tiedossa Älvsbytalon rakentamisvauhti, se yllätti perheen silti.

Talon maatyöt perhe kilpailutti ja teetti paikallisella yrittäjällä. Tontti vaati paalutuksen. Perustusvaiheesta eteenpäin vastuun projektista otti talovalmistaja. Talopaketti saapui 3.joulukuuta 2012, kahta tuntia myöhemmin perheen äiti jo käveli sisällä talossa ja ihmetteli nopeaa ja siistiä kädenjälkeä. Älvsbytalon miehet jatkoivat sisätöissä vielä kuukauden päivät.

Älvsbytalo Melatar
Älvbytalo Melatar, eteinen
Älvsbytalo, Melatar

Perhe hoiti osan pintatöistä itse. Lattiat ja muutamien seinien maalaus otettiin omalle vastuulle. Tästä huolimatta perhe muutti uuteen kotiin jo tammikuun lopussa. Yllätyksiltä ei projektissa kuitenkaan vältytty. Maatöiden osuus yllätti tämänkin perheen. Tontti vaati paalutukset ja paljon täyttöjä, joka nosti maatöiden laskun loppusummaa. Älvsbytalon osalta sen sijaan pysyttiin budjetissa. -Tosin yllätyksenä tuli, että maksoimme talopaketin tontille nostaneen nosturin itse.

Talon mallin määrittelivät perheen tarpeiden lisäksi kapea ja pitkä tontti. Kaksi perheen lapsista on jo muuttanut pois kotoa, joten kodista haluttiin kolmelle hengelle sopiva. Tähän tarkoitukseen sopi parhaiten Älvsbytalon mallistosta Melatar. Pohjaratkaisua muokattiin sen verran, että yksi makuuhuone jätettiin pois, jolloin olohuoneen koko kasvoi.

Kodin yleisilme on valkoisen lattian ansiosta avara ja valoisa

-Talo on ulkopuolelta vielä pohjamaalissa, tulevana kesänä pinta saa kauniin harmaaseen taittavan sävyn.

Perhe käytti talon pintamateriaaleissa sekä Älvsbytalon mallistosta saatavia materiaaleja, että itse hankkimiaan pintoja. Valkoiset parketit perhe hankki itse Romanoffilta. Keittiön runko tuli talovalmistajan kautta, mutta valkoiset korkeakiiltoiset ovet perhe hankki Ikeasta.

Älvsbytalo Melatar
keittio Älvsbytalo
Älvsbytalo Melatar keittiö
Meksikokaluste

Sisustaminen on perheen äidin rakas harrastus, joka on saatu perintönä äidiltä.

-70-luvulla ei sisustaminen ollut vielä kaikkien huulilla. Äitimme sen sijaan oli jo silloin intohimoinen sisustaja. Ehkäpä sieltä olen saanut oman rakkauteni aiheeseen. Sisustussuunnittelija-siskoltani saan sen sijaan hyviä vinkkejä  kertoilee perheen äiti.

Virkattu rahi, Älvsbytalo
olohuone Älvsbytalo
Olohuone Älvsbytalo, huonekorkeus
Melatar Älvsbytalo
Melkata Älvsbytalo, keittiö
sähkötakka

Olohuoneen sävymaailma on harmoninen. Pääosaa näyttelee valkoinen, jota maustaa meksikohenkiset puunväriset huonekalut. Tähtikuvio on perheen äidin rakkaus ja se näkyy sisustuksessa talon jokaisessa huoneessa.

-Alkuun meille oli tulossa takka, mutta totesimme kodin niin lämpimäksi ja olohuoneen sen verran kompaktin kokoiseksi, että takka olisi vienyt vain liikaa tilaa. Näin perhe päätyi sähkötakkaan, joka tuo tunnelmaa iltaisin ja on lisäksi kaunis sisustuselementti.

Kuusivuotiaan tyttären huone on, ainakin toistaiseksi,  vaaleanpunainen valtakunta. Tähtikuvio jatkuu myös tässä huoneessa.

tähtitapetti
lastenhuone
lastenhuone1
Metallikirjaimet
Vanhempien makuuhuoneeseen valittiin mielenkiintoinen seinämateriaali kun päätyseinä koottiin valkoiseksi maalatusta raakalankusta.
Kakkosetewinen Älvsbytalo

Tulevana kesänä on myös tarkoitus rakentaa talon seinustalle iso terassi. Kulku sinne tulee kodin kakkoseteisestä. Toinen sisäänkäynti sijaitsee kodinhoitotilojen yhteydessä. Kodinhoitotiloihin ja kylpyhuoneeseen materiaalit tulivat talovalmistajan valikoimista. Lattiamateriaali on kosteisiin tiloihin soveltuvaa mattoa, josta löytyi useita eri värivaihtoehtoja.

-Peruskylppäriin saa sisustusesineillä ja vaikkapa peilin valinnalla kivasti lisää persoonallisuutta.

wc
Kylpyhuone Älvsbytalo
wc älvsbytalo

-Olemme tyytyväisiä talovalintaamme, ja voimme todella suosittella helppoa ja stressitöntä rakennusprojektia myös muille. Talosta voi saada unelmiensa kodin kohtuuhinnalla!

Tässä Melattaren alkuperäinen pohjakuva. Perheen versiossa olohuoneen vieressä oleva makuuhuone jätettiin kokonaan pois.
Tässä Melattaren alkuperäinen pohjakuva. Perheen versiossa olohuoneen vieressä oleva makuuhuone jätettiin kokonaan pois.

Valmistaja: Älvsbytalo

Runkomateriaali: Puu

Ulkoseinämaali: Pohjamaalissa

Seinäpinnat: Pääosin maalattu. Harmaan maalin sävy: J487. Tehosteseinä vanhempien makuuhuoneessa raakalankkua

Lattiat: Valkoiseksi käsitelty tammiparketti Romanoffilta

Kiintokalusteet: Älvsbytalo, Ikea

Tulisija: Sähkötakka

Herättikö perheen koti kysymyksiä? Kysy rohkeasti!

Yhteistyössä:

logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Katja
Reply

Aivan mielettömän upea koti! Eikä muuten ihan heti uskoisi olevansa Älvsbytalossa 🙂

Mari
Reply

Todella kaunis!

jean-paul
Reply

Ensiksi tarvii sanoa että todella viihtyisäksi olette kotinne saaneet.
Meillä valmistui elokuussa 2013 pihlajatar ja kosteisiin tiloihin ei ollut tarjolla muita värivaihtoehtoja kuin ällö sinertävä,tuo tumma näyttää todella hyvältä.Keittiökaappien runkokin ilmeisesti vähän muuttunut kun ikean ovet käyvät.

Sohvi
Reply

Ompa syötävä koti! <3

Marja R
Reply

Ihana Älvsbytalo! Tämän kun saisi….

aino
Reply

Ihana koti<3 mistähän wc:n kattovalaisin on ostettu? Hakusessa samanlai en..

Jenni

Selvitellään valaisimen alkuperä! 🙂

mirkku
Reply

Kaunis koti on! Meillä myös Älvsby, Pihlajatar malliltaan vm. -09.
Kiinnostaisi myös nämä Ikean kaapin ovet?

Maria
Reply

Iso Kiitos kauniista kommenteistanne. Aino: lampun olen saanut lahjaksi, joko Kodin1:stä tai Anttilasta hankittu. Mirkku: Viime kesänä ovet lopetettiin Suomen Ikeasta, uusi malli ei mene yksiin Älvsbyn ovien kanssa. Ikeassa sanottiin viiime kesänä 2013, että niitä saisi vielä Ruotsista tilata 2 v ajan. Hassua, mutta totta. Hyvää kevättä kaikille! Ja iso kiitos Jennille vielä!

Jossu
Reply

Ihana koti! Mitä maalia teillä on keittiön ja olkkarin seinissä?

Jossu
Reply

Ai se lukikin tuolla jo… 🙂

Suvi
Reply

Ihanainen koti teillä.Pakko udella mistä tuo eteisessä oleva musta saviruukun näköinen ”pata” on? Tahtoisin niin kovasti samanmoisen olohuoneeseemme kynttilöiden pesäksi 🙂

Jenni

Moi Suvi! Selvittelen saviruukun alkuperän! 🙂

Jenni

Moi Suvi!
Saviruukku on asukkaan mukaan Maya-uuni ja hankittu kymmenen vuota sitten Askosta! Sisällä voi poltella kynttilöitä tai ulkokäytössä jopa puutakin! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website