Esittelyssä: Koti järvinäköalalla – Omatalo

oma valmiskoti, muuttovalmis

ASUKKAAT Äiti, Isä ja kolme lasta, kaksi teini-ikäistä poikaa ja 7 kuukauden ikäinen tytär

KOTI Omatalon muuttovalmis talomalli, 101m2 kokonaispinta-ala 119m2

Jos jotakin asioita tässä elämässä haluaisi ottaa ja tallettaa mukaansa, yksi niistä voisi olla tämä rauhoittava maisema ja syksyisen järven tuoksu. Ne voisi sitten kiireisenä ja stressaavana hetkenä kaivaa esiin. Tämän perheen ei tarvitse kerätä järvimaisemaa tuoksuineen pulloon, riittää kun avaa terassin oven ja vetää keuhkot täyteen raitista ilmaa, samalla kun kuuntelee aaltoja ja ehkäpä kuikan kimeää huutoa järvenselältä.

maisema

-Tontin saaminen rakennuskäyttöön ei ollut ihan yksinkertaista. Kun meillä syntyi haave rakentamisesta, tähtäimessämme oli samantien tämä upea paikka. Talokauppa tehtiin ehdollisena, sillä tiesimme poikkeusluvan haun kestävän. Puoli vuotta meni, ennen kuin lupa vihdoin tuli. Entinen kotimme meni nopeasti kaupaksi ja näin rakentaminen alkoi konkretisoitua.

Omatalon talopakettiin päädyttiin neljän eri valmistajan kilpailuttamisen jälkeen. Omatalon muuttovalmiista mallistosta löytyi perheelle juuri sopiva talomalli ja parhaaseen hintaan. -Muuttovalmiin talon hinnan saa tietää jo ostovaiheessa, joka helpottaa projektiin lähtemistä! Kriteereinämme oli kolme makuuhuonetta, avaraa yhteistä tilaa ja juuri tälle paikalle sopiva, luontoon sulautuva koti.

oma valmiskoti
Aurinkopaneelit ovat osoittautuneet järkevästi ja energiatehokkaaksi ratkaisuksi!
Aurinkokeräimet ovat osoittautuneet järkevästi ja energiatehokkaaksi ratkaisuksi!
muuttovalmis, oma valmiskoti

Talon perustuksia päästiin tekemään loka-marraskuun vaihteessa syksyllä 2014. Jo seuraavassa toukokuussa perhe muutti sisälle täysin valmiiseen kotiin. – Meidät rakennusprojektin helppous yllätti. Rakentaminen on saatu kuulostamaan suuritöiseltä ja vaikealta kokonaisuudelta, sellainen se ei meidän kohdallamme ollenkaan ollut! Muuttovalmis tarkoitti ainakin Omatalon kohdalla täysin valmista, sen kun kantoi tavarat sisään.

Kesäaikaan käyttövesi ja lämmitysenergia saadaan aurinkokeräimen avulla, talvella takan lämmittämisellä.

syksyinen asetelma
oma valmiskoti
kynttiläasetelma

-Olemme sisustajina maanläheisiä ja käytännöllisiä. Tilojen pitää olla toimivia ja tavaroilla omat paikkansa. Värit kodissamme ovat hillittyjä ja pehmeitä. Erityisen rakkaita kalusteita meille ovat kaunis keittiön lipasto, sekä kirpputorilta bongattu kiikku, jossa kuopusta on nyt ahkerasti kiikuteltu. Emme tykkää keräillä paljoa pikkutavaraa ympärillemme. Muutama kynttilänjalka ja vähän perittyjä astioita, siinäpä koriste-esineemme!

Seiniin ei valittu puhdasta valkoista, jotta kokonaisuudesta ei tule liian kliinistä ja kovaa.

Nyt tunnelma on pehmeä ja lämmin.

takka
Kun kuopus on päiväunilla, ehtii äiti hetkeksi istahtaa!
Kun kuopus on päiväunilla, ehtii äiti hetkeksi istahtaa!
keittiö
omavalmikoti
omavalmiskoti

– Nyt panostaisimme vielä vähän enemmän keittiön laskutilaan, sitä emme hoksanneet keittiön suunnitteluvaiheessa. Muuten keittiö on toiminnoiltaan onnistunut ja materiaaleiltaan kestävä ja kiitollinen.

omavalmiskoti
Keskellä kotia sijaitseva takka toimii tehokkaana lämmönlähteenä.
muuttovalmis, omavalmiskoti

Yhtenäinen värimaailma tähän kotiin  syntyy harmaista kalusteista, vaaleista seinistä ja puunsävyisestä lattiasta. – Vanhat huonekalut uudessa kodissa tekevät tästä kodista juuri meidän näköisemme. Kodinhoitohuoneeseen pyrittiin saamaan mahdollisimman paljon säilytystilaa, jota viiden hengen koiraperheessä ei voi olla liikaa.

kodinhoitohuone
wc, oma valmiskoti
Makuuhuoneen veikeä yksityiskohta on yöpöydän virkaa tekevä vanha puupenkki!
Makuuhuoneen veikeä yksityiskohta on yöpöydän virkaa tekevä vanha puupenkki!

Tuleville rakentajille perhe suosittelee lämpimästi muuttovalmista ratkaisua. -Käykää myös tutustumassa valmiisiin taloihin, näin muun muassa mittasuhteet tulevat parhaiten selville. Ja rohkeutta, ammattilaiset hallitsevat rakentamisen hyvin, ainakin meidän tapauksessamme tunsimme projektin olevan hyvässä hallinnassa! Vastaamme myös mielellämme kysymyksiinne, jos sellaisia herää.

Rakastamme luontoa ja kun pääsimme muuttamaan tähän taloon, meille tuli vahva tunne siitä, että olemme päässeet kotiin.

maisema, omavalmiskoti

 

Talotoimittaja: Omatalo muuttovalmis

Materiaalit:

– Keittiön ja olohuoneen värisävy: Mulperi H 484
–  Vanhempien makuuhuoneen tapetti Decorama easy up 4119
– Paperi-värisävy  wc:n, kodinhoitohuoneen ja eteisen seinissä.
– Laminaatti: pähkinä Latte cello
– Katto sisustuspaneeli: cello classic 11
– Kylpyhuoneen, wc:n ja kodinhoitohuoneen laatoitukset olivat selkeää harmaata ja valkeaa. WC:n haluttiin valita jotain vähän erilaista ja siellä on välitilassa kaunis mosaiikkilaatta. 
Talo

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website