Esittelyssä: Koti Joen Rannalla, Siklatalot

maisema4
julkisivu10
ASUKKAAT Isä teknologiajohtaja, Äiti sairaanhoitaja, 5 lasta

KOTI Siklatalojen yksilöllinen rinneratkaisu, huoneistoala 216m2, pohjakuvat nähtävissä täällä

”Ja sinä todellakin elät joen rannalla? Kyllä sinun kelpaa! -Sen varrella ja sen kanssa, sen pinnalla ja sen vedessä, sanoi Rotta..”

Näin sanailivat Rotta ja Myyrä Kaislikossa Suhisee-klassikossa. Tämänkin tarinan voisi hyvin aloittaa näillä sanoilla. Tämä tarina on kuitenkin totta ja ei kerro rotasta. Vaan perheestä, joka kovalla työllä, huolellisella suunnittelulla ja oikean talovalmistajan avulla rakennutti itselleen unelmiensa kodin.

julkisivu5

Lapsiperhe kilpailutti useamman talovalmistajan, joista päätyivät parhaan tarjouksen perusteella  Siklataloihin. Muistatteko vielä esittelyn viittä vaille valmiista kodista? Käykää virkistämässä muistianne perheen rakennusvaiheista, sillä nyt pääsette näkemään ja kuulemaan, kuinka perhe on uuteen kotiin asettunut.

Rinnetalon yläkerran, tämänhetkisen varsinaisen asuinkerroksen toimitti kokonaisuudessaan talovalmistaja. Siklatalot toteuttavat yksilöllisiä koteja valmistalon vaivattomuudella ja kilpailukykyiseen hintaan. Tämä perhe halusi kotinsa rakentuvan mahdollisimman pitkälle Siklatalojen toimesta. Suunnittelutyö sujui ammattilaisten avulla jouhevasti. Erityistä kiitosta perhe antaa talovalmistajan rakennusporukan viimeistellylle kädenjäljelle ja rakennustyömaan hoidolle.

-Loistava asiakaspalvelu, yhteyden sai helposti ja kynnys yhteydenottoon oli matala. Sekä myynnin, johdon että kirvesmiesten työmoraali oli korkea. Kertaakaan ei tullut tunnetta, että huijataankohan meitä, perhe listaa.

Siklatalot, pergola
Koristekaali

Talosta valmistui tässä vaiheessa reilu sataneliöinen yläkerta. Alakertaan jäivät nikkaroimista odottamaan suuremmat pesutilat ja oleskelutiloja.

-Tässä vaiheessa mahdumme yläkertaan. Voimia ja rahaa kerätään hetki ennen uuden projektin aloittamista, perhe kertoilee. Yläkerta on suunniteltu niin, että vapautuvat makuuhuoneet voidaan hyödyntää myöhemmin lisäneliöinä olohuoneen ja ruokailutilojen jatkeeksi.

Rakennustapa vaikutti perheen mielestä turvalliselta. Talvirakentaminen aiheuttaa aina omat haasteensa, ja märkä syksy jännitti myös tätä perhettä. Katto rakennettiin ensimmäisenä ontelolaattojen päälle. Sen jälkeen nosturi huolehti valmiin katon elementtiasennuksen ajaksi sivuun. Katto nostettiin valmiiden elementtien  päälle, jolloin rakennus oli saman tien säältä suojassa.

-Aikataulutus sujui loistavasti. Pimeimmän ajan talon rakentamisesta huolehtivat Siklan ammattilaiset, ja päävastuu toteutuksesta siirtyi meille vasta keväällä. Voimme suositella lämpimästi talvirakentamista! 

Sypressi
Ululai

Perhe haki innoituksensa talomalliin useista eri talomalleista. Tavoitteena oli saada moderni, aikaa kestävä koti toimivalla pohjaratkaisulla. Rinnetontti aiheutti rakentamiselle omat haasteensa. Maisemaa haluttiin kunnioittaa, joten talon paikka tontilla määräytyi myös sen mukaan. Sisätiloissa vaatimuksena oli valon esteetön kulku ja heti eteisestä avautuva avara näkymä. Keittiö haluttiin kuitenkin vähän omaan rauhaansa niin, etteivät tiskit häiritse sohvalla istujaa.

Kodin pintamateriaalit ovat sisätioissa vaaleita, kontrastina tummalle ulkoverhoukselle. Kaikki seinät ovat valkoiseksi maalattuja ja katto nousee lähes neljän metrin korkeuteen. Näillä ratkaisuilla on hyvin onnistuttu tavoittamaan ilmava ja raikas tunnelma. Lattia on valkolakattua saarniparkettia Tarketin valikoimista.

Valtaosa sisustuksesta siirtyi mukana edellisestä kodista. -Sisustus on haluttu luoda omien hyväksihavaittujen huonekalujen ympärille. Vain aamupalapöytä ja piano ovat tähän kotiin varta vasten hankittuja.

Siklatalot
Siklatalot
Ululain laadukkaat tyynyt piristävät olohuonetta
Ululain laadukkaat tyynyt piristävät olohuonetta
Siklatalot
piano
Metallituolit
Metallituolit
piano

-Sisustamisessa haluamme panostaa mieluusti laatuun ja pitkäikäisyyteen. Trendejä on kyllä mukava seurailla, joskus niistä napataan mieluisia ideoita itsellekin.

Olohuoneen katseenvangitsijana toimii pysäyttävä maisema. Tauluja ei tässä olohuoneessa tarvita, alati muuttuva maisema toimittaa niiden virkaa varsin mukavasti. Isot etelään antavat ikkunat aiheuttavat omat haasteensa. Valoa taittava, mutta maiseman läpi päästävä ikkunan ulkopuolelle asennettu verhojärjestelmä Ruska-kaihtimilta on ollut loistava ratkaisu. Ilman sitä koti kuumenisi kesäisin hellelukemiin.

Kukkapuro
Neilikat

Keittiö on Domus-keittiöiden valikoimista. Kaunis helmenharmaa on ollut perheen mukaan loistava valinta.

-Valkoisen keskellä sävy antaa mukavasti särmää ja on myös erittäin lapsiystävällinen. 

Klassikot ja persoonalliset kirpparilöydöt ovat tässä kodissa sulassa sovussa

Vepsäläinen
Liesituuletin, lasikupu
Pippurimylly
Integroitu pakastin, kahvikone
Laadukas kahvikone on arjen luksusta.
Laadukas kahvikone on arjen luksusta.
Artek
Kukkapöytä

Vanhempien makuuhuoneessa on papan valmistama sänky. Kevyt kuusikymmenlukulainen kukkapöytä sopii sängyn kaveriksi mainiosti. Savulasiovet antavat näkösuojan, mutta päästävät valoa kulkemaan tilasta toiseen.

Makuuhuone palvelee alakerran valmistuttua kirjastona

Sänky
vanha sänky
viherkasvit
vanha matkalaukku
koulupöytä

Lastenhuoneet sijoittuvat luontevasti talon toiseen päähän. – Tässä vaiheessa, kun majailemme kaikki yläkerrassa, ovat lasten leikit välillä ympäri taloa. Kun alakerta valmistuu, saa lasten maailma siirtyä sinne.

– Koti on yhtälailla lastenkin paikka, elämään kuuluu tässä vaiheessa pysyvä hallittu kaaos, mutta sitä paremmalta tuntuu, kun joskus saa paikat raivattua.

vanha sänky
Vanha sänky on kirpparilöytö
Vanha sänky on kirpparilöytö
Lippunauha
Näissä sängyissä on lasten isäkin nukkunut.
Näissä sängyissä on lasten isäkin nukkunut.
Merri
kakkoseteinen

Kakkoseteisen ja kylppärin neliöt on käytetty tehokkaasti. Tavoitteena on ollut saada yläkerrasta niin toimiva, ettei alakerran rakentamista ole samantien aloitettava vain tilojen vuoksi. -Näissä neliöissäkin saa avaran ja toimivan kodin hyvällä suunnittelulla.

Kokemukset rakennusprojektista ovat tällä perheellä kokonaisuudessaan positiiviset, vaikka aina näin mittava projekti vaatii venymistä.

-Vinkkinä tuleville rakentajille voisi sanoa, että suunnitteluvaiheen kärsivällisyys palkitaan, hyvä suunnitelma on puoliksi tehty. Jos ja kun rakennusaikana kuitenkin tulee hyviä ideoita, kannattaa ottaa selvää voiko ne kuitenkin vielä toteuttaa. Suunnitteluvaiheessa ammattilaisia kannattaa avoimesti kuunnella ja siitä myös maksaa, sillä se tulee kyllä takaisin. Siklatalojen kanssa tehtyyn yhteistyöhön olemme oikein tyytyväisiä! 

eteinen
Siklatalo
Tietokoneen paikalle rakentuu myöhemmin porrasaukko.

 

 

wc
Terassi

Tulevaisuuden haaveena on rannassa iltaisin lämpenevä sauna, josta vilvoittelemaan voi pulahtaa jokeen, omalta rannalta.

Veneellä on soudeltu jo monet reissut

maisema, vene

 

Siklatalot_logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

ErMu
Reply

Tyylikäs koti ja voi mitkä maisemat!

heini
Reply

Hei, kaunis koti esittelyssä! Olen pitkään yrittänyt selvittää näissä kuvissa olohuoneessa näkyvän kattovalaisimen tietoja. Tarkoitan siis tätä ”muistilappuvalaisinta”. Olen nähnyt sen parissa muussakin kodissa. Laittaisitko tiedot?

Jenni

Valaisin on Ingo Maurerin suunnittelema Zettel’z A5 Löydät niitä vaikkapa täältä

Inkku
Reply

Hei, mikä mahtaa olla talon ulkomaalin sävy?

Leave a comment

name*

email* (not published)

website