Esittelyssä: Kotikaunotar – Älvsbytalo

Älvsbytalo, tuulikki, talomalli, taloesittely

ASUKKAAT Pariskunta ja yksi lapsi 2v

KOTI Älvsbytalon Tuulikki 1,5 krs. Pohjakuva artikkelin lopussa

Tässä kodissa on ehditty asumaan seitsämän onnellista ja vaiherikasta vuotta. Rakennusprojekti sai alkunsa, kun Venäjältä ja Virosta Suomeen asettunut pariskunta halusi itselleen pysyvän kodin. Muuttovalmiita vaihtoehtoja Suomessa parhaiten tarjosi Älvsbytalo. Pariskuntaa houkutti ajatus siitä, että talovalmistaja huolehtisi koko rakennusprojektista tontin ostamisen jälkeen.

Talo saapui tontille syyskuun alussa vuonna 2007. Jo viittä viikkoa myöhemmin perhe sai muuttaa uuteen kotiinsa. Puolitoistakerroksisesta talosta valmistui ensin alakerta. Yläkerran perhe nikkaroi itse muutamaa vuotta myöhemmin.

Älvsbytalo, muuttovalmis koti, Tuulikki

Talomalleista Älvsbytalon Tuulikkiin perhe päätyi muun muassa muita talomalleja isompien makuuhuoneiden vuoksi. -Pääsimme myös katsomaan edustajan omaa taloa, joka oli samainen Tuulikki. Silloin tiesimme, että tästä tulisi ilman muuta meidän kotimme!

Rakennusprojektia perhe kuvailee stressittömäksi ja positiiviseksi. -Kaikki sujui sovitusti. Oli helpottavaa, kun tarkka budjetti oli tiedossa jo etukäteen. Erityisesti kiitosta saavat myös edustajat, jotka hoitivat projektiamme ammattitaidolla, kertoo perhe.

Tuulikki, muuttovalmis Älvsbytalo
Puutarha, tuijat

Puutarha on perheen ylpeys. Upeissa suorissa riveissä seisovat tuijat rajaavat pihaa. Puutarhaan on valittu paljon havupuita, jotka säilyvät vihreinä läpi vuoden. Talon rouva tosin harmittelee, ettemme osuneet kuvamaan kesäaikaan, jolloin talon edustan istutusallas täyttyy kukkivista ruusuista.

Kesällä myös itse suunnitellut kasvulaatikkotornit saavat sisällökseen sekä mansikoita, että alas ryöppyäviä kukkia. Terasseja on laajennettu vähitellen. Alkuun perhe rakensi talon sivuterassin niin, että varastoon pääsee puita hakemaan vaikka paljain varpain. Asuntomessuilla perhe taas ihastui ulkoporealtaaseen, joten sitä varten toteutettiin takaterassin laajennus. Haaveena on jatkossa kiertää koko talon takaosa terassilla.

Älvsbytalo, muuttovalmis talopaketti, kattoikkunat
Kattoikkunat päästävät paljon luonnonvaloa yläkertaan.
Kattoikkunat päästävät paljon luonnonvaloa yläkertaan.
Muuttovalmis talomalli, Tuulikki
Tuija-aita
Kartiovalkokuusi
Älvsbytalo eteinen

Lähes kaikki materaalit kotiin tulivat Älvsbytalon valikoimista.

-Seitsemän vuotta sitten valitsimme alakerran pääväreiksi ruskean, beigen ja valkoisen. Kun yläkerta paria vuotta myöhemmin rakennettiin, sinne halusimme jo beigen sijaan harmaata. Jossakin vaiheessa on tarkoitus uusia myös alakerran värimaailma harmaavoittoiseksi. Kunhan 2-vuotiaan ahkerin piirustelukausi on ohitse!

Koti on sisustettu kauttaaltaan maanläheisillä sävyillä. Ainoastaan pojan leikkihuoneessa tehostevärinä on kirkkaan vihreä.

Älvsbytalo olohuone
Älvsbytalo olohuone, muuttovalmis
Tilava pukeutumishuone on arjen ylellisyyttä.
Tilava pukeutumishuone on arjen ylellisyyttä.
leikkiveturi
kirjahylly
Älvsbytalo, lastenhuone
Lastenhuoneen iloisia yksityiskohtia. Loistoidea on itse askarreltu kuumailmapallo!
Lastenhuoneen iloisia yksityiskohtia. Loistoidea on itse askarreltu kuumailmapallo!

Keittiö on kodin sydän. Tänne on koottu yksityiskohtia, jotka muistuttavat myös perheen juurista. Isoista ikkunoista tulvii verhojen lomasta sisälle  kaunista valoa.

Tilavaan keittiöön mahtuu hyvin kuuden hengen ruokapöytä

Älvsbytalo, keittiö
Tämä reppu on muisto perheen mummon lapsuudesta!
Tämä reppu on muisto mummon lapsuudesta!
Älvsbytalo, keittiö
IMG_6019-3

 Kodinhoitohuone ja saunatilat on sisustettu kauttaaltaan vaaleilla sävyillä.

IMG_6037-2
Vaaleaksi petsattu sauna on raikas!
Älvsbytalo, kodinhoitohuone
Älvsbytalo, kylpyhuone

 

Kattoparrut

Kodin sisustamisessa on myös myös osattu leikitellä. Yläkerrassa kattoa kiertää listojen sijasta köydet. Myös porrasaukko haluttiin yläkerrassa näyttävämmäksi. Vanerista toteutettu taidonnäyte on perheen isän itse nikkaroima. Vaneriin upotetut valot valaisevat illalla porrasaukon kauniiksi ja näyttäväksi yksityiskohdaksi.

Tästä kodista löytyy

useita oleskelutiloja

köysilista
näyttävä porrasaukko
IMG_6055
kattoparrut, koristeparrut

Katseenvangitsijoina toimivat katossa olevat parrut, jotka on haettu Venäjältä. Yläkerrassa sijaitsee toinen perheen kylpyhuoneista, jossa kelpaa kylpeä kuituvaloista rakennetun tähtitaivaan alla. Kattoikkuna tuo myös tähän tilaan paljon luonnonvaloa. Kattoikkunoihin perhe onkin ollut erityisen tyytyväinen, ne lisäävät huimasti valoa yläkertaan, jossa muuten olisi ainoastaan päätyikkunat.

Kauniit yksityiskohdat tekevät ylellisen tunnelman kylpyhuoneeseen

Musta hana
Kylpyhuoneen kaakelit
kuituvalot

-Rakastamme kaikkea meidän kodissamme. Kotimme on meille tärkeä ja turvallinen paikka. Tykkäämme skandinaavisesta minimalistisesta tyylistä emmekä hanki mitään ylimääräistä.

Pariskunta tiivistää tutusti ja osuvasti: Oma koti kullan kallis!

rukki
pohjakuva_tuulikki-245x180

Talopaketti ja perustukset: Älvsbytalo

Pintamateriaalit alakerta: Parketti, tapetti, muovimatto

Pintamateriaalit yläkerta: Laminaatti, maalatut seinät, tapetti, kylpyhuoneessa laatta

Pintamateriaalien suunnittelu: Perhe yhdessä talovalmistajan ammattilaisen kanssa

Yheistyössä:

logo

Comments

Leave a comment

name*

email* (not published)

website