Esittelyssä: Koulun Kahvi ja Kippo

Kohde7_ulkona11
Kohde7_ulkona12

Unelmat on tehty toteutettavaksi ja niiden aika on nyt, totesi Koulun Kahvin& Kipon omistaja ja voimahahmo Hilkka muutama vuosi sitten. Silloin kyläkoulun kauppakirjoihin nimittäin kirjoitettiin uuden omistajan nimet alle. Ihan niin yksinkertaisesti ei prosessi kuitenkaan edennyt, vaan takana on lukemattomia työtunteja, tiimityöskentelyä, suunnitteluiltoja- ja aamuja ja ehkäpä muutama vähäuninen yökin.

Koulu sai Hilkan ja apujoukkojen käsissä uuden elämän

Kohde7_ulkona3

Kaikki on kuitenkin enemmän kuin kannattanut kun katsoo ympärilleen nyt. Koulun Kahvi &Kippo on sekä toteutunut unelma, että todiste tiimityön voimasta.

Kylätieltä koivukujalle meidät opastaa kyltti, joka suorastaan pakottaa kääntymään ja tutkimaan, mitä kujan päässä on. Kääntyminen ei ole turhaa, niin idyllinen kokonaisuus meitä on vastassa, kun syvän oranssi  kyläkoulu tulee esiin koivukujan päästä. Emme ole liikkeellä hetkeäkään liian aikaisin. Koulun ovet ovat auki vielä tänään ja seuraavan kerran marraskuussa, kun koulun valtaa joulunodotus. -Nyt on aika upean kesän jälkeen vähän hengähtää, toteaa Hilkka.

KOhde7_ulkona9
Kohde7_eteinen1

Ovesta sisään astuessa ei voi välttyä muistoilta, jotka liittyvät reppuihin, keltaisiin lyijykyniin ja uusiin ystäviin, sen verran on koulun henkeä säilytetty. Kaikki muu onkin sitten kokenut muutoksen. Sisustuskauppa on rakentunut luontevasti koulun soppiin ja sokkeloihin.

-Pehmeitä huopia ja tyynyjä, puisia ja metallisia huonekaluja, ihania valaisimia ja peilejä, koruja, suloisia saippuatuotteita, lyhtyjä, koreja, piristäviä paperituotteita ja muuta kivaa hurahdettavaa.Tuotteet on valittu huolella ja tulevat pääosin omalta ja tanskanmaalta, vähän länsinaapuristakin, kertoo Hilkka kaupan valikoimista. Koulun vintiltä löytyneitä aarteita on otettu osittain rekvisiitaksi, osittain myyntiin kaupan valikoimiin.

KOhde7_liike3
KOhde7_liike18
Kohde7_liike15
Kohde7_liike13
Kohde7_liike10
Kohde7_liike5
Kohde7_liike11
KOhde7_liike1
Kohde7_liike7
Kohde7_galleria2

Liikuntasali on saanut varsin arvokkaan tehtävän toimia Galleriana, valoa tulviva tila sopii tehtävään erinomaisesti. Kun malttaa käydä vielä peremmälle kuulee musiikin ja ennen kaikkea aistii kahvin tuoksun. Ovelta avautuu koululuokka, joka on kokenut täydellisen muodonmuutoksen kahvilaksi. Tässä kahvilassa on ymmärretty jotakin oleellista elämästä. Hyllyllä on nimittäin tarjolla kimara vanhoja kahvikuppeja, josta kahvin nautiskelija saa itse valita mieleisensä. Jokainen, joka on juonut kahvinsa vanhasta posliinireunaisesta kupista, ymmärtää asian arvon.

Kohde7_kahvila17

 

Kohde7_kahvila8
Kohde7_kahvila14
Kohde7_kahvila12
KOhde7_kahvila11
Kohde7_Kahvila1

-Kahvila syntyi luontevasti kaupan kylkeen. Täällä saa olla ja katsella ilman kiirettä. Halusimme luodan paikan, joka tarjoaa inspiraatiota kaikille aisteille ja lepoa mielelle, Hilkka kertoilee.

Kohde7_galleria3

Tänä kesänä avattu Galleria ja Kaisu Sirviön Kesäpäivä- taidenäyttely on tuonut tähän elämykseen ihan uusia ulottuvuuksia. Pysähtyminen ja puhdistuminen kotoisessa Galleriassa, kuppi kuumaa ja Hilkan Konditoria-tyttären loihtima leivos ja ehkäpä mukaan muutama pieni sisustusmuisto. Tämän rentoutushoidon tehoa tuskin tarvitsee sen enempää selittää.

Kaisu Sirviö kuuluu Suomen eturivin taiteilijoihin

Kohde7_galleria1
Kohde7_ulkona1
Kohde7_ulkona14

Satavuotiaan koulun pihapiiri on varsin vaikuttavaa katseltavaa muutenkin. Rakennus on valmistunut joen rantatöyräälle, josta näkymät avautuvat joen lisäksi Lemmensillalle. Silta on rakennettu aikanaan Ylipään kansakoululaisille. Tarinan mukaan nokkela rakennusmies oli nimennyt sillan lemmensillaksi. Silta oli kuin luotu helpottamaan paikallisten poikamiesten riijuureissuja.

– Olen ilahtunut ja kiitollinen upeasta kesästä. Marraskuussa avaamme jälleen ja silloin joulu valtaa koulun, Hilkka kertoo. Siihen asti on syytä suunnitella elämys- ja opintomatka joulun alle Haapajärvelle ottamaan mallia siitä, miten unelmia toteutetaan ja tietenkin nauttimaan hurmaavat leivoskahvit.

Kohde7_lemmensilta1

 

 

 

 

 

Comments

Lotta
Reply

oih ja voih, miten hyvältä näyttää! tuonne pitää päästä käymään!!

Jättipotti
Reply

Siis ihania nuo parrakkaat herrat ylärivissä, olikos siellä nainenkin? Ovatkohan kaupan…

Maria
Reply

Presidenttien kuvat ovat osa koulun irtaimistoa, tuskimpa ovat myynnissä. Minun kotikoulultani löytyy sama rivistö, en tiedä joko Niinistö on päässyt sinne seinälle kesän aikana 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website