Esittelyssä: Lämminhenkinen Vihervaara, Kannustalo

Kannustalo Vihervaara
ASUKKAAT Nainen testausasiantuntija ja bloggaaja , Mies energia-asiantuntija, 9-vuotias chow chow-koira

KOTI Kannustalon muuttovalmis Vihervaara 114 , pohjakuva artikkelin lopussa

Tässä kodissa tulee vastaan joulun tuoksu, kun astumme sisään chow chow-neidin saattelemana. Lämmin, mausteinen ja jouluinen on tuoksun lisäksi myös tämän kodin tunnelma.

Vihervaara Kannustalo
Muuttovalmis kannustalo

Pikkutytöstä asti Kannustalosta haaveilleen talon rouvan unelmat kävivät toteen, kun pariskunta huomasi Kannustalon muuttovalmis-talomalliston.

-Vielä tällä kerralla ei ollut mahdollisuuksia mansardikattoiseen unelmataloon, mutta ehkäpä senkin aika tulee joskus.

Muuttovalmis ratkaisu oli tälle perheelle ehdoton vaatimus taloprojektin toteutumisessa. Tonttia perhe ehti katsella vuoden verran. Sopimus talopaketista tehtiin syyskuussa 2012. Työt tontilla alkoivat maaliskuussa 2013 ja siitä tasan 80 päivän päästä perhe asui jo uudessa kodissaan. Kesän aikana pariskunta maalasi talon ystävien avustuksella, ensi kesänä on aika käydä pihatöiden kimppuun.

Vihervaara Kannustalo muuttovalmis
Muuttovalmis Vihervaara kannustalo
Vihervaara Kannustalo Muuttovalmis

Kannustalojen muuttovalmiit kodit rakennetaan täysvalmiiksi moduuleiksi kuivassa hallissa. Talo on pystytyksen jälkeen käytännössä täysin valmis!

Muuttovalmiin talon parhaita puolia on perheen mukaan se, että yllätyksiä hinnan suhteen ei tule enää rakennusvaiheessa. Pääkaupunkiseudulle rakentuneen kodin maatyöt sen sijaan aiheuttivat päänvaivaa. -Maatöissä budjetti ylittyi roimasti, emmekä ole ainoita pääkaupunkiseudulla asuvia, joilla on maatöiden osalta sama tarina!

Kannustalon Vihervaara 114 miellytti perhettä erityisesti järkevän pohjaratkaisunsa vuoksi.

-Tilava olohuone-ruokailutila ja fiksusti suunniteltu eteinen vaikuttivat talomallin valintaan. Myös erillinen keittiö on meille paras, tiskit pysyvät piilossa!

Materiaalit kotiin valittiin jo ennen kuin taloa alettiin rakentaa tehtaalla. Valinnat piti tehdä nopealla aikataululla, joten oli onni, että pariskunnalla oli mielessään selvä näkemys kodin sisustustyylistä sekä materiaaleista. Kannustalon muuttovalmiiden kotien materiaalivalintojen lista on kattava, osan valinnoista voi kuitenkin tehdä myös listan ulkopuolelta.

Pariskunta kävi katsomassa viittä vaille valmista kotiaan Kannustalon tehtaalla muutamaa viikkoa ennen sen toimitusta. Vierailun aikana he pääsivät näkemään tekemänsä valinnat ja toteamaan niiden olevan sopivat ja oikeat.

Kannustalo Vihervaara muuttovalmis
Olohuone Vihervaara Kannustalo
Ruokailutila Kannustalo
Ruokailutila Vihervaara Kannustalo
Kannustalo Keittiö

Keittiöön pariskunta halusi panostaa erityisesti, ruuanlaitto kun on rakas harrastus. Domuskeittiöiden valikoimista löytyi kaikki tarvittava. Keittiön lisävarusteet tulivat maksamaan 2400 euroa.

-Ei yhtään ole kaduttanut tämä panostus, päinvastoin! Lisäsimme keittiöön toisen kerroksen yläkaappeja, jotta saimme ne ylettymään kattoon asti. Lisäksi lisähintaa toivat erilaiset kaappien mekanismit, joista olimme valmiita maksamaan ekstraa.

Kodin kaikki muutkin kiintokalusteet tulivat Domukselta. Säilytystilaa lisättiin kiintokaappien muodossa esimerkiksi makuuhuoneisiin, joista tuli myös hieman lisähintaa.

Keittiö kannustalo vihervaara
Sala la fountain
Makuuhuone Vihervaara Kannustalo

Lattiat ovat koiraperheessä laminaattia. Värit ovat läpi kodin lämpimiä ja tunnelmallisia. Sisustajaksi tunnustautuu talon rouva, joka myös bloggaa aiheesta omassa  Meanwhile in longfield..-blogissaan

– Onneksi makumme kulkee aika hyvin samassa linjassa ja saan yleensä aina hyväksynnän ideoilleni. Sisustustyylimme on lämmin, maalaisromanttinen, kodikas ja käytännöllinen. En seuraa orjallisesti sisustustrendejä. Pidän siitä, että saan kehitellä omia ideoita joita ei löydy jokaisesta kodista.

Takka Vihervaara
Vihervaara yksityiskohta
Vihervaara Kannustalo
Kannustalo Vihervaara
Vierashuone toimii myös talon isännän musiikkihuoneena.
Vierashuone toimii myös talon isännän musiikkihuoneena.

 

Kannustalo Vihervaara
Muuttovalmis Vihervaara

Parhaita puolia kodissa perhe listaa seuraavasti:

– Pidämme erityisesti keittiöstä, pikkuvessasta, Uuniseppien kaakelitakasta sekä ruokailutilan vieressä olevasta lasiseinästä pariovineen päivineen. Myös iso terassi on kesäisin ihana lisähuone!

Työhuoneen seinä on koko mitaltaan ikkunaa

uuniseppä takka vihervaara
Kannustalo vihervaara
Kannustalo Vihervaara
Vihervaara kannustalo
Makuuhuone on lämmin ja mausteinen. Nyt täällä tuoksuu vaniljainen tuoksukynttilä
Makuuhuone on lämmin ja mausteinen. Nyt täällä tuoksuu vaniljainen tuoksukynttilä
Sauna Kannustalo

Saunan perhe halusi simppeliksi. -Emme ole kovia saunojia,joten sinne ei ollut tarvetta suurempiin lisäpanostuksiin. 

Lämpimän sadesuihkun alla sen sijaan viihtyisi hetken jos toisenkin

Kannustalo Vihervaara wc
Kodinhoitotilat
Kodinhoitotilat
Talon ykkös wc
Talon ykkös-wc on saanut pirskahtelevan iloisen maton. HAY:n Pinocchio matto onkin kerännyt lähes kaikilta vierailijoilta kehuja!

Kokonaisuudessaan rakennusprojekti sujui hienosti ja yllätti positiivisesti nopeudellaan. Ainut pahan maun suuhun jättänyt osuus olivat tontin maatyöt. Nyt kuitenkin nopea rakennusaika on takana päin ja uudessa kodissa saadaan hiljentyä  joulun viettoon. Läheisten lisäksi täällä nautitaan Vihervaaran ainutlaatuisesta joulutunnelmasta!

Vihervaara Kannustalo
Kannustalo Vihervaara pohjakuva

Pariskunnan vinkit tuleville rakentajille:

1. Jätä AINA budjettiin löysää rahaa, se tulee takuulla tarpeeseen.

2. Muuttovalmis on loistava vaihtoehto ensirakentajille sekä niille, joiden omat taidot/hermot/kiinnostus eivät riitä hartiapankkiprojektiin.

3. Pidä kiinni unelmistasi, niillä on usein paksut juuret!

 

 

 

 

Comments

Tiina L.
Reply

Aivan ihana talo ja ihanat keittiön kalusteet. 🙂

Lotta
Reply

Mukavan persoonallinen sisustus! Ja tuo pohjaratkaisu miellyttää omaakin silmääni.

Jenni

Huli <3

Maaria
Reply

Huli, teillä on tosi kaunista! Ja ihana kirjoitus! Ja voin vain yhtyä Hulin sanoihin, ”Pidä kiinni unelmistasi, niillä on usein paksut juuret!”.

Mulla menee edelleen hyvällä tavalla kylmät väreet, kun ajattelen sitä tunnetta mikä tuli kun ensimmäisen kerran asteli portaat ylös omaan kotiin, ja astui sisään. Se korostuu, kun kaikki tapahtuu niin kamalan nopeesti, että se Koti vaan yhtäkkiä on siinä. <3

Meillä rakentui samaan aikaan meidän Harmaa Aurora, josta pilkahduksia löytyy mm täältä: http://harmaassaaurorassa.blogspot.fi/2013/12/joulukuun-6.html

Huli/Meanwhile in Longfield..
Reply

Kiitos Maaria! Jotenkin näitä kuvia on vieläkin tosi outoa katsoa. Ei näihin ihan heti totu, vaikka olen katsonut jutun läpi varmaan reippaat sata kertaa. 🙂

Ja ne unelmat, niistä ei totta tosiaan saa päästää irti!

Tiina
Reply

Mistä/mikä tuo työhuoneen kattovalaisin on?

Jenni

Moi Tiina, selvitelläänpäs valaisimen alkuperää, ilmoittelen! 🙂

Huli
Reply

Työhuoneen kattovalaisin on ostettu vuosia sitten Ellokselta. Kyseessä on varsin edullinen valaisin! Katsoin Elloksen valikoiman läpi, ja valitettavasti kyseistä valaisinta ei näyttänyt enää olevan tarjolla.. Kannattaa kuitenkin selata myös Jotexin ja Halensin valikoima, niillä on paljon samoja tuotteita Elloksen kanssa.

Jenni

Kiitos Huli vastauksestasi! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website