Esittelyssä Lapsiperheen Raita 141

ASUKKAAT Isä, äiti, tytär  11 vuotta, 3 villakoiraa

KOTI Sievitalon Raita 141 muunnos, 4 h, keittiö, vh, khh, sauna ja tekninen tila. Huoneistoala 122,7 m2. Kerrosala 141,0 m

kohde14_ulkoa6
Kohde14_ulkoa14

Iloinen sipsutus kuuluu ovella asti, kun kahdeksat tassut hyörivät lattialla saapuessamme uudenkarhean kodin eteiseen. Yksi tassupari on lähtenyt lomailemaan mummolaan, joten talossa vahtia pitävät nyt villakoirat Maikki ja Moriz.

Rivitaloasukkaat kaipasivat sekä omaa pihaa, että rauhaa, joten omakotitaloetsinnät pantiin käyntiin. -Keväällä 2012 tuli ajatus omakotitalosta. Ensiksi vähän käytetystä, mutta pian huomasimme että uudenkin saa jopa edullisimmin, perhe kertoilee.

Rauhallinen tontti muutaman kilometrin päässä keskustasta, ihan järven tuntumasta tuntui heti omalle. Talovalmistajat kilpailutettiin ja Sievitaloon päädyttiin muun muassa hinnan ja laadun perusteella.

– Materiaalivalikoimat vaikuttivat kaikista laadukkaimmilta ja niitä oli riittävästi. Sievitalon muuttovalmis paketti sisältää kaikki materiaalit talon kalusteita myöten. Kalustetoimittaja on Omega-keittiöt ja Pintamateriaalit tulevat Oulaisten Värisilmästä. -Valmistalo oli meille hyvä vaihtoehto, kun päävastuu projektin työosuudesta ei ollut itsellä. Ei tontilta silti malttanut poissa pysyä, lähes joka ilta täytyi käydä katsomassa, mitä oli saatu aikaan. Myös rakennustapa pitkästä tavarasta herätti luottamusta. Vaihe vaiheelta näkyi mitä talo on sisuksiinsa syönyt.

Raita 141
kohde14_eteinen1

Loivasti rinteiselle tontille ajettiin maata sen verran, että yksikerroksisen talon pohja saatiin sille luontevasti asettumaan. -Pystytysporukassa oli rautaisia ammattilaisia, runko oli vauhdilla pystyssä. Siitä eteenkinpäin rakennusprojekti eteni vauhdikkaasti. Tammikuussa talo alkoi nousta ja perhe muutti kotiin Juhannuksena.

-Toisinaan kaverit olivat liiankin nopeita, sai olla tarkkana, jos vaati muutoksia, että ne ehtivät työmaalle asti. Kun muutoksista informoi ajoissa, ne sujuivat ilahduttavan helposti, perhe kertoilee.

-Välillä käy vieläkin mielessä, huijattiinko meitä sittenkin, niin helppo projekti tämä oli, perheen isä naureskelee. Uhkakuvia ja epäonnisia kohtaloita kuulostaa olevan niin paljon, että ihmettelimme, josko tämä voi tällaistakin olla, rakentaminen.

kohde14_olohuone1

Raita 141 pohjaa muokattiin perheen tarpeisiin sopivaksi. Olohuonetta avarrettiin poistamalla yksi makuuhuone alkuperäisistä piirrustuksista. Wc siirrettiin kylppäristä kodinhoitohuoneen puolelle ja suihkuja asennettiin kaksi yhden sijaan.

kohde14_keittio2

Lattiaksi valikoitui laatan lisäksi helppohoitoinen, koiraperheeseen sopiva laminaatti, joka kestää suurempaakin kulutusta. -Emme halunneet nyt niin muodikasta kokovalkoista kotia, vaan sisustimme kotimme omannäköiseksi. Perheelle kävi perinteinen ilmiö, kun uudesta sohvasta alkanut huonekalujen uusiminen levisi vähitellen kalusteesta toiseen.

Lattiat ovat koiran ja kulutuksen kestävää laminaattia

Ihan kaikkia huonekaluja ei tarvinnut uusia, sohvapöytä odottelee tuunausta, paremmin sävymaailmaan sopivaksi.
Ihan kaikkia huonekaluja ei tarvinnut uusia, sohvapöytä odottelee tuunausta paremmin sävymaailmaan sopivaksi.
Koiralauman vanhimmalla on arvoisensa peti 1960-luvulta peräisin olevassa Artekin nojatuolissa.
Koiralauman vanhimmalla on arvoisensa peti 1960-luvulta peräisin olevassa Artekin nojatuolissa.
Laajakuva2
Kohde14_keittio10

Kalusteet keittiössä ovat syvän harmaita Omega-keittiöiden valikoimista. Keittiö on moderni ja ajaton. -Onhan meillä jotakin muodikasta, kun hankittiin tämä korkekiiltoinen keittiönpöytä, naureskelee perheen äiti. -Kaappitilaa on paljon, mutta ainahan sitä tuntuu tarvitsevan enemmän. Saareke toimii hyvänä laskutasona. Kodinkoneet perhe halusi rosterisena, jotta ne sulautuisivat harmaaseen keittiökokonaisuuteen.

Keittiön kaapeissa toistuu laatoissakin näkyvä raitateema

Raita141
kohde14_keittio9
kohde14_keittio6
kohde14_keittio7
kohde14_koira3

 

kohde14_lastenhuone3

Perheen tytär halusi sisustaa oman huoneensa itse, ja sai toteutukseen ihan vapaat kädet. Seiniin valikoitui kaunis vedenväri.

Vanhempien makuuhuone on sävymaailmaltaan tumma. Valaisin makuuhuoneeseen löytyi sattumalta talon isännän kirjaimellisesti törmättyä siihen paikallisessa Sisustusliikkeessä. Huoneiden kiintokalusteet tulivat Omega-keittiöiltä.

Kohde14_lastenhuone5
Makuuhuone on tyttären itse sisustama. Seinän sävyt Akvarelli ja Aalto, tapetti Borås, Oulaisten värisilmä
Vanhempien makuuhuoneeseen valikoitui tummia sävyjä. Tapetit Boräs
Vanhempien makuuhuoneeseen valikoitui tummia sävyjä. Tapetit Borås
kohde14_vessa2

Kodinhoitohuoneeseen ja vessaan valikoituivat helmenharmaat kalusteet. Koiraperheelle kodinhoitohuone on sopivan tilava, trimmauskin onnistuu täällä tarvittaessa. Laattoihin valikoitui eläväpintainen raitateema. Asukkaat kiertelivät useissa Sievitalon talonäytöksissä ja hakivat sitä kautta inspiraatiota pintamateriaaleihin.

 

Raita 141
Wc.n kalusteväri on helmenharmaa.
Kohde14_vessa3
Kodinhoitohuoneessa on hyvin tilaa, vaikkapa koiran trimmaukseen.
Kodinhoitohuoneessa on hyvin tilaa, vaikkapa koiran trimmaukseen.
Kohde14_kodinhoitohuone
kohde14_sauna

Kylpyhuoneessa on kaksi suihkua ja avarasti tilaa. Perhe tahtoi wc:n pois kylpyhuoneesta kodinhoitohuoneen puolelle, jottei saunassa istuessaan tarvitse sitä katsella. Saunan lauteet ovat myös suoraan Sievitalon valikoimista.

 Kaunis harmaa sävymaaima jatkuu pintamateriaaleissa huoneesta toiseen, aina kylpyhuoneeseen asti

 

Raita 141
kohde14_sauna3
Kohde14_ulkoa11

Terassit ovat alkuperäisiä piirustuksia isommat. -Tämä aiheutti tietenkin lisäkustannuksia, mutta tähän halusimme panostaa. Vietämme paljon aikaa pihalla ja nyt ovelta ovelle pääsee helposti kulkemaan. Ruokailut ja ruuanlaitto hoituu kesällä pitkälti täällä, joten isompi grilli onkin seuraava hankinta.

-Olemme onneksi ehtineet kaiken arkikiireen keskelläkin nauttia uudesta kodista ystävien ja sukulaisten runsaslukuisilla vierailuilla.

Perhe huolehti talon maalamisesta itse, se hoitui mukavasti Sievitalon porukoiden tehdessä viimeistelytöitä sisätiloissa. Talo valmistui ajallaan. Nyt perhe nauttii hetken loppukesästä, ennen kuin pihatyöt kutsuvat.

Kohde14_ulkoa9

-Parasta kodissamme on ehkä se, että tilat ovat toimivat ja avarat talon asunneliöihin verrattuna. Rakentamistyön viimeistelyjälki on myös hienoa katseltavaa. Ennen kaikkea saimme meidän perheelle sellaisen kodin mistä haaveilimme ja vielä hieman bonusta päälle!

Kohde14_ulkoa13

 

Alkuperäinen Raita 141 pohjakuva, perheen haluamat muutokset käyvät ilmi artikkelista
Alkuperäinen Raita 141 pohjakuva, perheen haluamat muutokset käyvät ilmi artikkelista

Yhteistyössä:

Sievitalo

 

 

Comments

Leena
Reply

Kaunis ja laadukkaan oloinen talo!

Kerttu
Reply

Ihana koti ja talo on upean näköinen!

Jenni

Tämä oli kaunis ja helposti lähestyttävä koti! 🙂

Merja
Reply

Hei, minkähän nimiset/mistä on hankittu kauniit valaisimet – musta makuuhuoneen kattovalaisin sekä ruokapöydän päällä oleva kolmeosainen valaisin?

Jenni

Hei! Selvitetäänpäs valaisimien alkuperä, olehan kuulolla! 🙂

Jenni

Hei! Sain vastauksen, että valaisimet ovat täältä: http://www.wilmakodinsisustus.fi. Heiltä voi varmasti kysellä tarkempia tietoja, merkkiä kun ei yhtäkkiä muistunut mieleen! 🙂

Sue
Reply

Hei! ollaan laajentamassa vanhaa taloamme, ja mietin samanlaista ratkaisua, että khh:ssa olisi wc (sauna erillisessä rakennuksessa). Onko ratkaisu ollut toimiva, esim. kun tilassa on myös ulko-ovi (meille tulisi myös) ?

Jenni

Hei Sue! Kyselen perheeltä ja vastailen pikimmiten, miltä ratkaisu on arjessa tuntunut!

Jenni

Hei! Asukkaan vastaus kysymykseesi: Ollaan erittäin tyytyväisiä khh:een ratkaisuun. Väliovessa on lukko ja ulko-ovessa on ns. maitolasi josta tulee valoa, mutta ei näy läpi.

Jenni

Hei Noora! Selvitetään asia, ole kuulolla! 🙂

Mikko
Reply

Kiinnostaisi myös nuo ulkomaalien sävyt. Onkohan selvinnyt?

Jenni

Hei! Ulkomaalit Cello peittosuojaan sävytettynä (Cello=Rautia)
Leveä julkisivupaneeli vaalean värisävy 614X (maalaus 1-2 kertaa)
Kapea julkisivupaneeli tumman harmaa RR23 (maalaus 2-3 kertaa)
Valkoiset laudat ja pylväät L503 (Kinos) (maalaus 2-3 kertaa)
Tiilikatto on tumman harmaa ja rännit, ikkunakarmit sekä kattoturvalaitteet RAL 7024 (tumman harmaa).

Leave a comment

name*

email* (not published)

website