Esittelyssä: Loppukesä Puutarhassa, Design-Talo Piippola 136

Ruusut
ASUKKAAT Isä, Äiti, 7 lasta, 2 koiraa

KOTI Design-talo Piippola 136m2, yhdessä tasossa, tupakeittiö, 4mh,wc,kodinhoitoh,kh,sauna

Piippola 136

Talvella tällä pihalla olivat puolimetriset kinokset, kun kameramiehet kilpajuoksivat päivänvalon kanssa kuvatessaan Kotia Hongiston Katveessa. Nyt ei puuttunut valoa, eikä ollut hankiakaan, kun ihastelimme lumen alta paljastunutta Puutarhaa. Ihan näin yksinkertaisesti ei kaikki kuitenkaan mennyt, kun kuuntelee puutarhurin tarinaa pihalla vietetyistä tunneista. Vaiva on kuitenkin kannattanut, tämän pihan puutarhurin mukaan onni asuu nimittäin suihkulähteen solinassa.

Suihkulähde
Piippola 136

Asuinalueen parintuhannen neliön tontille rakennettu Design-Talon Piippola 136 on saanut ympärilleen polveilevan puutarhan, jota on rakennettu maan muotoja kunnioittaen. Perheen äidin, intohimoisen puutarhurin tavoitteena on ollut saada pihasta sekä helppohoitoinen, että monipuolinen.

Keskeneräinenhän piha on aina, mutta se juuri siinä onkin parasta, perheen puutarhuri toteaa
Piippola 136
Leikkimökki
Pallotuija

Istutukset on pyritty jakamaan istutusalueiseen, jolloin nurmikon hoitaminen ja rikkakasvien hallitseminen on helpompaa. Perheen äiti sanoo olevansa rohkea kokeilija ja lajeja pihaan pääseekin laidasta laitaan, inspiraation mukaan. – Toiset jäävät vain yhden kesän kokeiluiksi, toiset elinikäisiksi kumppaneiksi.

-Havukasvit ovat osoittautuneet helpoimmaksi, ne miellyttävätkin silmääni kokoajan enemmän. Perennat ovat kuitenkin niin lähellä sydäntä, etenkin pionit ja daaliat, että niitä löytyy puutarhastani aina.

Piippola 136, piha
Lintuallas

-Talon takapihalle olen pyrkinyt rakentamaan seesteisen ja rauhallisen keitaan, jonne ainakin tavoitteena on päästä hetkeksi istahtamaan, vaikkapa aamukahville. Perheessä riittää hälinää ja elämää aamusta iltaan, joten ne pienet hetket, jotka saan varastettua itselleni, vietän mielelläni täällä.

-Mielessäni on erityisesti varhainen aamu ennen töihin lähtöä, kun istuin auringon noustessa aamukahvilla penkilläni koira kainalossa ja kuuntelin suihkulähdettä. Onni oli silloin täällä minun kanssani!

Suihkulähde
Kesäkukka
Valkoinen kivi puutarhaan
Puutarhurinapulainen on tassuista päätellen hoitanut hommansa ahkerasti.
Puutarhurin apulainen on tassuista päätellen hoitanut hommansa ahkerasti.
Kivipenger
kiviportaat
Lato
Havupenkki

Takapihalle on rakennettu havupenkki, jossa on happaman maan perennoja, kuten saraheinää.  Myös muut perennat viihtyvät havupenkissä, kun muistaa antaa niille paikallisen kalkituksen tasaisin väliajoin. Sammalleimu ja hopehärkki ovat kiitollisia monivuotisia perennoja, jotka leviävät nopeasti ja viihtyvät vähäravinteisessakin maaperässä.

Havut ovat vihreitä ympäri vuoden.

Piippola 136, Saraheinä
Saraheinä
Hopeahärkki on sitkeä ja helposti leviävä kauniin sävyinen monivuotinen perenna.
Hopeahärkki on sitkeä ja helposti leviävä kauniin sävyinen monivuotinen perenna.
Piippola 136 puutarha
Piippola 136, puutarha
Lapsillekin takapiha on lempipaikka, formula- ja pyörärata on valmiiksi rakennettu!

Koti on maalattu puhtaan valkoiseksi Uulan Pellavaöljymaalilla ja ikkunanpielet ovat lämpimän beessit. Piha noudattelee samaa romanttista, huolettoman Tanskalaistyylistä linjaa kuin kodin sisustuskin.

-Vanhat esineet, joilla on kertynyt kolhuja ja tarinoita, ovat meidän juttujamme. Pidämme molemmat siitä, että kodin huonekalut ovat nähneet aikoja ennen meitä.

Vanhat vaunut
Leikkimökki

Suloinen leikkimökki on pienten leikkijöiden ahkerassa käytössä. Ovi on kutsuvan mintunvihreä. Lasten kukkapenkistä ei värejä puutu. Reilunkokoiseen penkkiin on istutettu monenmonta lajia kesäkukkia, näin väriloisto ilahduttaa koko kesän.

Lasten kukkapenkin väriloistoa, kosmoskukkaa, ruiskaunokkia, kehäkukkaa, zinniaa

Kesäkukat
Koukku

Eteiseen astuessa vastassa on valkoista. Seiniä kiertää helmiponttipanelointi. -Puu on kestävä ja mieluinen materiaali. Sitä saa olla kodissamme paljon, tosin valkoisena.

Design-Talon rakennusporukka laittoi puupaneelit paikoilleen, vaikka se ei varsinaisesti heidän tehtäviinsä kuulunutkaan, sillä paneelit otettiin materiaalivalikoimien ulkopuolelta. Porukalla oli perheen mukaan asenne kohdillaan, työt hoituivat joutuisasti.

Eteinen Piippola 136
Daalia

Korotettu sisäkatto tuo olohuoneeseen ja keittiöön avaran tunnelman. Ruokailutilaan saa vaihtelua kalusteilla, täältä pääset näkemään, miten kahdeksan hengen ruokapöydän voi myös sijoittaa tilaan.

Daalia on näyttävä ja kestävä myös maljakossa
Keittio
Kesäkukat
Vanha senkki
Vanha senkki
Keittiö on Topi-keittiöiden mallistosta
Keittiö on Topi-keittiöiden mallistosta
Piippola 136

Sisällä kodissa valo kulkee kauniisti ja pehmeästi vaaleilla pinnoilla. Neliöt on käytetty tehokkaasti ja perheen äitiä huvittaakin ihmisten utelut siitä, kuinka tämän kokoinen perhe mahtuu näihin neliöihin.

-Järjestelmällisyydellä, karsimalla ja karsimalla. Ylimääräistä tavaraa kertyy helposti, kun siitä malttaisi luopua, tila kyllä riittää. Omia huoneita ei lapsilla ole, mutta omat sopet kyllä, jossa koululaiset saavat keskittyä läksyihinsä. Kerros- ja parvisängyt ovat loistavia rajallisissa neliöissä.

Piippola 136
Piippola 136
Lapsi
Koulutaulu
Koulutaulu on hurmaavasta Koulun kahvista&kiposta

Kiikkutuoli
Piippola 136
Puusohva on huutokauppalöytö
Puusohva on huutokauppalöytö
Lastenhuone piippola 136

Lastenhuoneista löytyy monta pientä hauskaa ideaa. Koululaisten huoneessa turkoosi tehoste nostaa valkoiset hyllyt kivasti esille ja leikki-ikäisten huoneessa seinälle saa piirtää ihan luvan kanssa.

Parvisänky on loistava tilansäästäjä. Sängyt eivät vie tilaa leikeiltä.
Parvisänky ikea
Parvisängyn alla on hyvä paikka koulupöydälle.
Parvisängyn alla on hyvä paikka koulupöydälle.
Liitutauluseinä
Tämä puusänky on nähnyt monen lapsen unet. Ikää sängyllä on useita vuosikymmeniä!
Tämä puusänky on nähnyt monen lapsen unet. Ikää sängyllä on useita vuosikymmeniä!
Kyniä ei koskaan ole liikaa, kun innokkaita värittäjiä on talo täynnä!
Kyniä ei koskaan ole liikaa, kun innokkaita värittäjiä on talo täynnä!

Nyt tämä koti valmistautuu jo syksyyn ja talven tuloon, mutta sitä ennen perheen äiti aikoo sytytellä takapihan täyteen lyhtyjä ja kynttilöitä, kerätä kaikki talon viltit pitkän pöydän ympärille ja kattaa ystäville herkkupöydän pellavaliinalle! Sellaisiin juhliin osallistuisimme mielellämme varmasti kaikki, eikö vain?

Leikkimökki

 

 Tämän kodin puutarhurin vinkit aloittelevalle pihanrakentajalle

-Nurmikontekovaiheessa jo kannattaa ottaa huomioon nurmikon leikkaamisen helpottaminen selkeillä istutusalueilla.

– Kiveykset, rajaukset ja muut pihan muotoiluun liittyvät asiat kannattaa tietää jo maanmuokkausvaiheessa, kun kaivuri on tontilla

-Satsaa nurmikko- ja istutusalueiden mullan laatuun ja määrään, säästät loppuen lopuksi rahaa! Kun multaa on tarpeeksi, alkuvaiheen kastelu- ja lannoitustarve pienenee.

– Huomioi tulevien rakennusten pohjat jo pihantekovaiheessa

– Pensasaitojen paikat kannattaa merkata etukäteen, koska kaivuri kaivaa kuopat paljon lapiomiestä helpommin ja nopeammin.

-Huomioi pihavalojen sähkövedot valmiiksi!

– Rajaa istutuksen ja nurmikon raja tarpeeksi leveällä kivellä tai katteella, näin saat nurmikkoa leikatessa siistiä jälkeä.

–  Vanha kunnon sanomalehti paksuna kerroksena katekankaan alla hidastaa huomattavasti rikkakasvien kasvua.

yhteistyössä:

medialle_logo

Comments

Kepa
Reply

Tykkään! Ihanan rauhallinen tunnelma niin sisällä kuin ulkona… ja toi kivipiha on aivan upea! 🙂

Jenni

Eikö vain, tämä on harmoninen kokonaisuus!

re-
Reply

Mikä lattia on oh, aivan ihana!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website