Esittelyssä: Nuoren perheen Kotiranta, Muurametalot

Muurametalo, Kotiranta

ASUKKAAT Mies 23v yrittäjä, Nainen 21v kotiäiti, tytär 6kk

KOTI Muurametalojen muuttovalmis Kotiranta Huoneistoala: 129 m² Kerrosala: 145 m², pohjakuva artikkelin lopussa

Pakkanen ja aurinko saavat tämän kodin näyttämään kotoisen kutsuvalta, kun saavumme nuoren perheen uuden kodin pihaan. Koti on rakentunut rauhalliselle asuinalueelle, mäntyjen katveeseen. Muurametalojen muuttovalmis koti valmistui vauhdikkaasti. Alkusyksyllä talo sai pohjan ja joulukuussa kannettiin jo tavarat sisälle kotiin.

Muuttovalmis, kotiranta, muurametalot
Muuttovalmis koti, kotiranta, muurametalot

-Emme oikeastaan tietoisesti halunneet juuri omakotitaloa, tiesimme vain, että haluamme oman kodin. Mies tapasi kuitenkin töidensä kautta vähän ohimennen Muurametalojen edustajaa  ja pyysi tarjousta, sillä tiellä olemme!

Muuttovalmis Kotiranta rakentui käytännössä samalla hinnalla, kuin rivitaloneliö olisi tullut kaikkineen maksamaan. Nyt kodin lisäksi perheellä on käytössään oma piha ja yläkerrassa lisäneliöitä odottamassa.

Muurametalot, kotiranta, muuttovalmis
Muuttovalmis koti, muurametalot, kotiranta

Rakentamiseen menevät kulut olivat tiedossa jo siinä vaiheessa kun talokauppoja tehtiin. -Muihin omakotiasujan juokseviin kuluihin emme heti hoksanneet varautua, roskapöntöt, lumikolat, lamput ja katuharjat on todellakin hankittava itse nauraa perheen äiti.

Muuttovalmis koti on kohtuuhintainen ja turvallinen ratkaisu, mikäli ei halua käyttää kaikkea aikaansa rakennuksella. Koti valmistui kattoa lukuunottamatta kokonaan Muurametalojen toimesta. Perheen isä nikkaroi konesaumapeltikaton alan yrittäjänä itse.

iti oli synnytyslaitoksella, kun tuore isä nikkaroi perheelle vielä takapihan terassin. -Oli huikea tunne juoda kahvit kotiin palattuamme uudella terassilla, vauva kainalossa!

Kengät, eteinen, kotiranta
 Nuoruus, iloisuus, rentous ja lämmin kodikas tunnelma tulevat tässä kodissa vastaan heti ulko-ovella!
Kotiranta, eteinen, Muurametalot
Eteinen muurametalot, kotiranta
Kotiranta, Muurametalot, olohuone

– Kaikki pintamateriaalit otimme Muurametalojen valikoimista. Asiantuntevan sisustussuunnittelijan kanssa oli ilo asioida. Hän auttoi meitä käymään läpi ison määrän eri materiaaleja. Kokonaisuus muodostui harmoniseksi, kun se oli hyvin suunnittelijan hallinnassa.

Rakentaminen ja sisustaminen ei ole aina vaikeaa ja mutkikasta, siitä on todisteena muun muassa tämän nuoren perheen sisustusvalintojen helppous! -Valitsimme kaikki pintamateriaalit keittiöineen ja vessoineen kahdessa tunnissa, ainoastaan keittiön kaapinväriä olin aiemmin katsonut keittiöfirman sivuilta nauraa perheen äiti.

 

Kotiranta, pirtinpöytä, annival interior verhot
Keittiön valkeat verhot ovat Annival Interior Sisustusliikkeestä
Keittio Puustelli, muurametalot, kotiranta
Maalaisromanttinen kattaus, muurametalot
Keittiö Puustelli
Keittiö Puustelli, Verhot Annival Interior

Lipasto, candles

Yhtenäinen olohuone-keittiötila tuntuu neliöihin nähden avaralta. Keittiön kalusteet ovat Muurametalon yhteistyökumppanin Puustellin valikoimista. Tupamainen tunnelma syntyy vanhasta pirttikalustosta ja laskosverhoista. Lattiat ovat helppohoitoista laminaattia ja ne yhtyvät saumattomasti keittiönkaappien sävyyn. 

-Lisää tilaa ottaisin nyt eteiseen ja kodinhoitotiloihin, mutta tällä kokoonpanolla toimivat hyvin näinkin.

Olohuone, muurametalot, kotiranta
vauva
Kiikkutuoli, annival Interior
Muurametalot
Kiikkutuoli, viltti annival interior
Annival Interior tyynyt

Tätä kotia sisustavat molemmat. Isoista hankinnoista päätetään yhdessä, yksityiskohdat taas ovat enemmän talon nuorenrouvan heiniä. -Tyylimme on mutkaton, rento ja sopivasti romanttinen. Kotona pitää olla helppoa olla.

Vanhat kalusteet tuovat uuteen kotiin lämpöä ja ovat käytössä huolettomia. -Monet huonekalut ovat lapsuudenkodeistamme saatuja. Esimerkiksi keittiönpöydällä olen minä pienenä istunut ja kiemurrellut ja kirjahylly on miehen isän tekemä, kertoilee rouva.

-Pienellä hionnalla ja maalikerroksella saatiin toimivia, edullisia ja tunnelmallisia huonekaluja.

makuuhuone annival interior tyynyt
Tyynyjä on löytynyt Annival Interiorin valikoimista
makuuhuone8
Suloisia Mailegin tuotteita myy Annival Interior
Suloisia Mailegin tuotteita myy Annival Interior
vauva1
Maileg, annival Interior

Perheen pienimmäisen oma soppi on toistaiseksi vielä vanhempien makuuhuoneessa. Omassa huoneessa odottelee jo vanha, isän lapsuudenkodista peritty pulpetti. 

 Perheen suloisen tyttären huone saa odottaa asukkiaan vielä hetken aikaa! 

vanha pulpetti
Annival interior tuotteet

Eteisestä on kulku luontevasti kaikkiin kodin tiloihin. Kodinhoitotiloista on myös  oma sisäänkäynti ulos. Kodinhoitohuoneen neliöt on käytetty tehokkaasti, syvät täyskorkeat kaapit kätkevät sisäänsä yllättävän paljon tilaa.

Kodin vieras-wc sijaitsee myös eteisen yhteydessä. Siellä katseenvangitsijana toimii kaunis tapetti. Pienillä yksityiskohdilla on saatu pieneen tilaan juuri tämän kodin tyyliin  sopivaa tunnelmaa!

wc muurametalot
wc kotiranta, muurametalot
Kodinhoitohuone kotiranta. muurametalot
Pieni kodinhoitohuone kätkee täyskorkeisiin kaappeihin yllättävästi kaappitilaa
Kodinhoitohuone, kotiranta, muurametalot
Muurametalot
vauva

Rakennusaika muistuu tuoreeltaan perheen mieleen jouhevana ja positiivisena ajanjaksona. -Ilman muuta aina tämän kokoluokan projektissa sattuu pieniä yllätyksiä, mutta kohdallamme niitäkin oli hämmästyttävän vähän! Omakotitalo on mahdollinen unelma myös nuorelle perheelle, kun malttaa pysyä kohtuudessa niin talon koossa, kuin materiaaleissakin.

Perheen neuvo uusille rakentajille onkin: Rohkeutta! Asiat tuppaavat järjestymään.

kotiranta_pohja

Linkit:

Muurametalot

Kattotutka Oy

Puustelli

Annival Interior

Yhteistyössä:

Muurametalot

Comments

Ride
Reply

Ihanan valoisa koti! Tuo pulpetti on hieno valkoisena, pitäisköhän munkin!? 🙂

Sakama
Reply

Tiedätkö, mikä mahtaa olla tupakeittiössä seinien väri? Hauskaa, kun minulla on tulossa saman väriset keittiön kaapit puustellilta, mutta painin seinien sävyvalinnan kanssa.

Jenni

Selvitellään maalin värikoodi, vastailen pikimmiten! 🙂

Pia

Teiilä on upea koti! Minäkin haluaisin tiedä tupakeittiössä seinien väri, näyttää tosi hienolta.

Jenni

Hei! Selvittelin seinien väriä! Kyseessä ei ole maali, vaan tapetti. Rolleri, sandudd ja tapetin numero on 4887-3.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website