Esittelyssä: Pienen perheen koti – Jukkatalo

jukkatalo, olohuone, muuttovalmis
ASUKKAAT: Laura, Tomi ja Linnea 8 kk

KOTI: Jukkakoti 117m2, pohjakuva artikkelin lopussa

Kauniin kodin ovella minua on vastassa suloinen Linnea 8 kk vanhempiensa kanssa. Tähän kotiin ehdittiin muuttaa juuri ennen tytön syntymää. Rakennusajan Tomi ja Laura asuivat  30m2 hirsimökissä Tomin vanhempien pihapiirissä. – Mökki oli oikeastaan tosi tunnelmallinen, kun maalailin sieltä seinät raikkaan valkoisiksi ja sisustin mökin nätiksi. Muistot mökkiasumisesta eivät ole kurjia ollenkaan, yllättävän vähällä sitä ihminen tulee toimeen. Vaikka kieltämättä tuntui uusi koti hulppean isolta, avaralta ja valoisalta muuton jälkeen, Laura kertoo.

Avara ja valoisa koti onkin, vaaleita raikkaita pintoja ja tasapainoisia rauhallisia värejä maustettuna ihanilla vaahtokarkin sävyillä. Mutta ennenkuin menemme tarkemmin sisustukseen, haluatte varmasti kuulla rakennusprojektista lisää?

Linnea
jukkatalo, muuttovalmis, talomalli, asuhyvin
jukkatalo, muuttovalmis, asuhyvin

Rakennushaaveet kulkivat käsi kädessä perheen perustamisen kanssa. – Vanha 50-luvun rintamamiestalo, jossa ennen asuimme olisi kaivannut perhehaaveiden myötä laajennusta, joten rakentaminen alkoi houkutella aina vain enemmän. Alusta asti oli selvää, että haluamme muuttovalmiin kodin. Kilpailutimme muutaman talotoimittajan ja totesimme Jukan varustelutason laajaksi ja kattavaksi. Pakettiin kuului muun muassa vesikiertoinen hybriditakka. Muuttovalmiissa talossa houkutteli myös se, että tiesimme talon rakennuskustannukset tarkasti jo alkuvaiheessa, perhe kertoo.

Muuttoa odotettiin malttamattomana, Laura ehti sisustaa kodin valmiiksi paperilla, muuttovaiheessa oli helppo kantaa tavarat sisään valmiiksi mietityille paikoille. Varsinainen rakennusvaihe kesti Jukan ammattilaisilta seitsemän kuukautta.

Rakentaminen on iso projekti, jonka aikana pitää pystyä tekemään monia isoja päätöksiä ja vieläpä kohtuullisen nopealla aikataululla. Tämän takia on hyvä, että ammattilaiset ovat apuna päätöksenteossa.

Suurin osa pintamateriaaleista valittiin Jukan mallistosta, klassinen keittiö on Domuksen valikoimista. Hyvin suunnitellusta keittiöstä löytyy runsaasti laskutilaa. Puutaso on sekä kaunis että käytännöllinen valinta.

Jukkatalo, muuttovalmis
domuskeittiö, jukkatalo
keittiö, yksityiskohta
prinsessakakku
leivonta, stailaus
domus, keittiö, jukkatalo, muuttovalmis

Tomi ja Laura ovat oikeita kotifiilistelijöitä ja sisustaminen onkin sisustusartesaaniksi opiskelleelle Lauralle myös rakas harrastus. – Kodin värimaailma on koottu niin, että kokonaisuus säilyy harmonisena ja ehjänä. Lisään värejä sitten pienissä yksityiskohdissa, nyt esillä on paljon pehmeitä sävyjä, kertoo Laura.

olohuone, jukkatalo, muuttovalmis
asuhyvin
jukkatalo, muuttovalmis, asuhyvin
asuhyvin, muuttovalmis, jukka

Linnea viihtyy vielä äidin ja isän kanssa samassa huoneessa, mutta oma huone on jo valmiina odottamassa kaiken aikaa kasvavaa leikkijää.

lastenhuone, muuttovalmis, jukkatalo
jukkatalo, muuttovalmis
jukkatalo, lastenhuone

Toimiva koti on tässä perheessä arjen pelastus. Tilaa niin pyykinpesulle kuin tavaroillekin on riittävästi. Myös materiaalit pyrittiin valitsemaan arkea ja aikaa kestäviksi. Huomaa vessanseinän hauskasti tiililadottu laatta, joka jatkaa samaa linjaa keittiön laatoituksen kanssa!

tiililadonta, wc, jukkatalo
IMG_9148

Koti on helppo pitää siistinä, kun kaikille tavaroille on oma paikkansa, eikä tavaraa ole liikaa. Toimiva arki on yksi tämän kodin parhaita juttuja, Laura toteaa.

Herättikö esittely kysymyksiä? Lisää tästä kodista pääset lukemaan Jukkatalon Asu hyvin- lehdestä, jonka pääset tilaamaan ilmaiseksi vaikkapa täältä!

Lattiamateriaali: Rooms Suite RV802 grey oak

Keittiökalusteet: Domus

Pintamateriaalit: seinien maalisävy H486, Linnean huoneen tähtitapetti; Marstrand 2978, keittiön/wc:n tiililadonta-laatta; Suite Bevel blanco, päämakuuhuoneen tehostetapetti; Borås Tapeter Lace 1344

Tulisija: Tulikivi

Huonekalut:

Sohva: Limon-kulmasohva, Sotka
Olohuoneen sekä keittiön matto: nahkaräsymatto, Nordal-merkkinen, (tilattu Niittylä Home-nettikaupasta)
Keittiön riippuvalaisimet: LampGustaf Portland 104088
Olohuoneen ”kattokruunu”: Aneta Chateau 65230-20
PostScript

Yhteistyössä:

cropped-Jukka-logo-v-1968-PUNAINEN-300x1001 kopio

Comments

Jenni
Reply

Enpä muista aikoihin nähneeni kotia, jossa kaikki seinät olisi maalattu jollain muulla värillä kuin valkoisella. Ja juuri seinien kauniiseen sävyyn kiinnitin ensimmäisenä huomiota. Ensilmäyksellä se näytti vaalealta harmaalta, mutta taitaakin olla enemmän ruskeaan taittava – greige? Helposti ajattelee, että ainoastaan valkoiset seinät (ja ehkä muutama tehosteseinä) tuovat raikkaan lopputuloksen, mutta tämä koti todistaa oletuksen olevan väärä. Todella kaunis, rauhallinen ja tasapainoinen kokonaisuus sekä herkulliset puuteriroosat yksityiskohdat 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website