Esittelyssä: Raikas skandinaavinen koti – Kotisi Tekijä

IMG_8750

ASUKKAAT Mies 24v, Nainen 26v

KOTI Paritalo, rakentajana Rakennusliike Markku Haataja Oy,  2krs. 73m2, pohjakuva artikkelin lopussa

IMG_8838

Uudenkarhea koti on moderni, valoisa ja ilmava. Tämän kodin asukkaat ovat enemmän kuin tyytyväisiä valintaansa, uuteen paritalokotiin kaupungin tuntumassa. Pariskunnan kodin rakentajaksi valikoitui perheyritys, Rakennusliike Markku Haataja Oy – Kotisi Tekijä, joiden toimesta hyvälle alueelle oli rakentumassa useampi paritalokoti.

– Emme tunteneet tätä rakennusliikettä aiemmin, mutta heti alkuun tuli tunne, että tämä porukka rakentaa koteja ihmisille, eikä pelkästään asuntoja markkinoille, pariskunta kertoo.

IMG_8832-2

-Hyppäsimme taloprojektiin mukaan, kun talo oli rakennusvaiheessa. Projekti oli kuitenkin vielä niin kesken, että pääsimme hyvin näkemään, mitä talon seinät olivat sisäänsä syöneet. Myös kestävät ja laadukkaat materiaalit vakuuttivat meidät. Maalämpö ja ilmanvaihto lämmöntalteenotolla ovat edullisia, ekologisia ja arvoihimme sopivia ratkaisuja! Sisustusmateriaalivalinnat teimme kokonaan itse  pääosin rakemmusliikkeen yhteistyökumppaneiden valikoimista.

IMG_8775

Rakennusliike rakensi paritalon avaimet käteen periaatteella, joten tarkka hinta oli pariskunnalla tiedossa jo kodin ostovaiheessa.

-Lähinnä meitä tässä projektissa yllätti helppous. Monesti pelotellaan kaikilla mahdollisilla asioilla, mitkä voisivat mennä pieleen. Me emme kohdanneet mitään ongelmia. Tieto kulki kaiken aikaa sujuvasti, muutoksiin suhtauduttiin joustavasti ja toiveemme otettiin hyvin huomioon, pariskunta kertoilee.

Pohjaratkaisuun asukkaat ovat myös tyytyväisiä. Porrastettu alakerta tuo vaihtelevuutta ja olohuoneen huonekorkeus lisää avaruuden tuntua. Koti on maalattu kauttaaltaan valkoiseksi lukuun ottamatta olohuoneen ja ruokailutilan pitkää seinää, jolle valittiin hennonharmaa sävy tuomaan kontrastia.

IMG_8748
IMG_8751

-Meillä on molemmilla haastava työ, joten vastapainoksi kotimme on rauhoittumisen paikka. Tyylimme on skandinaavinen ja klassinen, turhaa tavaraa ei ole, vaan haluamme pitää kodin ilmavana ja selkeänä. Kontrastia sisustukseen tuovat pienet mustat yksityiskohdat, kuvioiltaan voimakas intialaistyylinen plyysimatto, sekä kauden leikkokukat.

IMG_8767
IMG_8780
IMG_8763

-Olemme vähitellen koonneet kotiimme laadukkaita ja aikaa kestäviä huonekaluja pariskunta kertoo.  Eamesin DSW tuolit ovat ajattomat ja uusin hankinta, Kruunukalusteelta mittatilaustyönä tilattu sohva linjoiltaan klassinen.

IMG_8754

Rakennusliike tarjosi laadukkaita vaihtoehtoja sisustamiseen. Lattiaksi valikoitui valkolakattu tammiparketti ja keittiöön HTH-keittiöiden kalusteet. Valkoiset korkeakiiltoiset yläkaapit keventävät keittiön tunnelmaa.

IMG_8819
Alakerran wc:n sävyt valittiin vaaleiksi
Alakerran wc:n sävyt valittiin vaaleiksi
IMG_8806

Yläkerrasta löytyvät työhuone, makuuhuone, saunatilat ja tilava käyttöullakko. Makuuhuoneen seinään valittiin aavistuksen hohtava tapetti.

-Saunasta haluttiin tunnelmallinen, vähän savusaunamainen joten se käsiteltiin kauttaaltaan mustalla.

IMG_8787
IMG_8818
IMG_8802
Huomaa hauska kyltti toimistoon!
Huomaa hauska kyltti toimistoon!
Valoisa työhuone
Valoisa työhuone
IMG_8796
IMG_8793
Tunnelmallinen kylpyhuone saatiin mustan katon ja saunan avulla
Tunnelmallinen kylpyhuone saatiin mustan katon ja saunan avulla
IMG_8816
pohjakuva

Pariskunnan vinkit tuleville rakentajille kuuluvat seuraavasti:

1. Vertaile

2. Tutustu huolella rakennuttajaan.

3. Kysy, tyhmiä kysymyksiä ei olekaan.

4. Luota!

Runkorakenne: 1. kerroksen ja kantavien väliseinien osalta betoni, muuten puurunko

Perustukset: Paikalla valettu

Ulkoseinämaalit: Vaaleankeltainen, 513X

Vesikattorakenteet: Tiilikate

Lämmitysjärjestelmä: Maalämpö
Sisustuksen suunnittelu: Perhe itse
Lattiat: Valkolakattu tammiparketti
Kalusteet: Keittiön ja kodinhoitohuoneen, sekä kylpyhuoneiden kiintokalusteet HTH-keittiöt
Seinien pintamateriaalit: Maalatut seinät maalarinvalkoinen ja harmaa (Teknos NCS S 1502-Y 50R) Makuuhuoneen tapetti, View Metallic 1351
 Yhteistyössä:
Näyttökuva 2014-11-21 kello 14.13.19

Comments

Elina
Reply

Kaunis koti, valkoinen ja puu sopii kivasti yhteen TYKKÄÄN!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website