Esittelyssä Sievitalon Tunturikoivu Hyvinkään Asuntomessuilta

ASUKKAAT Mielikuvitusperhe, äiti,isä ja 1 lapsi

KOTI Sievitalon Tunturikoivu 140, pohjakuva artikkelin lopussa

Kohde13_ulkoa18

Pääsimme kurkistamaan Hyvinkään asuntomessuille muutamaa viikkoa ennen varsinaisen yleisön saapumista. Kohteenamme oli Sievitalon Tunturikoivu, uusi talomalli, joka saa ensiesittelynsä Hyvinkäällä. Tunturikoivu on moderni, moneen elämäntilanteeseen mukautuva, neliöt tehokkaasti hyödyntävä koti. Suuret ikkunat avautuvat avarasta keittiö-olohuonetilasta suojaiselle pihalle. Takana alkaa metsämaa, josta kenties tulevaisuudessa poimitaan omat piirakkamarjat.

Kohde13_ulkoa12

Kohde13_ulkoa9
Kohde13_ulkoa10

Talon rakentaminen sujui vauhdikkaasti. Yhdeksässä kuukaudessa koti on valmis ottamaan vastaan messuvieraat. Sievitalon kodit rakennetaan paikan päällä pitkästä tavarasta. Talovalmistajan omat urakoitsijat huolehtivat kodin asumisvalmiiksi asti. Sievitalolla on oma laaja sisustusmateriaalivalikoima, joista rakentaja voi valita mieluisensa. Tämä talo valmistui ilman kiirettä, joka ei ole välttämättä asuntomessutaloille ihan tyypillistä. Viimeiset viilaukset on tehty jo useita viikkoja ennen varsinaista messujen avajaispäivää.

Tunturikoivua kiertää laaja terassi, jota pitkin pääsee aina edestä takaovelle asti. Suojaisa välitila tarjoaa säilytystilan vaikkapa pyörille ja puutarhan työvälineille. Hauska yksityiskohta on iloisen keltaiset tolpat, jotka kiertävät taloa. Kohteen sisustussuunnittelija Kaisu Saukonoja puhuukin punaisen langan sijaan keltaisesta langasta. Keltainen väri on tämän kodin sisustuksen kokoaja myös sisätiloissa.

Kohde13_ulkoa13
Kohde13_ulkoa8
Kohde13_keittio10

Tunturikoivun sisustus on suunniteltu mielikuvitusperheelle, jossa on vanhemmat ja yksi lapsi, kertoo suunnittelija. Kaisu lähti suunnittelemaan kohdetta mielessään talon nimi, Tunturikoivu. Tavoitteena on ollut saada luonnoläheinen koti, unohtamatta kuitenkaan iloa ja arjen luksusta. Kodissa ei ole noudatettu tiukasti tiettyä tyyliä. Modernilla otteella on sisustettu koti, jossa myös luonto ja leikkisyys näkyy monin eri tavoin. Kerroksellisuutta sisustukseen tuovat käsityönä valmistetut kalusteet. Helsinkiläinen Puupaja on valmistanut monet kohteen huonekaluista. Muun muassa upea ruokapöytä on heidän käsityötään.

Kohde13_keittio13
Kohde13_keittio12

Hyvinkään Tunturikoivun pintamateriaalit ovat aikaa ja kulutusta kestäviä. Neutraalit värit antavat pelivaraa muulle sisustamiselle. Keittiö on Omega-keittiöiden valikoimista. Laminaattitasot ovat helppohoitoiset. Saareke piilottaa itseensä hulppeasti  kaappitilaa ja toimii luontevana tilanjakana keittiön ja olohuoneen välillä. Ruuanlaittajan ei tarvitse seistä selin olohuoneen puolella istuviin vieraisiin, kun liesi on saarekkeen puolella. Korotettu saarekeseinä taas takaa rauhallisen näkymän olohuoneesta käsin, vaikka päivän tiskejä ei heti jaksaisikaan korjata.

Kohde13_keittio7
Kohde13_keittio3
Kohde13_olohuone13

Lattiat ovat vaaleanharmaata laminaattia. Olohuoneessa pääväreinä ovat rauhallinen harmaa ja hiekan eri sävyt. Keltainen lanka jatkuu myös läpi olohuoneen. Pintamateriaalit ovat vaaleita. Tämä antaa sisustajalle mahdollisuuden leikitellä väreillä yksityiskohdissa. Muutama tumma koristetyyny ryhdistääkin olohuoneen ilmettä.

Kodin uudet huonekalut ovat Askon valikoimista. Vaalealle sohvalle mahtuu istumaan kerralla koko perhe. Yksittäisissä sisustusesineissä Kaisu taas on rohkeasti käyttänyt pienten valmistajien käsitöitä, muun muassa Amilién tuotteita.

Kohde13_olohuone2
kohde13_olohuone10
Kohde13_olohuone17

Talossa on käytetty tapetteja tehosteena eteisessä ja makuuhuoneissa. Olohuoneen syvennyksessä oleva seinä taas on saanut pintaansa struktuurimaalin. Pintamateriaalit on hankittu Tunturikoivuun Sievitalon yhteistyökumppanilta Oulaisten Värisilmästä. Lastenhuoneessa on leikkisä Boråsin Lilleby tapetti, kun taas eteisessä luotetaan klassikkoon, coles&sonin koivutapettiin. Lastenhuoneen puukalusteet ovat myös Vantaan Puupajan valikoimista. Huoneen pääväri on iloinen ja reipas oranssi, seassa on limenvihreitä sekä keltaisia väripilkkuja. Värit sopivat pienelle leikkijälle, on hän sitten tyttö tai poika.

Kohde13_lastenhuone1
Kohde13_lastenhuone3
Kohde13_kirjasto6

Työhuoneen seinät ovat syvän harmaaksi maalatut. Tämä huone käy vierashuoneesta ja taipuu tarvittaessa makuuhuoneeksikin, jos joskus sille tarvetta on. Myös tämän huoneen sisustuksessa toistuu luontoteema. Erilaiset pintamateriaalit ja uusien sekä vanhojen kalusteiden sekoittaminen, tuo tilaan juuri sopivasti tarttumapintaa.

Työhuoneen pikkukissaa täytyi vilkaista uudemman kerran, sen verran aidolta se näytti

Kohde13_kirjasto2
Kohde13_makuuhuone5

Vanhempien makuuhuoneesta sisustussuunnitelija tahtoi tehdä ylellisen. Boråsin Day Light-tapetti, sekä kiiltäväpintaiset tekstiilit rauhallisissa väreissä tuovat  ylellisyyden tuntua. Vanhempien makuuhuoneesta pääsee siirtymään suojaiselle terassille ja pukuhuoneen kautta saunatiloihin. Tänne on helppo kuvitella itsensä rentoutumaan saunan jälkilöylyistä.

Kohde13_makuuhuone3
Kohde13_ulkoa3
Kohde13_kylppari1

Erillinen pukeutumistila on arjen ylellisyyttä. Liukuovet tilojen välillä ovat huomaamattomat ja käytännölliset. Kodinhoitohuone taas mahdollistaa pyykinkäsittelyn omassa rauhassaan. Kaikki märkätilat on laatoittettu rauhallisin sävyin. Hiekan ja harmaan sävyt toistuvat myös näissä tiloissa. Kodissa on kaksi wc:tä, joista toisen voi jättää halutessaan vieraskäyttöön.

Kohde13_kylppari3
Kodinhoitohuoneesta pääsee terassille ja ullos.
Kodinhoitohuoneesta pääsee terassille ja ullos.

 

WC sijaitsee pukeutumistilojen yhteydessä.
WC sijaitsee pukeutumistilojen yhteydessä.

 

Talon ykkösvessa voi tarfittaessa palvella pelkästään vierasvessana
Talon ykkösvessa voi tarfittaessa palvella pelkästään vierasvessana
Kohde13_sauna1
Kohde13_ulkoa6

Kaisun tavoitteena oli sisustaa kodista helposti lähestyttävä ja elämänmakuinen. Sisustusratkaisujen ei tarvitse olla suurieleisiä, vaan luontevia, kekseliäitä ja asujiensa näköisiä. Tänne kotiin on helppo tulla työpäivän päätteeksi, napsauttaa päälle sauna, ja istahtaa terassille huokaisemaan. Ehkäpä grillissä valmistuu helposti myös päivällinen terassilla nautittavaksi.

 

tunturikoivu-140-pohjakuva

 

Yhteistyössä:

Sievitalo_logo

Comments

MJ
Reply

Kaunis, selkeä, tyylikäs ja harmooninen talo. Toisaalta ehkä asuntomessujen tyyliin aavistuksen liian turvalliset valinnat, mistä johtuen talosta ei löydy isommin yllätyksellisiä elementtejä, vaan hyvinkin sisustuslehtien ja ajan trendien tarjoomaa. Ehkäpä sisustuslehtimäinen sisustus saa asukkaiden asettuessa sitten ripauksen pientä omaperäisyyttä, jahka saavat omia tavaroita paikoilleen ja koti alkaa tulvia myös perheelle tärkeitä muistoja ja klipsejä eletystä yhteisestä elämästä. Yhteinen tärkeä talohan harvemmin alkaa rakennetusta talosta, vaan sitä on ollut aikaisemminkin. Mutta tämä puoli ihmisten elämistä jää aina näkemättä ja kokematta asuntomessuilla, joissa toisaalta kukaan tuskin edes haluaa esitellä omaa henkilökohtaista elämäänsä. Silti, kun tämä puoli jää kodeista näkemättä, tuntuu asuntomessuilla usein kun kulkisi samanhekisistä kodeista toiseen.

MJ
Reply

Hups, piti kirjoittaa, että yhteinen tärkeä elämähän harvemmin alkaa rakennetusta talosta..

Laura
Reply

Mielestäni messujen upein talo! Todella kaunis.
Harmaata ja hiekan sävyä on yhdistelty poikkeuksellisen onnistuneesti.

Kähmäräpälä
Reply

Minäkin tykkäsin tästä talosta kovasti! Pohjaratkaisu oli erinomainen ja pikkuisen harmittaa, että törmäsin tähän talomalliin vasta nyt kun oman talon perustukset ovat jo pystyssä 😉 . Tuo olisi nimittäin mallinsa puolesta sopinut erinomaisesti meidän tontille ja siinä oli monta erinomaista ratkaisua saatu mahdutettua kohtuullisiin neliöihin.

Jenni

Täällä oli kaikki tarvittavat toiminnot ja arjen luksustakin saatu sisällytettyä tehokkaisiin neliöihin.

Karhunpentu
Reply

Messujen paras talo!

Jenni

Tämä oli varsin tyylikäs kohde!

Karhunpentu
Reply

Hienosti sisustettu ja laadukkaan oloinen talo.

Asta
Reply

Hei, mikä mahtaa olla kodinhoitohuoneen lattialaatta sekä keittiön lattialaatta?

Leave a comment

name*

email* (not published)

website