Esittelyssä: Tyylikäs puutalo – Mammuttikoti

2591

ASUKKAAT Jyrki 33v, Johanna 31v ja lapset Alvar 4,5 v ja Iines 2,5v

KOTI Mammutikodin yksilöllisesti perheelle räätälöity moderni puutalo 140m2

1048

Ajaton, tyylikäs, toimiva ja persoonallinen, muun muassa nämä asiat lukivat perheen toivomuslistalla, kun uutta kotia Ouluun alettiin suunnitella. Rakennusprojektia suunnitellessa tämä perhe tiesi, mitä on luvassa. Ensimmäinen koti rakennettiin Oulun pohjoispuolelle Kiiminkiin vuonna 2012. Ajatus kuitenkin oli, että Ouluun palattaisiin, jos hyvä paikka kodille löytyisi. Nyt onni suosi tonttihaussa ja uusi koti päästäisiin rakentamaan lähemmäs Oulun keskustaa.

Mammuttikoti on aiemmin tunnettu paremmin hirsitaloistaan,  mutta Jyrkin ja Johannan koti on oiva esimerkki siitä, kuinka talovalmistajalta luonnistuu myös yksilöllisten ja laadukkaiden puutalojen suunnittelu ja toimittaminen.  – Mammuttikotiin päädyimme sen pitkän historian ja luotettavalta tuntuvan toiminnan vuoksi. Uusi koti tuli Mammutilta säältä suojaan pystytettynä, sen jälkeen olimme omillamme.

1039

Perhe vastasi kodin rakentamisesta pääosin hartiapankkivoimin, vain LVIS- työt teetettiin ammattilaisilla. – Koko projektiin lähdettiin sillä mielellä, että suurin osa rakennusajasta tehdään töitä rakennuksella tiivillä tahdilla omien palkkatöiden ohessa. Koko perhe osallistui rakentamiseen ja lähes kaikki vapaa-aika vietettiinkin työmaalla. Lapsetkin saivat osallistua tekemällä pihamaalle omia rakennelmiaan ja keräilemällä roskia. Lisäksi pidin itse 4 kuukautta varsinaisista töistäni ”raksalomaa”. Tänä aikana rakentaminen eteni vauhdilla, kertoo perheen isä.

2585

Ensimmäisen kodin rakennusaika opetti perheelle monia asioita, joihin uudessa projektissa pystyttiin varautumaan. Pohjapiirrustusta mietittiin rauhassa ja muokattiin useampaan kertaan. Perhe nimeääkin suunnitteluvaiheen yhdeksi rakennusprojektin tärkeimmistä vaiheista. Lopullinen pohjapiirustus muokattiin yhdessä Mammuttikodin arkkitehdin kanssa.

”Käyttäkää jo suunnitteluvaiheessa ammattilaisia apunanne, sillä hyvään suunnitteluun satsaaminen maksaa itsensä takaisin, kun muutoksia ei tarvitse miettiä enää myöhemmissä vaiheissa.”

2551

Perhe valitsi sisustusmateriaalit aikaa kestäviksi ja neutraaleiksi. Maaleja on käyttetty rohkeasti, niitä on helppo muuttaa, kun kaipaa vaihtelua. Perheenäiti on ammatiltaan vaatetusmuotoilija ja sisustaminen on hänen sydäntään lähellä.

– Itse toteutetut seinämaalaukset tuovat kotiin persoonallisuutta, keneltäkään ei löydy ihan samanlaista. Olohuoneen seinä on kuin suuri taideteos.

2565

Pienet ostoskärryt pelastettiin aikanaan ensimmäiseen kotiin roskalavalta. Kärryt puhdistettiin ja maalattiin, sen jälkeen ne ovat olleet mukana jokaisen kotimme sisustuksessa!

Keittiö on PS-kalusteiden valikoimista, Kuusamosta. Lattiat eteisessä ja keittiössä ovat valkoista kivilaattaa K-Raudan valikoimista. -Toisin kuin luullaan, laattalattia ei oman käyttökokemuksemme perusteella ole ollenkaan liukas ja puhtaanapitokin on todella helppoa!  Muut kodin lattiat ovat mattovalkovahattua saarniparkettia Upofloorilta.  Kosteissa tiloissa taas on Master Topp polyuretaani lattiapinnoite .

-Mustat alakaapistot keittiössä tuovat särmää vaalean kotiin. Toisaalta valkoiset vetimettömät yläkaapit keventävät keittiön värimaailmaa juuri sopivasti. Kaapistojen materiaali on kestävää ja helppohoitoista laminaattia.

2640
2531
Huomaa keittiön hasuka yksityiskohta, pyöreä ikkuna! Se on kuin vaihtuva maisemataulu.
Huomaa keittiön hauska yksityiskohta, pyöreä ikkuna! Se on kuin vaihtuva maisemataulu
Märkätilojen lattiat ovat helppohoitoista polyuretaania. Master Topi.
Märkätilojen lattiat ovat helppohoitoista polyuretaania.

Makuuhuoneet ovat tilavia ja isojen ikkunoiden ansiosta valoisia. Vanhempien makuuhuone on sisustettu rauhoittavaksi ja neutraaliksi valkoisella. Isoveljen huoneesta taas löytyy graafinen mutta leikkisä tapetti K-raudan valikoimista. Tyttären huone taas on reippaan mustavalkoinen. Pienet vaaleanpunaiset elementit pehmentävät tunnelmaa.

2606
2631
Huomaa lastenhuoneiden upeat, lattiaan saakka ulottuvat ikkunat!
Huomaa lastenhuoneiden upeat, lattiaan saakka ulottuvat ikkunat!

Eniten käytetty tila kodissamme on olohuone, kertovat Jyrki ja Johanna. Sinne kokoonnutaan niin ystävien kanssa, kuin omallakin porukalla iltaa viettämään. Perheen tärkeimmät vinkit rakennusprojektia suunnitteleville kuuluvat näin:

1. Käyttäkää tarpeeksi aikaa suunnitteluun ja miettikää tilat ja ratkaisut siten, että ne soveltuvat teille vielä vuosienkin päästä!

2.Valitkaa materiaalit, jotka kestävät aikaa.

3. Käyttäkää eri työvaiheissa ammattilaista, jos vähänkään tuntuu epävarmalta. Oma talo on huonoin paikka harjoitella!

4. Rakennusprojektiin kannattaa asennoitua siten, että se on täysipainoista työtä koko projektin ajan, mutta kun tulee valmista, on lupa hengähtää ja nauttia työn tuloksista! 

C:Tmi jutilaTalo KoponensuunnitelmadwgTalo Koponen_pääpii

Talovalmistaja: Mammuttikoti

Runko: Puurunko

Ulkoverhouksen maalit: Tikkurila, pikateho

Ulkoverhous: Mammuttikodin Kanttipaneeli

Vesikatto: Icopalin tiivissauma huopakatto

Lattiat: Eteisessä ja keittiössä Aitokivi superwhite laatta K-raudan valikoimista 50eur/neliö. Kosteat tilat Master Topp polyuretaanipinnoite 70-100e/neliö, BAND. Muut tilat valkomattavahattu saarniparketti Upofloor.

Seinien pintamateriaalit: Valkoinen maali, sävy paperi.  Tapetti lastenhuone: Sandudd, K-Rauta

Keittiö: PS-Kaluste Kuusamo

Yhteistyössä:

mammuttikoti_logo

Kaikki kohteen kuvat: Hans Koistinen 

Comments

Jaana - At home
Reply

Voi huokaus! Aivan ihana koti! Niin kaunis. Rakastuin ihan täysillä tuohon olohuoneen seinään ♥

iDiS & iNTeRiÖÖRi
Reply

Liukuvärjätty seinä aiheutti ihastelevaa huokailua…ja nyt haluttais kokeilla itsekin miten onnistuu! Kaunis koti <3

Erika
Reply

Voi miten ihana. Tässä kuukauden suunnittelut ja selannut erilaisia pohjapiirroksia ja kuvia. Semmoisia ”tuokin kelpaa” löydöksiä on löytynyt, mutta tämän edessä ihan mahan pohjasta otti. Tämä pohja otetaan talteen ja lähtään suunnittelee. Me ehkä vähä ”kutistetaan” ammattilaisen avulla pohjaa, mutta tää idea on iha huippu. Tärkeä tieto, että mammuttikodeilta löytyy myös ei hirsitalo paketteja. On tämä jännää ensimmäisen talon rakentaminen (muttei ensimmäinen talo meille).

Jenni

Kuulostaapa hyvältä, jos hyvä talonpohja löytyi! Siitä on hyvä lähteä muokkaamaan itselle sopivinta ratkaisua! Hurjasti tsemppiä, rakentaminen on palkitseva projekti ja lopputulos ilman muuta vaivan arvoinen! <3

Leave a comment

name*

email* (not published)

website