Esittelyssä: Upea yksilöllinen kivikoti – Potius

Potius, kivitalo
ASUKKAAT Perhe: Äiti, isä ja kolme lasta 6v, 11v ja 13v ja Jack Russell terrieri Niilo 8kk

KOTI Potius kivikoti 3.krs 280m2, pohjakuva artikkelin lopussa

Potius, kivitalo

Suuria karheita betonipintoja, korkeakiiltoisia kaappeja, pehmeitä sohvia ja ilmavia lasipintoja. Tässä kodissa eri materiaalit täydentävät sulassa sovussa toisiaan. Kolmeen kerrokseen kohoavan kivikodin katseenvangitsijana toimivat ronskisti betonille jätetyt pinnat, jotka luovat kotiin upean tunnelman.

Tämä rakennusprojekti sai alkunsa perheen etsiessä tutuilta kulmilta tilavampaa kotia. Kun sopiva tontti tuli lähettyviltä myyntiin, alkoi tapahtua. Vuoteen mahtui paljon. Perhe hoiti ensin purkukuntoisen talon hävittämisen tontilta, jonka jälkeen alkoivat maatyöt. Maatöiden toteutuksesta vastasi perheen isä itse. Potiuksen miehet saapuivat tontille maaliskuussa ja uuteen kotiin perhe muutti jo seuraavaksi jouluksi.

Perhe päätyi Potiuksen tarjoamaan ratkaisuun monien vaihtoehtojen joukosta.

-Kaikkein eniten meitä vakuutti Potiuksen tapa kohdata asiakkaansa. Tarjous ei ollut halvin, mutta luotettavin ja kattavin ilman muuta, kertoo perhe. Pääsimme tutustumaan useampaan valmiiseen Potiuksen taloon ja saimme haastatella asukkaita. Tämän jälkeen päätös oli helppo tehdä! Me halusimme täysin yksilöllisen, arkkitehdin juuri meille piirtämän kodin ja tämä onnistui Potiuksen kanssa yhteistyössä sujuvasti. Talon suunnitellut arkkitehti Anna Maarit Reijonen Amark Oy:sta  on tuttavani, joka tietää tarkasti meidän makumme. Kotimme noudattelee pitkälle samaa pohjaratkaisua, joka oli aikanaan omassa lapsuudenkodissani, kertoilee perheen äiti.

Perheen äidin arkistoista löytyi kuvia rakennusprojektin varrelta, pystytys sujui Potiuksen miehiltä jouhevasti!
Perheen äidin arkistoista löytyi kuvia rakennusprojektin varrelta, pystytys sujui Potiuksen miehiltä jouhevasti!

Rakennusprojektista vastasi Potiuksen hoitaman pystytysurakan jälkeen Janka-Rakenne Oy.

-Pääosin toimimme rakennuttajina, mutta pintatöihin osallistuimme itsekin. Muun muassa lattiat halusin tehdä itse! Käytännössä lattia hiottiin useampaan kertaan, jonka jälkeen levitin lattialle lastan avulla betoluxin, uretaaniöljyn ja lakkabensiinin sekoituksen.

Potius, kivitalo, betonilattia
Eteisessä vieraita vastaanottaa Niilo, 8 kuukauden ikäinen Jack russell, betonilattia
Eteisessä vieraita vastaanottaa Niilo, 8 kuukauden ikäinen Jack russell
Kattaus
Potius kivitalo, ikea keittiö

Keskikerroksessa sijaitsevat olohuone, keittiö, kodinhoitohuone ja vanhempien makuuhuone. Yläkerta taas on kokonaan lasten käytössä. Kellarikerroksessa sijaitsevat sekä kylpyhuone, sauna että tilava tv:n katseluun tarkoitettu huone. Keskikerroksessa katto kohoaa olohuoneen osalta useamman metrin korkeuteen. Betoniseinät on käsitelty supi-saunasuojalla, joka sitoo pölyä ja saa pinnan tuntumaan sileältä. Isot ikkunat tuovat sisään paljon luonnonvaloa ja antavat voimakkaille pinnoille hyvää vastakaikua. Perheen ainoat matot löytyvät yläkerrasta, upeaa ja jalan alle pehmeää sekä lämmintä betonilattiaa ei ole haluttu suotta matoilla peittää.

Potius kivitalo, betonilattian tekeminen
Potius kivitalo, betonilattia, betoniseinät
Läheltä tarkasteltuna seinästä löytyy monia eri sävyjä! Betoniseinä
Läheltä tarkasteltuna seinästä löytyy monia eri sävyjä!

Keittiö on Ruotsin Ikean valikoimista. Korkeakiiltoiset kaapit nousevat hienosti esiin karheasta betoniseinästä. Tilavalla saarekkeella syödään lähes kaikki perheen aamu- ja iltapalat.

Ikean keittiö
kivitaso
Potius kivitalo, keittiö ikea
IMG_9962
Ikean keittiö

-Halusimme rauhoittaa keskikerroksen yhdessäololle ja oleskelulle, joten tästä kerroksesta ei muun muassa TV:tä löydy ollenkaan.

Jack Russell
Betoniseinä
olohuone

Upea betoniportaikko on koko kodin kruunu

betoniportaikko

Yläkerran aula on pyhitetty lasten pelikonsolille ja isolle sekä käytännölliselle askartelupöydälle. Perheen äiti on varsinaiselta koulutukseltaan artesaani. -Ompelu ja askartelu ovat parasta vastapainoa kiireiselle toimistyöläiselle!

IMG_9934
Lattiasta haluttiin kaikissa kerroksissa vähän erisävyinen. Yläkerrassa se on upean vaalea.
Askartelupöytä

 Lapset ovat saaneet itse vaikuttaa omien huoneidensa sisustamiseen ja värimaailmaan.

Betoniseinä
Salibändy on tämän 11-vuotiaan nuoren miehen intohimo!
Salibändy on tämän 11-vuotiaan nuoren miehen intohimo !
Sählymailat ovat seinällä kuin taideteos!
Sählymailat ovat seinällä kuin taideteos
Tämä pikkuneiti on vannoutunut Robin-fani. Lattiaa pehmentää värikäs matto!
Tämä pikkuneiti on vannoutunut Robin-fani. Lattiaa pehmentää värikäs matto!

Alakerrassa viihtyvät etenkin lapset kavereineen – Tänne mahtuu hyvin porukalla elokuvailtaa viettämään ja lopuksi nukkumaan siskonpetiin. Ylellisessä saunatilassa onnistuu myös kylpeminen isommalla porukalla. Perhe nimeääkin sauna- ja kylpytilat alakerran tv-huoneen ohella omaksi lempipaikakseen kodissa. Rentoutumiseen tarjoaa mahdollisuuden iso kahden hengen kylpyamme, josta pääsee samalla seuraamaan vaikka lempiohjelmia kylvyn lomassa.

potius, kiviseinä
kylpyhuone
amme
Sauna
sauna

Täältä löytyy koko perheen lempipaikka

sauna

Ensi kesänä perhettä odottelevat pihatyöt. Lisäksi suunnitteilla on isompikin projekti, nimittäin tontilla on rakennuslupa toisellekin talolle. Jos ja kun projekti toteutuu, naapuriin pääsee muuttamaan tulevaisuudessa ehkäpä perheen äidin vanhemmat.

Koti on perheen mielestä paras paikka ikinä, rauhalliset koti-illat pesevät ulkomaanmatkat sata-nolla! Vinkkinä tuleville rakentajille perhe toteaa:

Käykää vierailulla Talovalmistajan valmiissa kohteissa ja tehkää budjetti tarpeeksi väljäksi, näin säästyy yllätyksiltä!

Pohjakuva Potius, kivitalo

 

Talopaketti: Potius

Perustus: Yhtenäinen paikalla valettu betoniantura

Seinäelementti: Sisäkuori – Iso Kivi 120-150mm

Vesikattorakenne: Konesaumattu peltikatto

Lämmitysjärjestelmä: Maalämpö, vesikiertoinen lattialämpö

Ulkorappaus: Rappauskymppi Oy

Laatat: K-Rauta

Lattiat: Hiottu betoni, päällystetty betoluxin,uretaaniöljyn ja lakkabensiinin sekoituksella

Keittiö: Ikea

Yhteistyössä:

 

logo_Potius.fi

 

 

 

Comments

iDiS & iNTeRiÖÖRi
Reply

Kaunis talo 🙂 Ei auta yhtään rakennuskuumeeseen tällaiset postaukset… 😀

Jenni

Tämä koti on upea, erityisesti tuo betonin hyödyntäminen antaa tälle kodille ihan oman persoonallisen ilmeen! Ovatko rakennushaaveet lähitulevaisuudessa toteutumassa? 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website