Freesatut klassikot

Tässä kodissa neliöitä tuhlattiin ”surutta” eteistiloihin. Ratkaisu on tuntunut erittäin hyvältä, on ihanaa, että vieraat mahtuvat kerralla hyvin sisälle ja aamulla pukeutumaan mahtuvat yhtä aikaa kaikki lähtijät. Varsinainen vaatesäilytys on meillä arkieteisessä, joten tämän tilan naulakot ovat (teoriassa) vain vieraiden takkeja varten. Oikeastihan takki tulee usein itsekin ripustettua nopeasti tämän eteisen naulakkoon, tyhjäilen naulakon sitten tasaisin väliajoin arkiteiseen. Isojen ikkunoiden ansiosta eteinen on tosi valoisa, siitä kiitän kyllä näin syksyn tullessa ja hämärän lisääntyessä.

,usta naulakko, artek, ritiläpenkki maalaus

Mutta, en oikeastaan tullut kertomaan eteisestä, vaan noista yli 30 vuotta vanhoista Artekin ritiläpenkeistä, jotka saivat maalaamoreissun jäljiltä tuoreen freesin ilmeen. On kiva ajatus, että olen itse noussut seisomaan tukea vasten ja harjoitellut kävelemään näihin penkkeihin nojaten. Minun lapsuudessani penkit olivat koivun värisiä, sittemmin ne käytettiin maalauttamassa valkoisiksi ja nyt mustiksi. Nämä klassikot näyttävät mielestäni aina vain ajattomilta ja tyylikkäiltä, vaikka sisustustyyli muuten vähän vaihtelisikin. Kannustan muuten lämpimästi käyttämään ammattimaalarien palveluita, työnjälki on siistiä ja kolmen penkin maalauttamisesta selviää parilla sadalla eurolla ainakin täällä meillä päin. Maalauksen jälkeen penkit ovat kuin uudet taas.

artek ritiläpenkki, maalaus
konjakki, nahkakenkä
artek ritiläpenkki
menu valaisin

Ison eteistilan sisustaminen on vielä vähän kesken. Tähän tilaan sopisi upeasti Parolan rottingin keinu, näin tila toimisi vähän kuin modernina lasiverantana, mutta voi olla, ettei kattorakenne anna kuitenkaan periksi keinun ripustamista, asiaa täytyy vielä tutkia!

Ihanaa uutta viikkoa toivotellen,

Jenni

P.s. Oikeastihan tein tämän postauksen vain esitelläkseni noita uusia kenkiäni.. No ei sentään, mutta aika ihanat, eikö vain? 😉

 

Comments

Tanja Idis & Interiööri
Reply

Hyvältä näyttää penkki ja kengät !

Maalauttaminen on edullista meilläkin päin ja sillä saa helposti uutta ilmettä kalusteisiin. Miekin olen vähän lämmennyt näille Artekin penkeille…olen kai saanut yliannostuksen lapsuudessa, kun näitä oli ”kaikilla” ja juurikin puunvärisenä.

Jenni

Näitä oli kyllä jo silloin tosi monella, mutta klassikot vain paranee vanhetessaan! 🙂 Välillä mä itsekin kyllästyn näihin ja sijoittelen sitten vähän sivummalle, mutta aika nopeasti palailevat sitten aktiiviseen käyttöön 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website