Habitare 2017 – messutärpit

Habitare-messut kokoavat jälleen yhteen sisustusalan ihmiset messukeskukseen Helsinkiin. Kokosin tähän alle eilisen messupäivän antia ja niitä yksityiskohtia, jotka kiinnittivät huomioni. Mielenkiinto kohdistui erityisesti etukäteen vahvasti esillä olleisiin, Japanista rantautuneeseen MUJIin ja takaisin markkinoille palaavaan Annoon, sekä Habitare debyyttinsä tekevään IKEAan.

Annon osaston sisustuksesta vastasi Susanna Vento. Anno on kyllä lämpimästi tervetullut takaisin. Nyt näyttävästi esillä olivat erilaiset tekstiilit ja astiat luonnonläheisissä sävyissä. Messuilla on mahdollisuus myös pienimuotoiseen shoppailuun Annon osastolla, itse innostuin ostamaan muutaman marjapuuronsävyisen vohvelipyyhkeen ja kauniin graafisen tyynynpäällisen.

Messujen vaikuttavimmaksi osastoksi rankkaisin itse Signalsin trendinäyttelyn, jossa ammennettiin runsaudesta. Rohkeita värisävyjä, oivaltavia ideoita ja leikkimielisyyttä. Signalsin osasto oli jaettu teemoittain, yksi niistä pohti sattuman merkitystä elämässämme, teemaan oli sisällytetty kiinnostavaa pohdintaa, suosittelen tutustumaan!

”Sattuma on kutkuttava ja tuntuu vähän vaaralliselta. Vaikka kontrollin menettäminen ja sattuman vietäväksi heittäytyminen tuntuvat jännittäviltä, on kontrolloitu elämä itse asiassa harha.”

Sisustusarkkitehti ja ihanan Pihkala-blogin Maija Rasila oli suunnitellut tämän lämpimän ja helposti lähestyttävän Avotakka-kodin, jonka punaisena lankana oli paitsi rohkea värien käyttö, myös Marimekon syysuutuudet.

Messujen sisustuslöydöksi nostaisin Himmeen uuden, lokakuussa myyntiin tulevan, kynttilänjalan, jonka voisin hyvin nähdä joulupöydän kruununa tulevaisuudessa. Unplugget- mallistoon kuuluvat myös messinkiset tuikkukupit, aika ihania. Taitan tietää, mitä tiovon syntymäpäivälahjasi tuossa kuukauden päästä ♥

Asun lehden osasto oli Ulla Koskisen takuuvarmaa kädenjälkeä. Värimaailma on poimittu vahvasti luonnosta. Ihania, yksinkertaisia ja tyylikkäitä ideoita, tykkäsin!

Hakolan osastolla jaksan aina ihastella upeaa konjakinsävyistä sohvaa, joka on ikuinen ”sitten joskus”-haaveeni. 

Habitaren uusi tulokas, Japanilaisen MUJIn Pop up- myymälä keräsi jonoja siihen malliin, että varastot taitavat huveta nopeasti. MUJIon tunnettu esteettisistä ja vähäeleisistä päivittäistavaroista, jotka pyritään suunnittelemaan mahdollisimman käyttäjälähtöisesti. Itselleni mukaan tarttui pieniä ostoksia kotitoimistoon, keittiöön ja kylppäriin.

Mielenkiintoinen messupäivä, josta jäi positiivinen fiilis, vaikka mitään tajunnanräjäyttäviä kokemuksia ei syntynytkään. Mutta ei kai aina tavitsekaan, sen sijaan pieniä herkullisia yksityiskohtia näillä messuilla riittää ihasteltavaksi koko päiväksi! Messut ovat avoinna 17.9. saakka.

Jenni

Leave a comment

name*

email* (not published)

website