Hiekkadyynien lumoissa, Loma-asuntomessut Kalajoella!

IMG_6090

Pääsimme kurkistelemaan loma-asuntomessujen tuleviin kohteisiin jo näin vähän etukäteen lehdistöpäivässä. Kalajoen Hiekkasärkät ovat paikkana aika makea messujen järjestämiseen. Upeat merinäkymät ja hiekkadyynit veivät allekirjoittaneen ajatukset paljon Suomenmaata kauemmas. Upeaa, että meillä on näin mielettömiä maisemia kotisuomessakin!

IMG_6093

Pakko sanoa, että nämä olivat ensimmäiset loma-asuntomessut joissa olen koskaan vieraillut ja nyt kyllä ihmettelen, että miksi kummassa? Yli kymmenen vuotta olemme varanneet kalenteriin aikaa varsinaisille asuntomessuille, mutta olemme kokeneet, etteivät loma-asuntomessut ole nuorelle ensirakentajalle ajankohtaiset. Damn, olin väärässä!

Messuilla oli 28 persoonallista ja mielenkiintoista kohdetta. Luulen jopa, että osa-aikaiseen asumiseen tarkoitetuissa kohteissa oli uskallettu iloitella rohkeammin sekä sisustuksessa, että rakenneratkaisuissa. Suurin osa taloista olisi sopinut mainiosti ympärivuotiseen asumiseen. Ja en lainkaan ihmettele, että mökiksi tarkoitettu kakkosasunto muuttuu yhdellä jos toisella hiljalleen ykköskodiksi, sen verran ainutlaatuinen tuo hiekkasärkkien alue on.

IMG_6091

Jos koti on paikka, jossa tehdään kompromisseja arjen toimivuuden edessä, mökillä ja kakkoskodissa annetaan unelmille tilaa. Itselle rakkaat asiat tuodaan näkyvälle paikalle. Kakkoskodissa voi aistia nyt tai ei koskaa- tunnelmia. Rohkeita värejä, upeaa taidetta ja harrastuksia, näitä kaikkia oli esillä messutaloissa.

Joutsenlampi, kohde numero 8 oli sisustettu rohkein värein
Joutsenlampi, kohde numero 8 oli sisustettu rohkein värein
Taideteos Virpi Mäkinen
Taideteos Virpi Mäkinen, tilaustyöhön on sisällytetty  asukkaalle tärkeitä elementtejä
IMG_6255
IMG_6253

Jokaisella on omalle kakkosasunnolleen ja mökilleen omanlaisensa toiveensa ja unelmansa. Kalajoen messualueelta löytyi sekä perinteisempiä, mökkimäisiä ratkaisuja, että moderneja, selkeitä omakotitalomaisia asuntoja. Kaikille löytyy siis takuulla jotakin katsottavaa!

IMG_6302
Kohde 13, Raikas
Kohde 13, nimeltään Raikas on oppilaiden taidonnäyte. Sisustussuunnittelu Helena Karihtala
Kohde 13, nimeltään Raikas on oppilaiden taidonnäyte. Sisustussuunnittelu Helena Karihtala. Kohteen pintamateriaalisuunnittelu Arkkitehtitoimisto Saika Design
Kohteen 13 ihana ihana keittiö!
Kohteen 13 ihana ihana keittiö!
IMG_6292-3
Kohde 13 Raikas
Kohde 13 Raikas ja upea ulkolaudoitus. Piristävää ja innovatiivista! Ottaisin!
Kohde 13 Raikas ja upea ulkolaudoitus. Piristävää ja innovatiivista! Ottaisin! Arkkitehtisuunnittelu Saika Design 

 

Kohde 24 Pallas tarjosi perinteisempää mökkitunnelmaa
Kohde 24 Pallas tarjosi perinteisempää mökkitunnelmaa
Kohde 24, Pallas
Kohde 24, Pallas
Kohde 24, Pallas
Kohde 24, Pallas

Päivälle sattui myös esittelykohteen kuvaus, kun kuvasimme Sievitalon messukohteen myöhempää esittelyä varten. Hurmaavan pariskunnan kakkoskotiin pääsettekin lähiaikoina tutustumaan tarkemmin!

Kohteen numero 7, Sievitalon Merikoivun tyylikästä keittiötä!
Kohteen numero 7, Sievitalon Merikoivun tyylikästä keittiötä!
Sievitalon kohde Merikoivu
Sievitalon kohde Merikoivu
IMG_6220

Messujen mielenkiintoa ei ainakaan vähennä yhtään se, että projektin vetäjänä on toiminut valovoimainen Laura Ruohola, joka tuo koko messuprojektiin säkenöivää energiaa. Lauran messuinnostus on tarttuvaa lajia!

Iloinen ilmestys meille esittäytyi myös Lohilaakson, tunnelmallisen kahvilan tiskin takaa. Tämä nainen toteutti unelmansa, vähensi graafikon töitä rajusti ja jatkoi vanhempiensa kahvilayritystä. Eikä turhaan, herkut veivät kielen mennessään.

IMG_6270
IMG_6278

Me ehdimme kurkistaa kohteista vain murto-osaan. Sen verran jäi kutkuttamaan, että uusi kierros messuilla lienee välttämätön! Tuuli ansaitsee muuten erityismaininnan. Sisämaantytöiltä meinasi lähteä tukka päästä, sen verran navakasti mereltä kävi puhuri. Kesällä tuuli on varmasti ihana vilvoittaja, joka vie sääsketkin mennessään!.

Menkää ihmeessä tekin messuilemaan, mikä jottei lomareissun yhteydessä. Olettaisin, että lapsille löytyy aktiviteettia Särkiltä varmasti! Onko teillä jollain muuten kokemusta Hiekkasärkillä matkailusta lasten kanssa?

Jenni

Kun viimeiset telineet puretaan, näyttää aika makealta, eikö?
Kun viimeiset telineet puretaan, näyttää aika makealta, eikö?

Comments

Ride
Reply

Wau mitä kohteita!

JohannaL
Reply

On kyllä upeita huviloita. Mekään ei olla koskaan käyty loma-asuntomessuilla, mutta nyt mennään sillä asutaan tässä kivenheiton päässä (n.45min ajomatkan päässä). Itseä kiinnostaa lähinnä terassit ja pihat. Kalajoella Hiekkasärkillähän on kylpylähotelli sanifani ja vesipuisto jukupark. Ravintoloita löytyy useampia. Ja Kokkolahan on siinä myös tunnin ajomatkan päässä. Taitaapa siellä olla carting-ratakin ja paljon muutakin lapsille.

Jenni

Kalajoella olin käynyt tätä ennen joskus lapsena! 🙂 Kannattaa käydä, paljon upeita kohteita! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website